Lukijat

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9. Kuorintoja itse vai kaupasta?

Etukäteen avaamastani 9. luukusta paljastui vartalonkuorintavoidetta. Body shopilla olen katsellut purkkeja usein mutta 20 euroa (isommasta) purkista on tuntunut tyyriiltä. Mutta nyt pääsin testaamaan, onko aine niin ihanaa kuin olen haaveillut.




No, totta puhuen en huomannut ihmeempää eroa halvempiin. Sama vika kuin kaikissa, niitä kuorivia rakeita on niin harvassa, etten saa niillä mitään aikaiseksi tai pitää käyttää koko purkki kerralla...

Siitä innostuinkin kokeilemaan jotain, mitä suunnittelin jo viime vuonna, mutta aina se on vain jäänyt. Itse tehtyä vartalonkuorintaa. Aineetkin löytyivät, joten heti hommiin.

Viime vuoden joululehdestä (muistaakseni Kotiliesi), löytyi ohje jouluiseen kuorintaan. Saman tyylisiä löytyy netistäkin, mausteet vain vaihtelee ja vähän ainesuhteet. Ruokokidesokeria ei kaapissa ollut, joten tein tavalliseen, sitä monessa ohjeessa käytetty muutenkin.

Sokeria ja kookosöljyä, mausteena kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Kookosöljyä laitoin reilummin kuin ohjeessa sanottiin, kun oli niin murevaa muuten.



Pitihän ne purkitkin koristella. Isompi tulee omaan käyttöön, pienemmän ajattelin viedä joulutuliaisena.

Testasin sitä, ja koostumukseltaan juuri sellaista jota olen haaveillut! Ja edullista tehdä, toki kookosöljy maksaa jonkin verran, mutta silti. Taidanpa jatkossa tehdä itse. Ja pitäisi säilyä hyvin useita viikkoja.

6. päivä, jonka avasin vasta tänään siis, oli pesukukkanen




Tontut olivat jälleen seikkailulla


Jonkinlaisella kuumailmapallo lennolla taisivat olla? Taisivat olla tontut vähän väsyneitä viime yönä, eivätkä jaksaneet viimeistellä tätä sen hienommaksi...

Mutta löytyipä jotain jännää korvatunturille vievän oven edestä!

 Pullollinen joulun taikapölyä.
 Taikaa sen täytyy olla, sillä pullo alkaa loistamaan kun valot sammuttaa!


Saimme kirjeen tontuilta, jossa kehotettiin ripottelemaan kimalletta tyynyille, jotta pääsisimme unessa Korvatunturille. Muulla tavoin eivät kuulemma voi reissuamme sinne järjestää. Aamulla pyysivät sitten kertomaan kirjeessä, onnistuiko taika. Taikapölyä jäi vaan yli ja pojat innostuivat ripottelemaan sitä muuallekin, lelujen päälle, kuten joulupukin päälle ja Darth Vaderin! Hetken mietittyään pikkumies päätti siirtää darth vaderin ensi yöksi pois poikien nukkumahuoneesta, ihan vain varmuuden vuoksi...

7 kommenttia:

  1. Moi! Vinkkinä kuorinta-aineeseen, että jos et lisännyt siihen säilöntäainetta, niin kannattaa ottaa ainetta esim. lusikalla, ettei kuorinta-aineessa ala elää mitään jännittävää. Näin vinkkasi siis taannoin luonnonkosmetiikkaan enemmänkin valmistava ystäväni. Kuorinnat on kivoja, mutta sen jälkeen kun kuulin, että monissa kaupan kuorinta-aineissa kuorivat osat ovat itse asiassa muovihippusia, jotka lopulta päätyvät vesistöihin, siirryin itsekin esim. hunaja-sokerikuorinnan ja muiden helppojen kotiviritelmien käyttäjäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! En ajatellutkaan mutta järkevää tosiaan. Pitääs joku lusikka valkata. Vaikka nätti puulusikka jota ei tule keittiössä käytettyä.

      Poista
  2. Jännä idea tehdä kuorintavoide ise. Naurattaa nuo tonttusi.

    VastaaPoista
  3. Oi. Taikapölyä. Hurjia tonttuka ja kyllä minäkin nyt taidan kokeilla tehdä kuorinta ainetta itse. Pitää ostaa seuraavalla kauppareissulla kookosrasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista ostaa kookosöljyä eikä kookosrasvaa! Siis öljyä jota myydään luontaistuotrpuolella, ei sitä mitä myydään voin vieressä.

      Poista
    2. Joo. Hyvä kun korjasit. Oikea aine oli kyllä mielessä mutta käyti väärää termiä. Muistutas mua lauantaina.....

      Poista
  4. Hieno lahjaidea tuo itsetehty kuorintavoide.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.