Lukijat

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tontilla tapahtuu

Maanantai-iltana puuhasteltiin porukalla vielä viimeisen kerran tontilla ennen kuin iso pyörä lähtee pyörimään - siis ennen talon pystytysporukan saapumista. Tässä tunnelmia illalta.

Koira oli mukana ja auttoi maatöissä kuoppaa kaivamalla vasta tehtyyn tiepohjaan. Ei tainnut olla tarpeeksi tasainen vielä?

Pikkumiehellä oli omat varusteet mukana ja ahkerasti poika kantoikin kiviä äitin ja mummon apuna, keräsi juuria pihalta ihan oma-aloitteisesti sekä lapioi ja työnsi kottikärryissä soraa kun ensin katsoi mallia isiltä ja ukilta. Ahkera apuri. Seuraavana päivänä sitten väsytti siitäkin edestä.

Illan tärkein urakka oli perustusten sisäpuolen täytön viimeistely tasaamalla ja tiivistämällä täyttöä. Urakassa kesti niin kauan, että vein etuajassa pikkumiehen ja Örkki-koiran kotiin nukkumaan, kun muut jäivät vielä ahertamaan.

Talon sivulle piti maakallistusten takia tällainen liuska tehdä. Tästä saa varmasti hienon kun asettelee kiviä ja väliin sopivaa maanpeitekasvia. Kiviäkin tontilla riittää, mutta kuka ne kaikki jaskaa kerätä ja siirtää? Urakaa aloitettu ehkä 0,1 % verran.

Tähän taas pitäisi takapiha saada luotua. Takapihalle tulee nurmikkoa peleihin ja leikkeihin, leikkialue, hedelmäpuita ja varmaan muitakin istutuksia. Ja ehkä jokin kiva kiviasetelma vähän isommista kivistä, joita maatöissä esille kaivettiin. Konemies palaa vielä kesän aikana loppuja maapinoja levittämään ja samalla voipi varmaan kivet siirtää, niitä kun ei lihasvoimalla noin vaan nostella.


Kesken kivien nakkelun liuskalle huomasin, että nyt alkaa jotain tapahtua. Kattotuolit saapuivat tontille, ilmeisestikin Keiteleen tehtaalta. Keiteleellä tulikin monta kertaa tehtaan ohi ajettua lapsena mummon luo matkalla ja kattotuoleja ihmeteltyä.

Tänä aamuna mies oli apuna lastaamassa tontille talon rakennus kuormaa, sieltä tuli kuulemma vino pino lautaa, eristeitä, rautaverkkoa ja ties mitä. Talonpystytys on parhaillaan tontilla käynnistymässä!


3 kommenttia:

 1. Onpas siellä myllerrystä. Mukavaa päivää Sinulle

  VastaaPoista

 2. Hyvältä näyttää ja kovasti tapahtuu. Mahtava juttu. Vauhdilla nousee nyt oma tupa teille.
  Ja piha,hienolta näyttää ja hienot ovat suunnitelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Piha laajeni isommaksi maa-ainesten levitysten myötä ja liuskojen/ kallistusten talolta teon myötä, joten tekemistä riittää, mutta yritetään tänä kesänä jo pohjustaa vähän. Multa- ja hiekkakasat odottavat jo pihassa, joilla vähän alkuun päästään. Takapihalle tarkoitus jättää avarampaa, jotta maisemat näkyvät ja saa tilaa puuhata ja etupiha on sitten varattu istutuksille sun muille, sinne ei ole tarkoitus perusnurmikkoa laittaa ollenkaan.
   Ei se talo vielä ollutkaan tänään noussut, tavarat vaan tuli. Ehkä huomenna?

   Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.