Lukijat

torstai 21. kesäkuuta 2012

Kesäyöstä jouluyöhön-Huomenna se alkaa!

Osallistujia on tänä vuonna Kyjy:ssä huikeat 61. Toivottavasti mahdollisimman moni selviää koitoksen loppuun asti! Jos maaliin pääseminen olisi vain ennakkovalmisteluista kiinni, saisin varmasti kaikki 20 työtä valmiiksi hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Aikaa töiden aloittamiseen on siis 22.6.-6.8. ja valmiiksi pitäisi viimeinenkin saattaa 24.12. mennessä. Langat on kaivettu esiin vaatehuoneen perältä ja ohjeita kaivettu arkistoista ja tulostettu netistä. Neulat ja koukut on etsitty ja laitettu siististi paikalleen käyttöä odottamaan. Tänään on kova yritys tehdä yksi entinen käsityö valmiiksi Kyjyn alta. Tosin sen lisäksi on toinenkin työ kesken, mutta kaippa se 21 työtä menee siinä missä 20, ufoja kun ei lasketa =)

 



Meillä taitaa asua Roope-sedän sukulainen; pikkumies, joka kellii rahojen sijaan lankakasoissa. Kovasti yritin järjestellä langat siististi kuvaa varten, mutta haastetta riitti =)

Uudet perunat innostavat aina perunasalaatin tekoon, tästä Pirkan reseptistä olen itse tykännyt ja vieraillekin on maistunut. Välillä unohtuu joku ainesosa, mutta hyvää on ollut joka kerta. Keittää reilusti perunoita ja herkuttelee ensin kuumana ja loput jäävät sitten salaattiin.


Ainekset4 annosta
5 - 6 keitettyä perunaa
1/2 sipuli tai 2 nippusipulia
1 - 2 maustekurkkua tai pala tuoretta kurkkua
1 pieni omena
2 - 3 rkl kapriksia
Kastike
1 prk (200 g)Pirkka Kevyt -kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 - 2 rkl Pirkka sinappia
1 - 2 tl sokeria tai hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 - 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Koristeeksi
kevät- tai ruohosipulia

Vaihe 1
Kuori ja kuutioi keitetyt, kylmät perunat. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkut ja kuorittu omena. Lado ainekset kulhoon.
Vaihe 2
Mausta kermaviili ja kaada salaattiainesten joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen. Kaada valmis salaatti tarjoilukulhoon.
Vaihe 3
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Hienonna pinnalle runsaasti kevät- tai ruohosipulia.
Vinkki! Jos haluat kastikkeesta sakeamman, voit valuttaa kermaviiliä suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.