Lukijat

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Mutta kuka siivoaa jäljet?

Ajattelin panostaa ruuan laittoon vähän enemmän kuin viime aikoina. Ostin siis hellapoliisin keittokirjan ja tavoitteena kokeilla ainakin yhtä uutta reseptiä viikossa, alkuunsa ehkä useampaakin. Kun kokkailee vähän enemmän, niin sotkua vaan tulee melkoisesti ja pikkumiehen avustuksella aikaa menee yllättävän paljon pelkästään kasvisten kuorimiseen ja pilkkomiseen, vaikka loppuosa valmistuisi nopeaa.

Eilisen saavutuksia:

Päiväruuaksi siis rucola-halloum salaattia ja paistettuja siitakesieniä, iltaruualla kasvis- ja lihacurry pannulla paistettujen leipien kera.  Valmistaminen vei aikaa, mutta näitä syödäänkin useampi päivä. Ja kaikkia näitä aion tehdä toistekin. Keittiöstä en laita kuvaa, miltä se näytti illan päätteeksi.

Uutta ompelukonetta olen ehtinyt vähän testailla. Yritin tehdä tämän mekon kesän alussa, jolloin entinen kone lopetti toimintansa, mutta ehti se sentään kesän viimeisiin juhliin päälle ja on juuri sopiva, paremman näköinen päällä kuin hengarissa. Mutta ompelutuokion jäljiltä on aikamoinen sekasotku, langan pätkiä, silityslautaa... Voisko joku tulla siivoamaan miun puuhastelujen jäljet?
 

Ja olen minä vähän ehtinyt kyjyjä neuloa myös.

Malli: vauvan peitto
Ohje: Siskolta saatu, myöhemin huomasin, että Novitalta alunperin
Tarvikkeet: Sweet baby-lanka
Paino: noin 200 g
Pikkumies varasi tämän itselleen.

Malli: Tuubihuivi
Ohje: Novita
Tarvikkeet: Silmu-lanka
Paino: noin 100 g
Tämä täyhentää painoltaan vajaaksi jäänyttä pikkumiehen kauluria.
Äitini nappasi tämän itselleen, pikkusisko jäi ilman kun mietti liian kauan =P

Pari pientä lahjontajuttua vielä...

Tuon ihanan ruusun ohje oli eräässä blogissa, pikkumies nukkuu sylissä, joten en pääse nyt tarkistamaan että missä, blogin osoite on siis tulostetussa ohjeessa vain tallessa... Kyjyn ja muiden pikkupuuhien myötä olohuone lainehtii käsityötarvikkeista ja keskeneräisistä projekteista...

ps. sny, kiitos ihanasta kortista, se tuli juuri. Siitä juttua kunhan ehdin kuvata ja siirtää koneelle kuvan...

1 kommentti:

  1. Kivan näköisiä töitä. :) Varsinkin tuo mekko. Itelläni olis tunikakangas odottamassa. Lisäksi pitäs hakea kangasta toiseenkin tunikaan. Ja yks paita-idea ois kans mielessä... Kun vaan sais aikaiseksi ottaa ompelukoneen jostain esille ja ommeltua. :D

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.