Lukijat

lauantai 2. marraskuuta 2013

Kurkkauksia raksan kaaokseen

Muutto - eiköhän se sieltä hiljalleen lähene. Välillä tavoite on lähempänä, välillä se tuntuu taas karkaavan kauemmaksi. Tässä pitkästä aikaa kurkkauksia mitä meidän talolla tapahtuu, kyllä sieltä pahvien ja työkalujen takaa näkyy jo valmistakin.


Sauna

Ilmastointijuttu vaihtuu vielä valkoiseksi. Listaa joutuu vähän leikkaamaan, kun se on liian lähellä seinää... Sitten alkaa sauna olla kunnossa, siis niiltä osin mitä Dekos sille tekee. Meillä on ihan omat suunnitelmat luovutuksen jälkeen, niistä joskus lisää. Iloisena yllätyksenä on ylimmän ja keskimmäisen penkin välille tullut lista, ei muksut tippuile niin herkästi. Sain nimittäin sen käsityksen aiemmin kun Dekolta asiaa kyselin, että se ei kuulu perusmalliin.

Kylpyhuone


Allas ja yläkaappi lisättiin perusmalliin. Lamppu kaapin päältä uupuu vielä, mutta se on meidän omalla vastuulla.
Suihkuhuoneeseen wc varaus jäi lopulta tällaiseksi. Ei se ihan sellainen ole kuin alunperin puhuttiin, mutta tällä nyt mentävä. Harkinnassa on laitetaanko siihen suosiolla wc piakkoin.

Näyttääkö suihku kivalta? No, on siitäkin ollut oma harminsa, sillä seinän takana, kertaalleen jo lähes valmiissa makuuhuoneessa, näyttää nyt tältä:

Jep, painetestissä tuli vedet seinän sisään. Nyt on putki vaihdettu ja suihku toimii, mutta lattia on vielä ainakin viikon auki, jotta kuivuu.Sitä pitää seurata kosteusmittarin avulla. Laminaatit piti poistaa. Ja onhan tuossa seinän aukon korjaamisesssakin oma hommansa.KodinhoitohuoneKodinhoitohuoneeseen jätettiin ikkunan alle kaappeihin kolo koiran petipaikaksi. Puuttuvaa kaappitilaa korvattiin laittamalla täyskorkeat kaapit vastakkaiselle seinälle, alun perin tässäkin oli pöytätaso. Kodinhoitohuoneessakin tehdään vielä viimeisiä viilauksia, korjattavana esimerkiksi pesukoneen pistorasia, joka on nerokkaasti osittain hyllylevyn takana.

Vetimet tulivat perusmallisena, vaikka Domuksen kanssa sovittiin eri mallista. Malli oli tullut vaihdettua vain eteisen kaappeihin. Mutta myöhäistä valittaa, meidän kun olisi pitänyt huomata virhe jo tilausvaiheessa kuvista. Jotka tulivat meille sähköpostilla joskus iltapäivästä kera viestin, että kuvat seuraavana päivänä oltava tehtaalla. Joten eipä ehditty silloin kaikkea niin tarkasti tutkia, vaikka pääosin kyllä tarkistettiin, että oikeat materiaalit olisi tulossa, mutta tämä oli jäänyt huomaamatta. Muille siis opetukseksi, sillä ei ole väliä, mistä on suullisesti sovittu, paperit sen ratkaisee. Tarkistakaa siis kaikki tuplasti ja kaikki kannattaa oikeasti olla kirjallisena jossain. Toiset vetimet pidemmät, joten ilman ovien vaihtoa ei voi vaihtaa vetimiä...

WCTäälläkin alkaa näyttää jo ihan hyvältä, viimeisiä kiinnityksiä listoissa ja muissa vielä tekemättä.

Ensi kerralla lisää, ei kaikkea kivaa kerralla =)

2 kommenttia:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.