Lukijat

tiistai 4. syyskuuta 2012

syksyisiä näpertelyjä ja lankakarkkia

Olen ihastellut sisustussydämiä netissä ja tein pari koekipaletta, jotka jäävät omaa kotia koristamaan. Mitäs sanotte? Ajattelin tehdä samalla kaavalla lisää, erilaisilla koristeilla vain. Nämä kävisivät varmaan joululahjaksi ym. Joulusta puheenollen, ilmoittaudui salaiseen jouluystävään, vielä ehtii mukaan.

Ehkäpä teen tällaisia anna hyvän kiertää-tempaukseen, ilmoittauduin nimittäin sellaiseen etanan tahtiin-blogissa, jonne muuten yksi osallistuja vielä mahtuu. Seurailkaas siis tarkkaan tätä blogia, jos haluatte tempaukseen mukaan, jossain vaiheessa, piakkoin, laitan tempauksen pystyyn ja kolme nopeinta ehtii ensin. Mutta miten on? Haluatteko yllätyksiä vai valmiit työt, josta valita?

 

















Työn kulku: Leikkasin pestyt puuvillakankaat piparkakkumuotin avulla. Ompelin suoralla tikillä, niin, että saumat jäi ulkopuolelle, mutta jätn täyttöaukon. Täytin vanulla ja ompelin aukon kiinni. Koneen neulan katkaistuani ompelin helmi- ja silkkinauhat käsin sydämeen kiinni ja lopuksi ratkojan avulla revin kankaan hapsottamaan saumasta.

Kesällä vääntelin pari risukranssia, toisen koristelin kesäisesti ja nyt toisen hieman jouluisempaan suuntaan. Vielä en ole päättänyt, jääkö tämä itselle vai lähteekö lahjaksi. Liimasin kuumaliimalla kranssipohjaan ensin koristenauhan ja sen jälkeen välit täyteen käpyjä. Kuumaliimaa onnistuin käyttämään lähes paketillisen.


Ja lopuksi luvattua lankakarkkia. Esittelin aiemmin kool-aidini ja nyt ne on kaikki tuhlattu. Kyläjuhlilla oli myynnissä sellaista herkkua kuin paikallista, pientuottajan villalankaa Lahtelan luomutilalta. Valitsin vyyhdin, jossa oli 15 % nailonia vahvikkeena, jos sukkia innostuu tekemään. Lanka oli värjäämätöntä ja tuoksui lampaalle. 190 g 11 euroa.


Värjäysohjeet löysin Ilun blogista., jossa kattavat ja hyvät ohjeet.

Ensin lanka kasteltiin ja pikkumies oli apupoikana hämmentässä ja lisäsi sinappia joukkoon.

Sitten lanka kattilaan. Tässä vaiheessa apupoika kipusi syöttötuoliin ja vaati päästä syömään tätä keitosta.

Ja tällainen vyyhti pääsi kuivumaan, 2 pussia Ice blue rasberryä ja 1/3 vyyhdistä berry blue:hun uitettuna.

Ja kun vauhtiin pääsi, niin piti varastoista kaivella 2 kerää lisää...
 
Sukulaisen varastoista matkasi minulla joskus vanhaa tweed-lankaa, pikkumies on vyötteet vienyt...

En ole ennen vyyhtiä tehnyt, mutta pitkän halusin.

Ja toinen pää upposi pataan black cherryn kanssa ja toinen pää lemon-limen, mikä ei inventaariossa ollutkaan vaan löytyi myöhemmin. Väriä olisi vaan pitänyt olla toisetkin pussit.

Mutta ihan kivaa karkkilankaa siitä näinkin tuli.


Ja pikkumieskin tietää, mitä saatiin lopputulokseksi:
Lang, lang

11 kommenttia:

  1. Wow. tuo sydän on upea! Ja langan värjäysten lopputulos hienot!

    jotenkin tuntuu, että mie oon laiska :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sul on noita hidasteita enempi ja snyn veto =) Mulla vaan yks apuri. Meillä on siitä eestä sotkusta, keksin aina muuta puuhaa kuin siivoaminen =)

      Poista
    2. Niin ja tällä hetkellä mun aika menee siivoillessa :D. Sukkia olen aloitellut, mutta en vain saa aikaiseksi jatkaa o_O

      Poista
    3. Pakko kait se viimein on hoidettava... Siivouspäivää siis yritetään...

      Poista
  2. Ihania lankoja ja niin sulosia sydämiä!

    VastaaPoista
  3. Pirtsakoita värjäyksiä!

    Ja mukava kun osallistuit Anna hyvän kiertää-haasteeseen blogissani, laitatko osoitetietoja postiini minunpostilokero at gmail piste com.
    Postipoika tuo sitten jotain kivaa ylläriä tämän vuoden puolella : )

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan värisiä! Tiedätkö miten hyvin väri pysyy langoissa? Oon kasvivärjäystä harkinnut jo pidempään, mutta se vaikuttaa niin työläältä.. Kauniita sydämiä! :)

    -Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei ole kokemusta, kun ekaa kertaa värjäsin. Käsittääkseni ainakin käsinpesun kestää. Ja itse pesen kaikki käsinpestävät pesukoneen käsinpesuohjelmalla eikä ole ikinä ongelmia tullut. Mutta jos joku, jolla on käyttökokemusta lukee tämän, niin mielenkiinnolla odotamme vastausta!

      Poista
    2. Mun kokemus on se, että Koolaideilla värjätyssä langassa väri kestää, mutta se haalistuu kyllä pesussa. Parhaiten värit siis säilyy, jos tyytyy tuuletukseen pesun sijasta. :) Toki joskus on ihan pakko pesuakin käyttää! Koneeseen en laittaisi ollenkaan, en edes käsinpesuohjelmalle. Mulla ainakin värit pysyi hyvin omassa käsinpesussa, mutta kun erehdyin laittamaan villasukat koneeseen, niin värit kyllä haalistui kovasti. :/

      Mikä tuo sinappijuttu oli? Siis oliko se vitsi, vai kuuluuko se oikeasti ohjeeseen? :D

      Poista
    3. Kiitos neuvoista, pitää olla varovainen pesun kanssa, kunhan langat ehtii joskus käyttää.
      Sinappi ei kuulunut ohjeeseen. Pöydälle oli jäänyt sinappituubi, jota tuo pikkumies lisäsi keitokseen (leikisti vaan).

      Poista
  5. Heitin sulle haastetta, jos et huomannut -> http://fuksianpunainenlanka.blogspot.fi/2012/09/operaatio-nalkapaiva.html

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.