Lukijat

lauantai 2. marraskuuta 2013

Kurkkauksia raksan kaaokseen osa 2

Tupa

 
Olohuoneen puolella on enää pientä viimeistelyä tehtävänä.

Lampi näkyy ihanasti ikkunasta. Onneksi lumi peittää pien meidän mutavelli takapihan - sen kimppuun käydään sitten keväällä uusin voimin.
 
 
Tuvan toisella puolella keittiö lähestyy myös valmistumista, pientä korjailua ja viimeistelyä on jäljellä. Jääkaapin ovi meidän pitää itse vielä kääntää toisin päin avautumaan.

Välitilan laatta on sama kuin kylpyhuoneen kahdella pidemmällä seinällä. Mitä nyt liesituulettimen tausta oli jäänyt laatoittamatta, vaikka ekstraa siitä maksoimme. Päätimme kuitenkin hyväksyä tämän lopputuloksen, rahat saamme siltä osin takaisin. Kaappien ovet ovat valkolakattua koivua. Kivitaso on vielä piilossa suojapahvien alla.
 
Suunnitteluvirhe pääsi keittiöönkin livahtamaan. Nurkkakaappi aukeaa niin pienelle aukolle, ettei sitä voi käyttää. Mutta uusi, vähän erilainen ovi on tulossa jo, joten asia hoituu. Suunnitteluvaiheessa oli kyllä puhetta, että ovi voi vähän kopsahtaa uunin kahvaan, mutta kaapin piti käyttökelpoisena siitä huolimatta pysyä, varsinkin kun vaihdettiin lattiahella kalusteuuniin. Mutta asia on nyt hoidossa.
 
Makuuhuoneet
 
Sininen makuuhuone, josta tulee pikkumiehen leikkihuone. Tämä huone taitaa olla jo kokonaan valmis! Vähän väriä muuten neutraaleihin valintoihin.

Päämakuuhuone vaatehuoneen ovelta kuvattuna. Täältä pitää tapetteja vielä korjailla, sitten päästään uutta sänkyä kasaamaan =)


Eteinen

Eteisestä ei vielä paljoa selvää saa, mutta tässä pieni kurkistus.
 
Tekninen tila


Kun tilaussopimuksessa sanotaan, ettei tekniseen tilaan kuuluu pintoja, niin tältä se sitten oikeasti näyttää. Tilaa ei oikeasti mitenkään viimeistellä! Sisäkatto on sentään. Pitänee katsoa, jos ylimääräisiä listan paloja jäisi sen verta, että tätä saisi vähän siistittyä itse. Ja ehkä maalailtua purkinpohjilla? Tosin tasoituksetkin puuttuu ja laitteiden takia saa vaan osan tehtyä. Pitää suunnitella...
 
 
Piha

Miehen oma rakennusurakka alkaa olla loppusuoralla ja liiteri on alkanut jo täyttyä ensi talven polttopuista. Katon viimeistely jää ensi kesälle.

Näkymä etuovelta ei hirmuisen ihana tällä hetkellä ole. Naulaisten puiden ja roskien siivous on menossa. Sitten lumi saakin peittää lopun näkymää ja keväällä voi ryhtyä pihasuunnittelijaksi.

Talon takaosat odottavat yhä viimeistelyjä. Myös rännit, lumiesteet ym. puuttuvat vielä, mutta näihin pitäisi tulla muutos ensi viikon aikana.

Ehkä 2 viikon päästä nukumme ensimmäisiä öitä talossa?

3 kommenttia:

 1. Mahtavaa, muutto on totta ihan pian! Paljon onkin tapahtunut sen jälkeen kun sny-paketit meidän väliä kulkivat. Kiva olla virtuaalikierroksella melkein valmiissa kodissa:)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää. Kärsivällisyyttä, pian pääsette muuttamaan ihan uuteen kotiin.
  Ei ole muuten sama uuni meillä, mutta hyvin hyvin lähellä ovat toisiaan.

  Kovasti jo odotan että päästään taas livenä näkemään teidän tupa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ongelmia ei tule, niin näette sitten ihan asumiskäytössä tuvan kera huonekalujen ja kaiken =)

   Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.