Lukijat

tiistai 27. lokakuuta 2015

Sokerikide tikut

Poikien synttärit lähestyvät kovaa kyytiä ja etsinnässä oli jotain ekstraa tarjoiluun. Pinterestistä löysin idean tähänkin.

 Lämmitetään vettä, johon sekoitellaan hiljalleen osissa sokeri. Yksi osa vettä, 2 osaa sokeria tai reilummin, mutta ei liikaa, muuten ei onnistu. Sokerin pitää liueta liemeen. Ohjeet vähän vaihtelivat sopivaan määrään, mutta huomasin että liika ei ole hyväksi.

Annetaan liemen jäähtyä hetki ja kaadetaan se kuppeihin. Osassa kuppeja oli tilkka tiivistemehua pohjalla. Liemen jäähtyessä käsitellään tikut. Kastetaan tikkua sokeriliemeen ja kieritetään sokerissa. Annetaan kuivua kokonaan (useita minuutteja) ja laitetaan kuppiin sokeriliemeen esim pussinsulkijan tai pyykkipojan avulla. Tikku ei saa koskea kupin reunoihin eikä pohjaan. Tikussa olevan sokerin pitää antaa kuivua kunnolla, se toimii pohjana johon kiteet kasvavat.

Odotellaan viikko tai pari...

Rikotaan sokerikuori kupeista varovasti. Nostetaan tikut kuivumaan ja valmista tuli!

Sokeri on kitetytynyt tikkuihin kauniiksi jääkiteiksi. Nämä maistuvat lapsille tikkareina ja ovat kauniita sekoitella kahviin tai teehen.

Mehuversioihin tuli hento vaaleanpunainen väri. Tikut kääräisin sellofaaniin ja sifonkinauhaan. Pysyvät puhtaina juhlia odotellessa.

Ainut ongelma on, että näitä on hankala tehdä suuria määriä - pitäisi olla tilaa jossa tikut saavat rauhassa olla ja jossa koira ei pääse niihin käsiksi. Rittävästi saan näitä kyllä kahvin- ja teenjuojille jotka sokeria käyttävät, mutta jos lapsetkin näitä haluavat niin loppuvat äkkiä kesken. Lapsille riittänee muitakin herkkuja joten näitä tarjotaan vaan juomien kanssa tällä kertaa meillä. (toki omille annettava maistiaistikut...) No, en minä keneltäkään suusta näitä vie, mutta laitan selkeästi juomatarjoilujen yhteyteen enkä syötävien.

Mutta nyt on laitettava toinen satsi tulemaan, että johonkin riittävät.

ps. älä hätäänny kuppien kanssa. Irrottele varovasti helposti irtoava sokeri. Kaada kuumaa vettä ja liota hetki, sen jälkeen kovettuneet sokerit pohjalta irtoavat helposti. Lopuksi vaan normaali pesu. Voit myös säilöä vaikka jogurttipurnukoita tätä varten niin säästät pesun vaivan.

2 kommenttia:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.