Lukijat

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Joulunavajaiset 2012

Täällä on ollut vielä pahempi kaaos viime perjantaista lähtien kuin normaalisti. Kävin torstaina toista kertaa elämässäni veren luovutuksessa, mutta taisin juoda liian vähän sen jälkeen, koska sain palkaksi monen päivän päänsäryn, johon myöhästynyt nestetankkaus ei meinannut purra. Mutta ensi kerran viisaampana.


Päänsäryn myötä vähälle jääneet kotityöt kieltämättä aiheuttivat kaaosta, mutta suurin kaaos syntyi siitä, kun varasin perjantaina 3 viikon päässä jo häämöttävälle kylän joulunavajaisille myyntipöydän - eikä minulla juurikaan ole varastoissa myytävää. Idealista kasvoi kovaa vauhtia ja kangastilaus lähti saman tien matkaan:


Neuleita en tällä ajalla ehdi kummemmin tehdä - ja niitä onkin ollut useammassa pöydässä myynnissä aiempina vuosina. Ajattelin tehdä erilaisia juttuja pieniä eriä ja katsoa mikä menee. Jos vaikka toistekin innostuisi myymään tuotteitaan, niin tekee sitten isompaa satsia hittituotetta - jos nyt mikään kaupaksi menee.


Tällainen ranteessa pidettävä neulatyyny oli 7 lk alussa eka käsityö. Todella kätevä ja ollut käytössä jo.. hmmm.. 13 vuotta! Välissä pahvia, enkä ole kertaakaan käteen läpi pistänyt neulalla (paitsi silloin kun en malta kääntää katsetta ja pistän suoraan käteen neulan =)

Tein siis vanhoista kankaista sarjan näitä myyntiin. Toinen sinisistä on jo varattu.

Mutta mitä mieltä olette hinnoittelusta? Aina keskustelua herättävästä aiheesta. Tarvikekustannukset + palkka työstä, harrastelijan palkka, ei veroja maksavan ammattilaisen. Mutta paljon on sopiva palkka? - mukavempi näitä on myydä, jos jotain menee kaupaksi, mutta itselle pitää jotain jäädä käteenkin. Näistä ajattelin pyytää 4 euroa kappaleelta tai 3 kpl/ 10 euroa (myös muuta 4 e tavaraa tulee myyntiin, joista sen kolmen paketin voi kerätä) Miltä kuulostaa?

Tässä muutama kotiin jäävä koeversio ja hintapohdintaa
Sammutuspeiton suojapussin päällinen - 8 euroa (yksi tällainenkin jo varattu =)
Enempää ei muffinseja riittänytkään, mutta muilla kuoseilla sitten.Vuoritettu vetoketjullinen pussukka / penaali - hinta 8 e tai 2 kpl 15 e (kaikki 8 e tuotteet )
ps. uusi malli siistimmin ommellulla vetoketjulla tulee näytille piakkoin =)

Pikkumiehelle vanulla täytetyt siivet - ovat olleet ahkerassa käytössä. Näitäkin voisi parit tehdä, ehkä 8 e vai pitäisiköhän pyytä 12-15 euroa? Tuohon keskelle voisi vielä yhden tikkauksen tehdä pystysuuntaan...
Vuoritettu kauppakassi. Tässä meni vaan kahvat vähän vinoon, mutta ei se omassa käytössä haittaa. Kankaasta ja kassin koosta riippuen 8-15 euroa.
Katsotaas mitä ehdin tehdä myyntiin asti. Nyt pääsee mummo ja mies enemmän hommiin pikkumiehen kanssa, jotta jotain valmistuisi. Myös muita ideoita on ja osa jo toteutuksessa, mutta niistä lisää toisella kertaa. Joulumaisempaa myytävää eri tekniikoilla on tulossa ainakin.

 Uusia ideoita otetaan aina vastaan =) Mille on kysyntää?

3 kommenttia:

 1. Ihania tuotteita. Ihanat siivet 8€ on liian halpa hinta ainakin se 12€ saa olla. Itellä sama stressi myytävää pitäs tehä mutta kun aikaa ei ole. ite menen 16.12 pidettäville joulumessuille olvi hallille.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mäkin sanon, että 8€ on liian vähän noista siivistä. On sulla kyllä urakkaa. Mutta varmasti nautit siitä. =)
  Verenluovutuksesta muistuikin mieleen, että itse saisin taas mennä. Juominen on kyllä tosi tärkeää ja jos vaan mahdollista syödä jotain heti sen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Pitää laittaa päivämäärä ylös että pääsen olvihallille paikalle. Teea, sinulla vasta puuhaa riittääkin, kyseessä kuitenkin isompi tapahtuma.

  Kivahan noita on puuhastella, yritän saada paljon valikoimaa, vaikka eihän 2 tunnin kylän tapahtumassa varmaan hirveitä ehdi myydä, mutta eiköhän kaikille käsitöille löydy paikkansa vaikkei myyntiin menisikään.

  Nyt on menossa kädet kipeinä rautalankakoristeiden vääntelyurakka. Helmet vaan lopussa eikä niitä pääse heti lisää ostamaan...

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.