Lukijat

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Lahjagalluppi

Nyt kun olen aloitellut taas käsitöiden tekoa, minua on alkanut kiinnostamaan eräs asia: mitä ihmiset haluavat oikeasti lahjaksi? Siinä vaiheessa kun jollekin lahjaa vie, harva nurisee jos ei siitä pidäkään ja saattaa vakuuttelevasti saamaansa ihailla ilman että antaja oikeasti saa tietää oliko lahja haluttu vai ei.

 Joten toivon että mahdollisimman moni kertoisi, mitä toivoisitte saavanne lahjaksi itsellenne (ja puolisolle tai lapsille)  hintaluokassa max 15 euroa. Tämä voi tarkoittaa valmiina ostettua juttua tai itsetehtyä (jolloin hinta tarvikkeista). Toisaalta mitä et haluaisi saada. Perusteluja voi halutessaan lisätä.

Oli kyseessä sitten mökkituliainen, jokin vaihto netissä, synttärit tai joulu tai ehkä arvonta blogissa.

Mitä mieltä olet esimerkiksi seuraavista lahjoina: villasukat, muut neulotut asusteet, neulotut pitsihuivit. Ommellut tai virkatut kassit ja korit (esim. matonkuteista), kynttilät, ruokalahjat (ostetut ja itsetehdyt), tee, kahvi, suklaa ja herkut tai terveelliset syötävät. Kirjat, (joulu)koristeet, kukat, lanka, askartelutarvikkeet tai muut käsityötarvikkeet.

Itsetehdyistä haluatko mieluiten ommeltua, neulottua, virkattua, koruja, leivottua vai jotain muuta?

Vai jotain ihan muuta, mitä vaan lahjaksi kelpaavaa? Leffalippuja?

Jos vastauksia tulee runsaasti lupaan väsätä jonkinlaista yhteenvetoa vastauksista.

11 kommenttia:

  1. Jos ajattelen täysin omaa tilannettani, tätä päivää ja hetkeä, voisi lahjapaketti olla esim. lahjakortti, shampoota ja hoitoainetta jne käyttöön tulevaa tai ihan jokin ruoka-paketti.
    Jos taas sellaista mikä EI ole perustarvikkeita, vaan enemmän "extraa", niin lahjakortti edelleen, tuubihuivit ovat ihania, herkkutarvikkeet, kuten herkkukahvit, tee, karkit. Leffaliput ovat todella ihania, jos niissä on pitkä käyttöaika, eikä "huomenna". Tässä nyt muutama, mitä mieleen tuli. Toki ihan askartelujutut, tarpeelliset. Liimaa, kaksipuolista teippiä, kirjekuoria, postimerkkejä...
    Toki paljon muutakin on mikä ilahduttaa, eikä väliä onko ostettu vai itse tehty, uusi vai kierrätystä.

    Mitä sitten en kaipaisi, on sellanen koriste-esine-krääsä, mikä ei sovi sisustukseen. Tiimari-tyyppiset muoviastiat, muovi monessa asiassa on OUT. Kirjat hieman vaihdellen, että onko sitten jo itsellä sitä vai ei? Onko se sellainen, mistä tykkää vai ei? Toukokuussa ei tahtoisi saada kuluvan vuoden seinäkalenteria. :)
    toivottavasti tämä auttaa sinua. Jokainen on yksilöllinen, joten kelle olet laittamassa lahjaa, riippuu hänestä. Joku tykkää punaisista villasukista, toinen ei siedä punaista tai villaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä nyt mielessä sellainen että tekee jotain käsityötä varastoon, tietämättä vielä kenelle se tulee tai jos tekee löytöjä kaupassa, mihin kannattaa tarttua. Jos vaikka huomaisi jotain kaavaa mistä yleensä tykätään. Tietysti pyrin antamaan lahjansaajalle räätälöidn lahjan, mutta toisaalta tulee lahjottua ihmisiä joita ei niin hyvin tunne. Mutta kiitos vastauksesta ja lisää kiitos muilta =)

      Poista
  2. Käsitöistä varmaan lapaset ja sukat on semmoset, joita itse ainakin käytän. Siis jos lahjaksi saan. Pipoja käytän, jos on mun tyyliset. Sama muitten töiden kanssa. Minä oon vähän nirsoke neuleitten suhteen.
    Muista lahjoista sanoisin, että semmonen käyttötavara ja syötävät lahjat on varmaan parhaita. Ne ei jää nurkkiin pyörimään ja ainakin ite tykkään niistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syötävät lahjat on minustakin kivoja, mutta harvoin saan muuta kuin teetä ja suklaata. Sisko on tuonut silloin tällöin tosin tuliaisia leipomuksista. Pitääpä laittaa itselle ylös...

