Lukijat

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Leevi ja Väinö muuttivat meille!

Mitä ihmettä? Joulukylässämme on kyllä ollut koko ajan vilskettä, mutta nyt siellä oli tapahtunut aivan kummia. Seinään oli ilmestynyt yöllä salaperäinen ovi, jonka edustalla näkötti kaksi pientä tonttua! Oven päällä lukee kyltti: Korvatunturille. Oven ympäristöön oli tuiskuttanut lunta. Mitä täällä oikein tapahtuu?

Myös joulupöydän tontut olivat kerääntyneet ihmettelemään asiaa ja olivat samalla saaneet lumituprahduksen päälleen.
Onneksi tontuilla oli mukanaan kirje ja näin siinä luki:

Terveiset Korvatunturilta!

Olemme Leevi ja Väinö, Korvatunturin harjoittelijatonttuja. Saimme joulupukilta tehtävän asua luonanne jouluun asti. Teidän valvoessanne näytämme ehkä leluilta, mutta yöllä olemme liikkeessä. Käymme Korvatunturilla taika-oven kautta (ei saa koskea!). Kun heräätte, jähmetymme kesken puuhiemme. Siirrättehän meidät oven luo - mutta meillä ei saa leikkiä!

Terveisin Leevi ja VäinöKirjettä on luettu monta kertaa, uudelleen ja uudelleen. Ihmetelty tonttusia, jokainen yksityiskohta on syynätty. Kirjoitimme myös pikkumiehen toiveesta vastakirjeen. Laitoimme joululauluja soimaan ja teimme muutenkin tonttujen olon mahdollisimman mukavaksi.

Hetken ulkona oli valkoista, mutta lumet sulivat nopeasti. Onneksi sisälläkin voi leikkiä lumella! Ja sitä voi valmistaa vaikka kesähelteillä itse.Tänään pääsimme myös juhlimaan ensimmäistä adventtia. Kynttilä on vielä sytyttämättä, mutta aamulla avasimme tonttujen tuomat  paketit.

Isompi sai jouluisen Roope Sedän, paketti löytyi pussista, johon tonttu toi viime vuonnakin yllätyksiä.Pienempi sai alushousuja, mutta tänä vuonna paketit löytyvätkin jouluhiiren sylistä!
 Edellisenä iltana (yönä) viimestelin hiirtä vielä, kun jäi vähän roikkumaan homma, käsinommeltavat kohdat kun eivät ole suosikkejani. Voi olla että jotain yksityiskohtia vielä lisäilen myöhemmin. Kaavat piirtelin itse jo vuosi sitten, mutta silloin en vielä selvinnyt toteutukseen asti. Pikkukaveri kyllä tykkää otuksesta, joka on kyllä häntä vielä isompi, mutta eiköhän tuo ohi kasva joku vuosi.

 Myös minua tonttu muisti (adventtisunnuntai -vaihto siskon kanssa). Ensimmäisen paketin teemana oli joulu ja sain kauniit jouluvalot, jotka saa napista painamalla palamaan tasaisesti tai vilkkumaan villisti. Kiitos, pääsivät olohuonetta valaisemaan, sieltä puuttuivatkin vielä jouluvalot.


 Joulupukki on viettänyt tämän viikonlopun täällä meidän suunnillamme. Isompi pääsi kertomaan lahjatoiveensa ja pienempi kävi pukin sylissä - kahteen eri kertaan! (ja eri paikoissa)
Hss, salainen osio...

Tontut ovat ostettu tällä viikolla Suomalaisesta kirjakaupasta.

 Idea kotiin muuttaviin tonttusiin on napattu netistä, lisätietoa saat etsimällä tietoa hakusanoilla: elf on the self. Sieltä löytyy hirmuiset määrät ideoita, mitä kaikkea tontut voivat tehdä. Aiheesta on myös piirretty, joka näkyi viime vuonna ainakin televisiosta. Alkuperäisessä versiossa tosin painotetaan sitä, että tontut ovat tarkkailemassa lasten käytöstä. Sitä en meillä halunnut niin painottaa, vaan ovat enemmänkin tulleet meillä harjoittelemaan tonttuilu taitoja ja meidän iloksemme. Isommille tontut ovat aika kujeellisia, tuhmiakin välillä, netissä siis väitettiin... Eikä tonttuihin saa hipaistakaan, muuten joulun taika katoaa ja tontut lähtevät pois. Lapset saavat kyllä koskea tonttuja meillä ja kantaa ne aamulla takaisin pöydälle turvaan. Leikkiä heillä ei kuitenkaan saa, jottei tonttuihin satu. Oikeassa versiossa käytetään juuri tiettyä tonttua, jolla taitaa hintaakin jonkin verran olla, en tiedä tarkemmin. Sivusuuntauksena löytyi myös hyväntekeväisyystontut, jotka kehottavat auttamaan muita, kuten leipomaan naapurille.


Ovi on rakennettu puisista askartelutikuista, koottu kuumaliimalla ja koristeltu hileillä. Seinään se on kiinnitetty tavallisella teipillä. Päälle on suihkautettu vielä tekolunta spray -purkista, samaten tonttujen lakkeihin ja kirjeeseen. 
Leikkilumi:
Tarvitset ison purkin soodaa ja purkin partavaahtoa, lidlistä löysin halvinta. Sooda kaadetaan astiaan ja päälle partavaahtoa ja sekoitellaan, lisätään vaahtoa kunnes koostumus on sopiva. Aine liukenee helposti veteen, kunhan se on levitetty suihkun lattialle, josta se on helppo huuhdella pois. Toki pyyhkimälläkin lähtee. 

Lumipalloiksi se lähtee muokkautumaan kunnolla vasta kun sitä on hetken möyhennellyt. Sitten onnistuu vaikka lumiukon teko.

3 kommenttia:

  1. Oi. Meillä taitaa asua Leevin ja Väinön serkku Tauno.
    kiitos tekolumivinkistä. Sitä on testattava itsekkin.

    ihana tonttumaailma teillä.

    VastaaPoista
  2. Hauska idea nuo tontut. Pitääpä pitää mielessä, jos joskun toteuttaisi oppilaiden kanssa (tai pojan).

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.