Lukijat

perjantai 27. tammikuuta 2012

Lapasia satelee

Viime päivien jälkeen ajatus 12 lapasparista vuoden aikana ei tunnu enää läheskään niin suurelta tavoitteelta. Minulla on nimittäin peräti 4 paria valmiina!

Malli: Vauvan joustovarsilapaset
Tarvikkeet: Novita Nalle, 2,5 mm
Ohje: Novita Klubilaisten extraideat
Paino: 27 g

Malli: Taaperon peruslapaset, pikkumiehelle ensi syksyksi
Tarvikkeet: 7-veljestä, 3 mm
Ohje: Novitan muksuekstra
Paino: 35 g

Malli: Lapsen peruslapaset, lahjaksi anna hyvän kiertää tempaukseen
Tarvikkeet: 7-veljestä, 3 mm
Ohje: Muksuekstra
Paino: -
Värit vääristyneet, yllä olevissa lapasissa oikeampi

Malli: Kohoneulelapaset naiselle
Tarvikkeet: Drops Nepal, 3-3,75 mm
Paino: 90 g
4/12 valmistunut UWA
Lapasia valmiina 4/12

Kohoneulelapasten kanssa tuli pieni kämmi... Liian monta työtä kerralla puikoilla ja lainasin 3 mm puikkoja lapasten välissä muihin töihin, mutta puikot meni sekaisin ja neuloin toisen lapasen kokonaan 3,75 mm puikoilla (ensimmäisessä varsi 3 mm ja terä 3,5 mm). Jälkimmäisestä tuli siis hivenen isompi... Lisäksi pariin palmikon kiertoon tuli virhettä. Ei siis onnistunut nämä lapaset parhaasta päästä. Lanka oli kuitenkin ihanan tuntuista, sain langat että ohjeen näihin lapasiin edelliseltä sny:ltäni Paulalta(eppuepeli tuolloin).

Nyt pitänee keskittyä uwa töihin, että niistä selviän, innostuin vain välissä tekemään pieniä lapasia. Kaiken päälle uwa numero 11 eli softysta neulejakku meni purkuun. Olin jo takakappaleen kainaloissa menossa, kunnes viimein uskoin sen mitä alusta asti epäilin: neule on ihan liian leveä. Aloitin siis alusta pienempänä. Vaikka kuinka yritän, niin ainakin Novitan ohjeilla tehtynä lopputulos on minulla aina leveämpi kuin kaavassa. Jospa mie vielä joskus opin.

7 kommenttia:

 1. Hienoja lapasia :) Eikä virheitä näy ainakaan kuvassa, toivottavasti ne ei haittaa käytössäkään.

  VastaaPoista
 2. Pakkasessa paleleva SNY28. tammikuuta 2012 klo 9.04

  Hellyttäviä nuo pikkumiehen lapaset <3 Ylimmäiset lapaset taitavat olla peukuttomat? Mini-ihmisille aivan ehdottomat! Vielä kaksivuotiaan kanssakin paksuihin talvitopparukkasiin peukun paikalleen saaminen kiristää hermoja sekä puettavalta että pukijalta :/

  VastaaPoista
 3. Oih, kuviolapaset näyttävät hienoilta! Kuvasta ei ainakaan huomaa mainitsemiasi virheitä... mutta niinhän se taitaa olla, että riittää kun itse tietää virheiden olemassaolosta =) ne häiritsee niin vietävästi, vaikkei kukaan muu huomaa mitään.

  VastaaPoista
 4. Ei niitä virheellisiä palmikonkiertoja helposti huomaa, mutta sen huomaa, että toinen tiukempi ja toinen löysempi lapanen, kun käteen laittaa.

  Sny, ovat peukuttomat nuo pienimmät lapaset. Lähisukuun on syntymässä keväällä vauva, joten pitää häntä lahjoa =)
  Meillä on suosiolla paksuimmmat toppahanskat tuolla reilun vuoden ikäisellä peukuttomat, ovat kuiteskiin niin ´paksut, että vaikka sen peukalon saisi sinne survottua, niin ei pikkumies saa sitä edes taivutettua. Ohuissa lapasissa peukalo jo menee.

  VastaaPoista
 5. Kohoneulelapaset olivat todella hienot!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.