      Poista
  3. Hmm... Minä tykkään itsetehdyistä lahjoista.
    Neulotut, virkatut, ommellut, leivotut...
    En tykkäisi yhtään huonoa saada sukkia lahjaksi, vaikka teen niitä itsekin :-D

    Tai vaikka jotain tarvikkeita/materiaalia harrastuksiin. Mun kohdalla ne tietysti olis jotain kivoja lankoja tai neuletarvikkeita :-D

    Jos ei ole varma saajasta tai hänen mieltymyksistään, voi ollakin jonkinlainen kulutustavara hyvä valinta.
    Hauska tiskirätti ja -harja, teetä tai kahvia mieltymysten mukaan. Kivoja sytykkeitä puulämmittäjille, kynttilöitä.
    Syötävät lahjat on kivoja, ja vielä parempi, jos ovat itsetehtyjä <3

    Tai sitten jotain hauskaa.
    Itse laitettiin lahjottaville pariskunnille viime jouluna viinipullot ja sellaset hierontahärvelit, "kokovartalovispilät". Vaikkakin yleensä en halua alkoholia lahjaksi antaa, mutta nyt tällä kertaa oli ihan kotitekoista hillaviiniä.

    Kivat muistikirjat ja kynät tulee aina tarpeeseen, mulle ainakin.
    Krääsää/tilpehööriä/koristetavaraa en haluais. Sitä pursuaa joka kaappi ja hylly.
    Toisaalta, voihan joku keräilläkin jotain tietynlaista "krääsää" :-D

    Toivottavasti mun vastaus herätti edes jonkinlaisia ajatuksia ja ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseneulottu tiskirätti ja puinen tiskiharja olisi kyllä mukava vieminen, ylös kirjattu =)

      Poista
  4. Kaikista parasta käsityöntekijälle on tietenkin lankaa ja käsityötarvikkeita. Minä kyllä tykkäisin myös koreista ja kasseista, mutta ruokalahjat on yli kaiken. Jotain ihanaa säilykettä tai herkullisia pikkuleipiä, namnam.
    Itse olen muutaman kerran antanut naapurin mummoille neulomiani hartiahuiveja. Kovasti kiittelevät ja kehuvat, mutta koskaan en ole käytössä nähnyt, pistää vähän miettimään =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä ryhtyä tuota säilömispuolta harjoittelemaan, olisi iloa itselle ja ehkä muillekin.

      Poista
  5. Itsetehdyt leivät, leivonnaiset ja hillot on kiva saada. Toisen tekemät villasukat ovat ihanaa luksusta, kauniit pannun- tai pyllynalustat ulkoteranssille, bambuiset tiskirätit tai pyyhkeet kivasti pakattuina, sytykeruusut ovat käyttökelpoisia aina ... siinäpä muutamia lahjaideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sytykeruusuja tein pari vuotta sitten ja nyt olen jemmaillut taas kynttilänjämiä kaappiin... Ja villasukat työn alla parhailaan =) Tosin itselle.

      Poista
  6. Olen kolmikymppinen nainen ja haluan joka jouluksi lahjaksi villasukat. Välillä teen niin että ostan langat ja vien ne tädille ja pyydän työn joululahjaksi, hän osaa tehdä niin hyvin istuvia sukkia.
    Käsityöihmisenä osaan muut asusteet tehdä ihan hyvin itsekin, mutta 20 vuotias serkkuni toivoi säärystimiä ja tykkäsi letitetystä tuubihuivistaan myös.
    Ystävälleni joka myös neuloo muttei mitään monimutkaista annoin lahjaksi hyvin ohutta ja kauniin väristä lankaa ja sanoin että tästä saa tehdä vain pitsiä. Hän kiitteli että lahjaksi sai lankaa ja potkun persuksilleen kehittyä.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.