Lukijat

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pitsineuletunika

Olen päättänyt opetella neulomaan itselleni paitoja. Onhan tämä ollut ennenkin tavoitteena, mutta nyt harjoittelu jatkuu. Mutta mitoitus, miten se voi olla näin vaikeaa?

Aloitin neulomalla Novitan ohjeella Usva langasta pitsineuletunikan. Tein ohjetta reilummasti lyhemmän helman ja m-koon mukaan neuloin. Valmiin paidan puettuani se oli löysä, mutta aika sopivan mittainen. Kostutin tunikan ja jätin saunan laiteille muotoonsa kuivumaan. Seuraavan kerran kun vedin vaatteen päälleni pyllyn alle ulottuva helma ulottuikin jo lähemmäs polviin. Siitä edestä tuotos kapeni vähäsen, mutta olen vakuuttunut, että tuotos lihottaa minua ainakin 5 kg. Siksi tekisi mieli jättää kuva paidasta päällä pois tästä, mutta juttu paidan istuvuudesta vähän ontuu ilman sitä.

Eiköhän tuota kuitenkin voi talvella välillä käyttää.

Paita yritys numero kaksi on työn alla. Ja sen jälkeen kolmonen. Jos sittenkään ei istu niin pitänee ottaa käteen mittanauha, vihko ja laskin ja laskea ihan itse paidan mitoitus. Ehkä sitten onnistuisi?

Tunika kuuluu Kyjy-töihin ja painoa sillä on hitusen vajaa 400 g (ohjeen mukainen kulutus taisi olla 500 g jos oikein muistan)


(pikkumiehen kuvaamana minun päällä)

7 kommenttia:

 1. Waude miten kiva ja ihana väri. Pikkumies on hyvä valokuvaamaan

  VastaaPoista
 2. Kivaltahan se näyttää :-)
  Tuo kaulus on aivan ihana <3

  VastaaPoista
 3. Hyvähän tuo on. :)
  Mä oon epätoivoisesti yrittänyt neuloa mun pinaattitunikaa valmiiksi. Se ei tunnu valmistuvan koskaan...

  VastaaPoista
 4. kiitos! Minäkin ihastuin malliin ja väreihin. Mutta jos kaupasta olisin ostamassa niin varmaan jäisi hyllyyn, kun ei istu mukavasti päälle. Weba

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.