Lukijat

maanantai 16. toukokuuta 2016

Kasvissyöjästä vegaaniksi

Kasvissyöjä olen ollut teinistä lähtien, mutta lopulta tein muutoksen, jota olen monesti miettinyt. Siirryin vegaaniksi. Se oli yllättävän helppoa, pienestä naapurikaupungista löytyy todella hyvin vegaanisia kermoja, jogurtteja, juustoja, pihvejä ja muuta hyvää. Toki ihan kaikkea ei täältäpäin löydy, mutta onneksi on nettikaupat.Onneksi se ei tarkoita herkuista kieltäytymistä. Kaakao kermavaahdolla ja kookoslumipallot mahtuvat yhä listalle...

Samoin kuin vappumunkit!

Olen innoissani kokeillut uusia reseptejä ja löytänytkin hyviä -  innostusta on lisännyt myös pikkumiehen kiinnostus kasvisruokaan.

Käsitöiden osalta en ole vielä varma, mitä suunnan muutos tarkoittaa - vegaanithan eivät villaa käytä.
Itse päätin, että käytän jo olemassa olevia villavaatteitani ja lankojani, mutta uusia en toistaiseksi hankin. Lopullista päätöstä en ole osannut vielä tehdä - luovunko villasta kokonaan vai käytänkö villaa, jonka taustoista sen verta tiedän, että se on eettisemmin tuotettua.

Myös pesuaineiden osalta asia on hakusessa. Osaako kukaan suositella astianpesukoneeseen ja pyykinpesukoneeseen eläinystävällisiä pesuaineita? Jotka olisivat kuitenkin perushintaisia, kalliimpiin aineisiin ei oikein ole varaa. Pesupähkinöitä olen joskus käyttänyt, mutta lastenvaatteita en niillä puhtaaksi saanut. Osaan pyyykistä niitä voi käyttää, mutta ei ne yksinään toimi ainakaan minulla.

3 kommenttia:

 1. Herkuilta näyttävät. Vegaanituttuni sanoi, ettei ravintoloissa voi yleensä syödä, kun ne eivät hallitse vegaaniruokia.

  VastaaPoista
 2. Kokemusta on mm. Stutgartissa, kun pojantytär oli muuttunut kasvissyöjästä vegaaniksi. Hotelli/Ravintolan lista oli tosi niukka, mutta syötävää löytyi ja sen tiimoilta palvelu ansaitsi täyden kympin. Ja milloin voi ennakkoon ilmoittaa, niin asia yleensä järjestyy.
  Hiiri-Mummikin rakentaa reseptejään, ainakin muutamia, uusiksi Ü.
  n-h
  http://nami-hiiri.vuodatus.net

  VastaaPoista
 3. Olisiko Ecover- tai Ole hyvä -pesuaineissa ratkaisu? Ecoveria saa muistaakseni myös marketeista, Ole hyvän tuotteita olen nähnyt vain Ruohonjuuressa ja Ekolossa (ja tietty verkkokaupoissa).

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.