Lukijat

maanantai 20. helmikuuta 2012

Annis

Minulla on elämäni ensimmäinen vironvillavyyhti käsissä. Revontulia olen tehnyt jo muista huiveista, joten kyselin Novitan keskustelupalstalta ehdotuksia langan käyttöön. Sain paljon hyviä ideoita. Todennäköisesti teen vironvillasta pinaattitunikan (Suuri Käsityölehti 3/2009), jos mieli ei ehdi muuttua ennen sitä. Yksi ehdotuksista oli Annis-huivi. Olen nähnyt muiden blogeissa kyseistä huivia, joten kaivelin ohjeen esiin. Vironvillasta en innostunut huivia nyt tekemään, mutta yksi lahjahuivi on pyörinyt mielessä ja päätin tehdä sen Anniksen ohjeella.


Anniksessa tehdään ensin pitsiosuus nyppyineen ja sitten sileää neuletta lyhennetyin kierroksin. En muista, että olisin lyhennettyjä kierroksia aiemmin käyttänyt, joten olihan tuo jo aika. Ja ihan helppoa tuo oli, kunhan silmukkamerkkejä käytti, niitä uusia sny:ltä saatuja tietenkin. Ensimmäisellä nyppykierroksella meni totaalisesti hermot, väkersin ikuisuuden nurjan puolen 7 n yhteen -nyppyjä. Argh! Seuraavaa iltaa varten lunttasin vähän vinkkejä ja otin virkkuukoukun avuksi. Seuraavat kaksi nyppyriviä menikin paljon paremmin. En kyllä silti tykännyt, kun nyppyä varten piti aina "pysähtyä". Huivi kuitenkin valmistui kohtuu äkkiä ja odottaa lahjan saajaa postilaatikossa.Olemme nimittäin pikkumiehen kanssa tehneet naapurin mummon lumityöt, rivitalon pihassa ei kauaa mene. Hän on sitten kovasti lahjonut meitä esim. jouluna ja ystävänpäivänä ja muutenkin ollaan rupateltu. Nyt siis vastavuoroon hänelle lahjaa. Jännityksellä odotetaan mitä hän sanoo kun seuraavan kerran nähdään =)


Malli: Annis
Tarvikkeet: 100 % villa, kasvivärjätty, puikot 6 mm ja 5 mm
Paino: 134 g


Hei sny!

Ajattein kertoa, että lakritsit on ahmittu aikoja sitten, hyviä olivat. Kaakao vähenee huolestuttavaa vauhtia ja sock stop pääsi jo kokeiluun. Laitoin pikkumiehen joulusukkien pohjaan nyt alkuunsa ainetta.Ja nyt minä palaan kiltisti ruotuun tekemään UWA töitä. Tai ainakin pääasiassa. On minulla taas yksi uusi  työ puikoilla. Ja ei se edes kuulu mihinkään noista tusinan sarjoista...

1 kommentti:

  1. Salainen ja viluinen SNY-menninkäinen24. helmikuuta 2012 klo 19.12

    Huh, mikä viikko! Vasta nyt on energiaa kommentoida, vaikka lukemassa olen käynyt jo aikaisemminkin. Hauskaa, että "sukkastopperi" on päässyt jo tositoimiin =) villasukkien pohjaanhan tuo aine on ihan omiaan. Liukkaalla lattialla villasukilla saa aika mukavat lennot niin halutessaan... kokeiltu on !

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.