Lukijat

torstai 26. huhtikuuta 2012

UWA-valmista ajoissa!

Olemme palanneet kotiin, suvussa on nyt ihana uusi söpöläinen. Reissusta on hiljalleen toivuttu ja eilen illalla päättelin viimeisen UWA työn. Viisi päivää etuajassa!

Juuri ennen matkaa sain valmiiksi neulejakun softy-langasta. Sopivan kokoinen, mutta pitkä malli ja paksu pörröinen lanka rajoittavat käyttöä. Vähintäänkin mukanva kotitakki tai ulkona silloin kun muuta takkia ei tarvitse. Tavoitteenani oli tehdä tänä vuonna onnistunut neulepaita, mitä luulette, voiko tämän jo laskea sellaiseksi?


Malli: Neulejakku
Tarvikkeet: Softy-lanka
Ohje: Novita
Paino: Ei mahtunut keittiövaakaan, yli 50 g kuitenkin =)


Viimeisenä työnä tein itselleni kirjoneulelapaset. Tosin puikoilla on jo toiset, joten niiden jälkeen pitänee harkita kummat pidän itse ja kummat menee joululahjapinoon odottamaan. Viimeinen UWA työ on siis tässä:


Malli: Kaksiväriset lapaset
Tarvikkeet: 7-veikka, puikot 3,5 mm
Ohje: Novita/ peukalon tein aukon sijaan kiilapeukalona
Paino 83 g

Tässä vielä lista valmistuneista Uudesta vuodesta vappuaattoon projektin töistä kokonaisuudessaan:

1. Vauvan myssy silkkivillalangasta, elegant-lanka, kypärämyssy 2 vuotiaalle, 2 mm ja 2,5 mm puikot ja virkattu kesähattu, 4 mm. 31.12. Valmis 9.4.
2. Tuubikauluri, Divino-lanka, 6 mm puikot. 1.1. Valmis 2.1.
3. Kirjoneulelapaset, 7-veikka, 3,5 mm, 1.1. Valmis 25.5.
4. Villaliivi 98 cm, isoveli-lanka, puikot 4,5 mm, 2.1. Valmis 9.4.
5. Virkattu lippis, Jambo-lanka, koukku 8 mm, 4.1. Valmis 4.1.
6. Pitsikauluri, Aurea-lanka, 3,5 mm, 5.1. Valmis 1.2.
7. Lapaset, Nepal-lanka, 3 ja 3,5 mm, 6.1. Valmis 25.1.
8. Palmikkopipo, Jambo-lanka, 8 mm, 8.1. Valmis 8.1.
9. Kohoneulepipo ja -kauluri, Crystal-lanka, 10 mm 10.1. Valmis 1.2.

10. Pitsineulehame, Nalle-lanka, 3 mm, 11.1. Valmis 26.3.
11. Neulejakku, Softy-lanka, 6 mm, 15.1. Valmis 14.4.
12. Perussukat 23/24, ohut sukkalanka, 2 mm ja siililapaset, 18.1. Valmis 11.2.

Ehdin minä reissun aikana myös virkkailla. Tein uuden version lierihatusta, koska ensimmäisestä tulikin liian iso. Pikkumies juoksi karkuun kun yritin hattua sovittaa, mutta nopealla testauksella vaikuttaisi, että hattu on juuri sopiva, vähän isompikin olisi tällä kertaa voinut olla, jotta ei heti jää pieneksi.



Malli: Kesähattu lapselle
Tarvikkeet: Luxus cotton, 4 mm koukku
Ohje: Virkkaa kaunista lapselle-kirja
Paino: 58 g

Lupasin jo hyvissä ajoin itselleni, että kunhan suoriudun urakasta ostan itselleni kesäpuseroon langat. Mutta ei minulla ole edes suurta hinkua nyt rynnätä kauppaan. Taidan ensin kuluttaa varastolankoja pienempiin töihin. Jos tekisi lisäyksiä noihin 12.sarjoihin. Varsinkin villasukkia pitää alkaa neulomaan, jos meinaan 12 paria vuoden aikana tehdä.

7 kommenttia:

  1. Hienohan tuosta villatakista tuli. :) Kyllä sitä kehtaa käyttää ja voi laskea onnistuneeksi neulepaidaksi. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää neuletakki tuossa kuvassa:). Itse olen pettynyt Softyn laatuun, pipo ja kauluri nuhjaantuivat ensimmäisessä käsinpesussa ja muutenkin venähtivät nopeasti käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saapas nähdä miten tuolle takille käy. Jospa ei tuota pettymystä. Se on aina harmillista, kun vaivaa nähnyt eikä lopputulos kestä materiaalin takia...

      Poista
  3. Hei sny, kiitos vappupostista. Ollaan oltu kaikki aika ulkona, joten blogin päivitys on jäänyt, kaiken päälle patterit loppuivat kesken valokuvauksen. Mutta piakkoin laitan postiin blogitekstiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hömelöaivoinen SNY3. toukokuuta 2012 klo 21.47

      Heh! Digikameroista on AINA akku loppu silloin kun pitäis ottaa kuvia. Siksipä mulla onkin tällä hetkellä kamera jossa on just patterit... aina voi ottaa käsilaukkuun varapatterit jos lähtee jonnekin. Tosin arvaa vaan montako kertaa se kamera tykötarpeineen lähtee mukaan =)

      Poista
    2. Kameran kanssa saa kieltämättä aina temppuilla. Meillä käytetään teoriassa ladattavia pattereita, mutta aika usein ne tai niiden laturi on kateissa, joten taas tuli vaihdettua tavan patterit...

      Poista
  4. Onnea uuden söpöläisen johdosta myös sinulle! Takki näyttää hyvälle, toivottavasti se ei lörpsähdä käytössä. Se on tosiaan kurjaa, jos neule jää huonon lankalaadun vuoksi kaapin perukoille. Itse tehdyn eteen kun kuitenkin on nähnyt vaivaa- enemmän tai vähemmän.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.