Lukijat

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Pitsihuivi

Ennen kuin innostuin itse pitämään blogia löysin muiden blogit. Ja kaikkein eniten ihastelin upeita läpikuultavia pitsihuiveja. Sellaisia en koskaan uskonut itse pystyväni tekemään. Jossain vaiheessa kuitenkin aloin opettelemaan pitsinteon alkeita ja huivejakin alkoi syntymään, ensin simppeleitä, hiljalleen vähän hankalampiakin pitsejä. Siitä huolimatta en koskaan ole tehnyt huivia ihan, ohkasesta pitsihuivilangasta - tätä ennen.

Sain Drops lace vyyhdin jossain vaihdossa, en enää muista mistä. Aikansa se marinoitui kaapissa kun mietin, miten niin ohkasesta langasta jaksaa neuloa - mutta eihän puikkojen ihan niin ohkaset tarvitsekaan pitsihuivissa olla. Viime kesänä tein huivia, mutten ehtinyt saada sitä valmiiksi ennen kyjyn alkua ja huivi jäi jälleen marinoitumaan.

Onneksi kyh:n säännöissä sallitaan ufot, joten huivi pääsi jälleen puikoille. Ja jokusen illan ahkeran neulomisen jälkeen myös valmistui! Sen virheen kyllä tein, että yritin välillä neuloa myös lasten seurassa ja väsyneenä - ei hyvä idea tällaisessa projektissa, joten pitsikuvio ei lähempää tarkastelua kestä. Mutta tyytyväinen olen silti, omaan käyttöön tulossa enkä ole niin tarkka omien kuin lahjaksimenevien neuleiden suhteen.

Huivi pääsee siis lämmittämään harteitani kesän juhliin - viime postauksessa tulikin jo kaumpaus mietittyä.


 ps. ohje löytyy dropsilta

3 kommenttia:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.