Lukijat

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pihatyöt käynnistyy

Hiljaista on tiedetään, mutta yhtään käsityötä ei ole tammikuun jälkeen valmistunut. Pieni neulomisinnostus tässä käynnisteli hetken, mutta sekin vaimeni ennen kuin valmista tuli.

Sen sijaan rahat ja ajan vie nyt pihan laitto, kun piha sieltä lumen alta alkoi taas löytymään.

Vielä on lunta siellä täällä pihaa, mutta hyvää kyytiä viimeisetkin kasat ovat sulamassa näilläkin leveyksillä. Joten suunnitelmia riittää valtavasti ja hommia on päästy vähän jo aloittelemaankin.

Lumesta huolimatta kasvit ovat jo lähdön kevääseen ottaneet.


 Maa ei sentään ihan paljas ole, kiitos syyssipuli istutusten viime vuoden puolelta.
 Ainakin osa mansikan taimista näytti selvinneen talvesta hengissä, vaikka olivatkin vähän huonoilla pitimillä jo syksyllä, kun taimien istutus viivästyi flunssan takia.
Pihaan on ajanut poikien iloksi jälleen isoja autoja hiekkakuormien ja tavaralastien kanssa. Jospa niistä kevään ja kesän aikana saataisiin pihaa rakennettua.

 Etupihan osalta tämän kevään ja kesän tavoitteita olisi saada etualan kukkapenkkiin vähän lisää kukkia kasvamaan ja sen takana oleva alue toivottavasti muuttuu pihaniityksi viime syksynä kylvettyjen niittysiementen avulla. Jännityksellä odotetaan itävätkö siemenet. Ensimmäiseen kasvatuslaatikkoon pääsivät jo valkosipulit heti kun se lumen alta paljastui.

 Parkkipaikka ja kulkualueet ovat yhtä isoa sora-aluetta, niille ei suuria muutoksia tälle vuotta ole tulossa.

 Tämä ihana (ainakin lasten mielestä) muta-alue talon takasivulla on ensimmäisten hommien joukossa tälle kevättä. Talon viereen rakennellaan polku kohti saunaa ja polun ja liuskan välinen alue kasvitetaan. Siihen olen suunnitellut matalaa maanpeittokasvillisuutta, joka toivonmukaan leviää koko alueelle hiljalleen. Kasveillakin sen verta hintaa, ettei kerralla pysty koko aluetta kasvittamaan. Mahdollisesti jotain korkeaampaakin sekaan myöhemmin.


Takapihan perälle heiteltiin lisää niittysiemeniä heti kun maa suli, jospa sekin lähtisi kasvamaan. Nurmikon (oikea laita) ja niityn väliin tulee matalaa pensasta raja-aidaksi. Lisäksi muutakin kasvillisuutta hiljalleen.

Kädet on kipeänä lapioimisesta ja kottikärryn työntämisestä, ei se kuntosalilla hankittu kunto niin pitkälle pihatöissä riittänytkään. Mutta nyt pienimmän päiväuni aika ja pientä lepoa meille muillekin. Sitten palataan pihalle ja jatketaan kärräämistä. Tai ehkä vaihteluksi kerätään kiviä...

2 kommenttia:

  1. Täälläkin pihatyöt käynnistyneet. :) Ukko leikkii kaivinkoneen kanssa pihalla. Minä kävin hakemassa taimia. Ja hirveeeesti ois suunnitelmia puutarhan varalle.

    VastaaPoista
  2. Näissä pihatöissä on sellainen juttu et nälkä kasvaa syödessä. Pihahommia siis tääälläkin

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.