Lukijat

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Hirviö tuolin alla


Se muutti miehen opiskelukämpästä meidän yhteiseen kotiin. Muutosta muuttoon se on sinnitellyt mukana. Se on piileskellyt tuolien ja pöytien alla näkymättömissä ja välillä se hyökkää esiin ja kaataa ohikulkijat. Mokoma hirviö oli viimein aika laittaa aisoihin, aseena pari kiloa matonkuteita ja paksu koukku.


Virkattu pyöreä rahin suojus matonkuteista
Valkoista ja vaaleansinistä matonkudetta n. 1,8 kg,
valmiin työn ympärys noin 158 cm ja korkeus 27 cm + alareuna rahin alla.
Virkkuukoukku 8 mm tai käsialan mukaan.

Ohje:

Aloita valkealla kuteella. Virkkaa 4 ktjs ja yhdistä ps lenkiksi. Virkkaa lenkkiin 8 ks. Seuraavalla kierroksella virkkaa jokaiseen silmukkaan takareunasta 2 ks. Vaihda siniseen ja virkkaa *1 ks, seuraavaan 2 ks* Toista kierros loppuun. Valkealla virkkaa *2 ks, seuraavaan 2 ks* Virkkaa kierros loppuun.
Virkkaa aina takareunasta, jollei toisin sanota. Vuorottele sinistä ja valkeaa kudetta näin: 1 s, 1 v, 1 s, 2 v, 1 s, 3 v, 1 s ,jatka tarvittaessa kunnes rahin päällinen on peittynyt. Eli tee aina sinisten väliin yksi valkea kierros enemmän kuin edelliseen väliin. Lisää joka kierroksella 8 silmukkaa: lisää joka kierroksen välissä 1 ks lisäysten väliin, kunnes noin 2/3 päällisestä on peittynyt. Sen jälkeen tee lisäykset joka toinen kierros. Tarkkaile reuna, jos se lörpistyy, vähennä lisäyksiä. Kierrosten vaihtuessa sulje piilosilmukalla ja aloita uusi kierros 1 ktjs.
Reunassa viimeisen sinisen kierroksen jälkeen virkkaa 1 kierros valkealla takareunasta, seuraava kierros molemmat reunat mukana. Jatka tämän jälkeen rahin sivut virkkaamalla spiraalina takareunasta ks kunnes korkeutta on riittävästi eli rahin alareunaan asti.
Sen jälkeen virkkaa 4 ktjs, *1 p,  ktjs* toista kierros loppuun. Katkaise kude niin, että sitä jää reilusti työn ympärysmitan verran. Pujottele kude pylväiden välistä. Päättele kuteiden päät. Vedä suojus paikoilleen ja kiristä pujoteltu kude ja solmi, piilota pää suojan sisään.
Hirviö on taltutettu!
Työ on samalla yksi Kyjy töistä.

4 kommenttia:

 1. Ihana rahi, tulee mullekin to do-listalle. Noin ne hirviöt talttuu!
  Tinttu59 neulomosta

  VastaaPoista
 2. Ja niin se ilme vain muuttui heti :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs hirviö raikastuikin! Mutta mikä on hirvittävyytensä menettänyt hirviö?

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.