Lukijat

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kukkahattutädin loppukiri

UWA töiden loppuhuipennus lähestyy. Aikaa on vaivaiset 2,5 viikkoa. Pääsiäisen aikaan sain kaksi työtä valmiiksi, seuraavaksi niistä lisää.

Ensimmäisenä UWA työnä aloitin uuden vuoden aattona hattusarjan vauvoille ja taaperoille.  Ensimmäisenä hattuna tein siksak-myssyn vastasyntyneelle, silkkivillasta tietenkin. Lanka on ohuen ohutta ja vaikka työ oli pieni ei se ihan hetkessä valmistunut. Myssy meni jo lahjaksi, nimittäin minusta tulee ihan pian, todennäköisesti ensi viikolla, neljättä kertaa täti.

Malli:siksak-myssy 0-3 kk
Tarvikkeet: teetee elegant, 2 mm
Ohje: garnstudio
Paino: 10 g

Myssylle tuli painoa vaivaiset 10 g, joten jatkoin hattusarjaa pikkumiehen kypärämyssyllä. Lankana käytin syksyn snyltäni Paulalta saamaani Viking baby ull-lankaa. Lanka oli miellyttävää neuloa ja sitä jäi vielä pari kerää jäljelle. Sen jälkeen aloitin virkkaamaan kesähattua pikkumiehelle, sillä viime kesän löysät kesähatut olivat kaikki jääneet pieniksi talven aikana. Hatusta tuli muuten hieno, mitä nyt sattui pieni mittavirhe ja kesähattu tulikin minulle.... Toki huomasin sen jo tekovaiheessa ja lisäsin syvyyttä ja vähän koristeita, mutta kun minusta kerran täti on taas tulossa, niin alan sitten kukkahattutädiksi!
Malli: lierihattu
Tarvikkeet: luxus cotton, 4 mm puikko
Ohje: sny:ltä saatu Virkkaa kaunista lapselle-kirja, väritys ja kukka omasta päästä
Paino: 94 gMalli: Kypärämyssy, 2 v
Tarvikkeet: Viking baby ull, 2,5 mm (langat syksyn snyltä Paulalta)
Ohje: Garnstudio
Paino: n. 100 g


Toinenkin UWA työ on valmistunut, villaliivi pikkumiehelle. Tämän valmistumista ennustelin jo hyvän aikaa sitten, mutta taskujen teon alussa iski stoppi ja tuli tehtyä välillä muita töitä. Tosin ajattelin, että liiville olisi enemmän käyttöä vähän isompana, joten tein liivin 98 cm koossa ja lisäsin hitusen pituuttakin. Ylätaskut näyttävät olevan kuvassa ihan vinksallaan, mutta ei ne oikeasti sellaisilta näytä. PIkkumies oli kuvausavustajana ja rakastaa kaikkea teknistä, joten kuvien otto oli hitusen haasteellista. Oman vuoron käsite vielä opettelussa...
Malli: Taskuliivi
Tarvikkeet: Novita Isoveli, 4 nappia
Ohje: Novita
Paino: 300-350 g

UWA työt näyttivät välillä huonommalta, mutta nyt näyttää taas paremmalta. Jäljellä on enää lapaset ja jakku. Jakku on hyvällä mallilla, ensimmäinen hiha on lähes valmis ja sitten enää toinen. Lanka on paksua, joten etenee vauhdilla. Lapasten kanssa tuli ongelma. Ensimmäinen lapanen on valmis, mutta se on ihan liian kapea minulle. Joten en viitsi sille tehdä paria, ennen kuin selviää, löytyykö mistään lapaselle sopivaa kättä vai meneekö tuunaukseen. Mutta ohjeet taitavat onneksi sallia sen, että voi vaihtaa mallia ja lankaa, kunhan idea pysyy samana, joten taidan aloittaa itselleni kokonaan toisen malliset lapaset kunhan jakusta selviän.

5 kommenttia:

  1. Vautsi mikä hattutehdas sulla on ollut käynnissä :) Suloisia myssyjä tuosta liivistä puhumattakaan!

    VastaaPoista
  2. Kivoja hattuja, niin pienille kuin isommallekin. :) Ja kivoja lankoja. :)

    VastaaPoista
  3. Kukkahattutätiä odotellaankin jo kovasti. Aamulla ekana kysyttiin että vieläkö kolme yötä? Kiitos ihanasta silkkivillamyssystä tulevalle pikkuiselle.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.