Lukijat

maanantai 15. syyskuuta 2014

100 yötä jouluun: lahjaksi sny paketti!

15.9.
Nyt on aika aloittaa joulutus, jos et vielä ole sitä tehnyt.
Satasia pitää tietenkin juhlia pikkujouluin.
Meillä se tarkoittaa tänä vuonna jouluista herkkuateriaa. Bataatti-porkkanalaatikkoa, sienisalaattia, karjalanpiirakkaa, munavoita, suolakurkkua, brie-uunijuustoa ja vihersalaatti. En ole ennen tainnut satasiin näin paljoa panostaakaan =)


Tätä minijouluateriaa nauttiessa tuli mieleen, että pitäisiköhän jouluaaton aterian valikoimaa tänä vuonna supistaa, vähemmän stressiä aatolle, mutta maha tulee kyllä täyteen ja hyvää on. Tähän ateriaan jos olisi lisännyt hitusen paremmat juomat ja jälkiruuan, niin en oikeastaan voisi väittää etteikö oikeasta jouluruuastakin olisi mennyt. Jos vaikka karsisi osan ja tekisi ne herkuteltaviksi jo viikkoa paria etukäteen ettei osatomaksi mistään herkusta tarvitse jäädä? Pohdinnan arvoinen paikka....

Mutta sain satasten kunniaksi lahjankin vaikkei sny parini ehkä asiaa niin suunnitellutkaan! Isäni luota Iisalmesta kun lähdimme tänään ajelemaan kurkkasin (miehen ajaessa) viestit ja smart postipaketti oli sillä välin ilmestynyt, joten nopea koukkaus kaupan kautta ja heti pakettia tutkimaan. Välistä meni ajoitus nappiin.

 Kotona iso kuppi teetä kipeän kurkun lohdukkeeksi, pikkumiehen mielestä kuppi oli niin iso, ettei siitä ikinä tee lopu.
Mutta lopulta itse pakettiin! Parini päätti laittaa minut koukkuamaan. Se onkin aivan uusi taito minulle. Onneksi mukana oli ohjelehtinen, jossa homma oli hyvin selkeästi opastettu. Mukana koukkuamiskoukku ja alpakka lankaa koukkuamiseen. Minulle herkullisen kuuloista juuri sopivan tummaa suklaata, joka pääsi herkkulaatikkon sopivaa fiilistä odottamaan ja pojille rusinarasiat. Pikkumies ilahtui, kun sny oli postissa laittanut hänelle jumppaeväs rusinoita. Tosin jumppaan eivät säästyneet, vaan pikkukaveri järsi pahvit ja pikkumies sisukset =) Onneksi kaapissa oli lisää rusinoita niin pääsi pienempikin niitä maistelemaan, kun ei isoveljen tahdissa tällä kertaa pysynyt. Ja kaunis kortti kruunasi paketin.

Suuret kiitokset sny! Näillä ohjeilla on kyllä koukkuamista kokeiltava. Ohjeita jo katselinkin ja pohdiskelin, että jos lapasista lähtisi liikkeelle. Tai sitten helpommat kautta ja patalapuista. Harkitaan hetki ennen touhuamista.

Käsityöaikakin alkaa lipsua jouluisiin tunnelmiin koko ajan enemmän ja enemmän...


Virkatun sydämen ohje viime vuoden drops joulukalenterista 2013 luukun 24 takaa. Jätin vain lenkin pois, liimasin sydämen ekstravahvalla liimalla magneettiin ja keskelle jäävän reiän paikkasin timantein ja helmin, jottein magneetti näy taustalta. Läpyskänmalliset askartelin kuivausrummun mukana tulleisiin ohjelappuihin. Suomenkielinen tarttui koneeseen kiinni, mutta ruotsin ja norjankielisiä tekstejä ei varmaan tarvita.

Nyt pitäisi päättää montako pidän itse ja monestako raaskin luopua joulumuistamisiksi?

7 kommenttia:

 1. Kunpa itsekin olisin joulu-ihmisiä, mutta en ole :). Mukava lueskella muiden jouluvalmisteluista jne.

  Ihana paketti ja nuo sydämet ovat hienoja!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita sydämiä olet virkannut. :)

  Mukava, että paketti oli mieluinen. :) Ensi kuun paketti on jo rakentumassa vähitellen!!

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköinen pikkujouluateria. Ihana sny paketti (pitääköhän munkin joskus vielä osallistua kun aina kadehtien katson sun yllätyksiä)

  Ja kauniita noi sydämet.

  VastaaPoista
 4. Nyt vain lapsia koukkuamaan! Tulee kyllä ihanat, kaksiväriset ympyränä, yllättävän mukavasti, muistelen...Kännykkäpussi on hyvä harjoitustyö ja kaksi lankaa siihenkin tarvitaan. Koukkuaminen on kyllä hieno työtapa! t. jonkun toisen pari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo langat eivät lapasiin taida riittääkään, joten kännykkäpussi voisi olla kyllä hyvä idea, kiitos! Niille voisi olla lahjanakin käyttöä. Plääh, joutuu vaan koetilkun ja laskennan pariin että tulee sopiva... Joi, oikeasti heitän arviolta koon ja puran tai käytän muuna pussukkana kuitenkin :P weba

   Poista
 5. Pidän joulusta, mutta en ihan noin paljon, että vielä olisin päässyt tunnelmaan kun pihalla on melkein kesä.
  Kivan paketin sait, kerro sitten, oliko koukkuaminen vaikeaa, sitä en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.