Lukijat

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Talo nousee!Tontilla on alkanut talo hahmottumaan. Takana näkyvän vanhan pellon käyttötarkoitusta olen moneen otteeseen pohtinut. Välillä on pohdittu rikkakasvien hävitystä, mutta pellosta nousee kyllä sen verta nätti kukkaniitty että sitä en erikseen ala tuhoamaan, pitää vaan vallata tilaa siltä niihin juttuihin, joita keksin. Ja tilan raivausta pellolle reilusti tulikin jo maalämpöputkien kaivuun yhteydessä. Tälle palalle onkin jo istutettu ruusuja, jotka siirrän lähemmäs taloa kunhan pihatyöt ovat siinä pisteessä - luultavasti ensi kesänä siis - ja tien toiselle puolelle aloitin marjapensaiden istutukset, ihan vain pari näin alkuunsa niin katsotaan miten ne menestyvät paikalla.
 Tästä tilanteesta homma on edistynyt kottotuolien pystytyksen verran ja rakennusporukka on tontilla koko juhannuksen pyörinyt - luultavasti ovat siellä tänäänkin. Jospa katto saadaan sateelta suojaavaksi tänään eli aluskate paikoilleen. Viivästystä aiheutti kattotuolin rikkoutuminen, kun olivat jättäneet ne rungon päälle huonosti, kupera asettelu näkyykin kuvista... Liekkö eilinen mennytkin heillä tuota korjatessa.

Kotona taas käymme kuumeisesti tätä nivaskaa läpi.

Nyt on siis aika tehdä sisustusvalinnat. Myyjän laajaksi kehuma sisustusvalikoima ei kuitenkaan meidän mielestä erityisen laajalta vaikuta ja lisähinnatkin vähän kaikelle ovat ihan kivan kokoiset. Tällä hetkellä tuntuu, että viittä vaille -valmis paketti olisi sopinut meille paremmin.

Mutta näillä mennään nyt ja pitää valinnoilla jättää tilaa omille myöhemmille tuunauksille - perus maalipohja on niille hyvä pohja. Eilisiltana istuttiin miehen kanssa puoleen yöhän pikkumiehen mentyä nukkumaan ja keskusteltiin (väiteltiin, tapeltiin, neuvoteltiin kompromisseja, istuttiin tuijottamassa tyhjää..) puoleen yöhön valinnoista. Minä äänestän kaikessa vaaleampaa sävyä ja mies tummempaa... Jonkin verran homma sentään edennyt.

Hankaluutta aiheuttaa se, että monet sisustusjutut, kuten kiintokalusteet on jo valittu, mutta meillä ei ole näytepaloja niistä. Yritämme siis mallata esitteiden pikkukuvia ja näytepaloja. Hankalaa. Ikävä tulee Muurametalojen systeemiä, jossa käsittääkseni kaikki näkyvät pinnat valitaan sisustussuunnittelijan kanssa yhdellä istumalla. Näin on helpompi myös miettiä mihin haluaa panostaa enemmän rahaa ja mistä on valmis säästämään.

Voihan lattia! Olen pitkään tiennyt millaisen laminaattilattian haluan ja Dekon valikoimista sitä löytyisi, mutta verratessa keittiön kalusteisiin, ne voisivat päästä paremmin oikeuksiinsa miehen äänestämän tummemman lattian kanssa ja haaveilemieni olohuoneen valkeiden/vaaleiden kalusteiden kanssa. Sentään lattian kuviosta ollaan yhtä mieltä. No, nyt tutkimaan lisää sisustuksen maailmaa ja lisää juttua aiheesta myöhemmin. 

2 kommenttia:

  1. Siitä se edistyy. :) Joka päivä lähempänä valmista.

    VastaaPoista
  2. Valintoja valintoja. Mutta hyvältä näyttää ja hienosti nousee talo pystyy.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.