Lukijat

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Design talo- Kaustinen 138

Tänään oli aamupäivästä väsymystä ilmassa, mutta ahkerasti taas siivottiin ja kahvit keitettiin seuraavaa edustajaa varten. Tällä kertaa vuorossa oli Design talon edustaja - sama jonka kanssa vuosi sitten jo keskustelimme. Välissä vaan talomalli ehti muuttua.

Mies tekee taas sahan kanssa lähtöä tontille, pikkumies uinuu kantorepussa ja minulla on seuraavan raportin aika.

Tässä mallissa tykkään ulkonäöstä, tuosta upotetusta kuistista erityisesti. Kyseessä siis Design talon malli Kaustinen 138.

Myös tässä keittiön ja olohuoneen väliseinä poistettiin, keittiönkaappeja lisättiin ikkunan alle ja pöytä siirtyy keittiön ja oh väliin. Pesuhuoneesta poistimme wc:n ja seinää siirrettiin, jolloin kodinhoitohuone suurenee. Siihen saapi sitten lisäkaapin tai penkin saunaan menoa varten.

Säilytystilaa on vähän niukanlaisesti. Eilisessä Deko talossa eteisen lisäkomerot olivat aika hyvä plussa. Tähän niitä on hankalampi lisätä. Ehkä mh 4 olisi varaa napata pala pois, jolla saisi eteiseen lisää leveyttä, ehkäpä lisäkaapeille tai muuten vaan leveämmäksi. Harkitaan...

Terassin teko maksaa samat 120 e neliö kuin Deko taloilla, pistorasian lisäys oli noin 43 euroa, jos en jo sekaisin mennyt. Valaisimet aina ne perus tylsät. Keittön hinta nousee noin 1000 eurolla, jos laittaa massiivipuiset kaapin ovet. Pitänee seikkailla Ikean sivuilla ja katsoa paljon keittiölle tulee hintaa heidän herkuillaan.

Listahinta talolle on 168 523 €. Jätimme tarjouksesta pois takan ja lämmitysjärjestelmän. Kaikkien muutoksienkin kanssa hinta hitusen tippui tuosta alkuperäisestä, mutta 10-15 000  e tulee lisää kuten edellisessäkin sitten niiden laittamiseen. Hitusen kalliimpi, toki 5 neliötä isompi on tämä. Missähän ne lisäneliöt on?

Ja katselin tuossa budjettia ja nopeasti hinta nousee kaikilla pikku jutuilla. Tontin, maatöiden ja talon hinnan päälle tulee nopeasti 20 000 euroa lisää muita kuluja ja enemmänkin: liittymät putkineen, jätevedet, vastaava mestari, lupahakemukset ym., rakennusjäte, työkalut (raivaussaha ym), pohjatutkimukset ja mittaukset... Sisustus on oma lukunsa. Pihaa laitamme sitten hiljalleen kuntoon kun olemme ensin talon saaneet. Toki tie ja parkkipaikka pitää tehdä saman tien.

No, kunhan vähän toivutaan ja saadaan edustajilta kaikki tarvittavat paperit, alkaa ankara vertailu ja kilpailutus. Jos tiukille menee niin sitten ratkaisee se, kuka antaa kivoimmat lisäedut =)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä aikamoiselta tuo tontin etsintä, sen saamiseen tarvittavat kaupanvahvistajat yms., talopakettien vertailu ja muutosten tekeminen. Itse koen ainakin jotenkin tosi vaikeaksi miettiä jonkun tilan käyttöä, kulkureittejä yms, kun edessä on vain paperi tai pohjapiirustus eikä vielä mitään tietoa oikeista seinistä. Miten voi osata keittiönpöydän ääressä päättää, onko joku seinä tai taso parempi tässä vai metrin kauempana? Luin oikein rauhassa läpi kaikki edelliset kirjoitukset ja teillä näyttää prosessi olevan tosi hyvässä vauhdissa, joten ilmeisesti niitä seiniä kuitenkin pystyykin siinä paperillakin päättämään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo hankalaa. Aika paljon ollaan verrattu nykyisen talon neliöitä paperilla oleviin, hahmottaa tilan paljon paremmin. Hankalinta juuri miettiä, ettei jää liian ahdasta minnekään, mutta toisaalta turhia neliöitäkään ei saa jäädä...

      Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.