Lukijat

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuosi 2013 - kotia rakentamaan

Viime vuosi oli täynnä pienempiä ja suurempia neuleprojekteja.

Tämän vuoden suuri projekti on talon rakentaminen. Haluan keskittää tarmoni siihen, joten jätän muut projektit minimiin. Salaiseen neuleystävään en lähde tälle kevättä mukaan, niin mukavaa kuin se onkin. Syksyllä sitten uudella tarmolla jatkan pakettien vaihtoa.

Myös uwa:n jätän väliin, jossa pitää aloittaa ja saada valmiiksi 12 työtä määräajassa. Harkitsen sitten kesällä osallistunko kyjyyn, mutta voipi olla, että talon rakennus vie kaikki mehut, vaikka valmistalo onkin. Sisustukseen voipi ainakin kohdistaa niin paljon voimavaroja kuin jaksaa.

Muutossa on mukava aloittaa puhtaalta pöydältä, karsia rankalla kädellä turhaa tavaraa. Vuoden käsityö haasteekseni asetan siis lankavarastojen pienentämisen. Joten ensi alkuun teen keskeneräisiä valmiiksi ja sitten ryhdyn keksimään, mitä kivaa noista vanhoista keristä saakaan. Pyrin pitämään laskua kulutetuista ja hankituista langoista. Kaikki valmistuneet työt lasketaan, samoin myydyt tai lahjoitetut. Plussaa on kaikki langat, jotka minulle päätyvät, tavasta viis. Onnistumiseksi lasketaan, jos varastot ovat miinuksella nykytilanteeseen nähden vuoden vaihtuessa - pitänee keksiä jokin kannustinpalkkio itselle. Vuoden vaihtuessa seuraavan kerran ostan yhtä monta kerää lankaa kuin olen kiloina vuodessa miinukselle päässyt? Liekkö riittävä kannustin... Onko ehdotuksia?

Jos suuria muutoksia ei viime hetkellä tapahdu, meille tulee tämä deko 133 - talo, läjällä muutoksia tietenkin. Tontin raivaus ja maatyöt alkavat keväällä, viimeistään toukokuussa ja kesäkuussa alkaa talo nousta tontille. Uudessa talossa asumme toivon mukaan marraskuussa 2013. sopivasti ehtii kotiutua ennen seuraavaa joulua!
Ihanaa uutta vuotta 2013 kaikille! Mitä haasteita ja tavoitteita teillä muilla on tälle vuodelle?

6 kommenttia:

 1. Onnea Talo- projektiin. Lopussa kiitos seisoo :O)

  VastaaPoista
 2. Onnea kaikkiin projekteihin uutena vuonna.
  Samansuuntaisia suunnitelmia lankojen suhteen...

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon jaksamista ja tsemppiä isoon projektiin:) ja onnea uudelle vuodelle myös.

  VastaaPoista
 4. Moi, meille on tulossa myös Deko 133 tänne Keski-Suomeen ja aikataulukin on täsmälleen sama kuin teillä. Kiva seurata projektia näin blogin välityksellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa =) Voipi vertailla miten homma etenee. Tuleeko teille paljon muutoksia peruspohjaan?

   Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.