Lukijat

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Neulepuikkojen säilytys vuosimallia 2010

Ensin todettakoon, että marraskuu on mennyt yhä tiiviimmin joululahjoja tehdessä sekä vaihtoja suorittaessa. Niistä ei voi vielä kuvaa laittaa, joten blogattavaa ei ole ollut. Joulusukkavaihdon sukat lähtivät jo matkaan ja joulukoriste on työn alla tänäkin iltana ollut. Oman joulukoristeenikin jo sain, se on oikein kiva ja pikkumies omi toisen koristeista jo itsellen (se kelpaisi myös koiralle). Mutta kuvaa vasta kun virallinen kuvaketju on Novitalla auennut eli joulukuun puolella sekä sukista että joulukoristeista.

Taloasioista: Tapasimme maanantaina Kastelli-talojen edustajan kanssa. He tekivät tarjouksen talomallistaan Kotikartano 112-154. Samaan hintaluokkaan päädyttiin kuin muidenkin kanssa. Edustaja teki hyvän vaikutuksen ja arvio muita tarkemmin talopaketin ulkopuolisia kuluja. Minulta vaan meni loppuosa ohi, kun pikkumies hermostui, joten myö lähdettiin ulos ja mies hoiti neuvottelut loppuun. Ehkä paras vaihtoehto tällä hetkellä, mutta pitää neuvotella vielä Design talon kanssa uudestaan eri mallista kuin ensimmäisellä kerralla. Hiljalleen viisastuu.

Tontti-asiassa soudetaan ja huovataan. Aiemmin mainitsemani tontti on edennyt, mutta nyt ollaan ruvettu taas rinnalla katsomaan muita vaihtoehtoja. Saapas nähdä mihin tässä vielä päätyy. Taidetaan molemmat olla suunnittelijoita eikä tekijöitä, kun ottaa aikansa...

Mutta viimein otsikon mukaiseen aiheeseen. Viime vuonna kyllästyin surkeaan puikkojen säilytykseen, joten päätin ommella puikoille säilytyspussin. Mallin suunnittelin itse ja käytin jämäkangasta sohvatyynyjen tyynynpäällisistä. Suunnittelin tämän sukkapuikoille, pyöröpuikoille ja pikkuaputarvikkeille, mutta sinne tuli tungettua myös virkkuukoukut ja pitkät puikot. Virkkuukoukuille se on ok, mutta pitkille puikoille ei niin hyvä. Niille voisi keksiä jonkun muun paikan, kun en ole edes ikuisuuksiin käyttänyt niitä, poikkeuksena bampupuikot. Paketti laitetaan sivutarroilla ja nauhalla kiinni. Hyvin on toiminut ja tyytyväinen olen ollut. Hepottanut huomattavasti uuden neuleen aloittamista. Taskuja on kolmessa rivissä ja taustakangas on kaksin kertainen, niin kuviopuoli on  molemmin puolin jataskujen takia tulleet lukuisat ompeleet  eivät näy päälle.5 kommenttia:

 1. Oi vitsit, että on kivannäköinen puikkopussi :)! Itse olen mennyt sieltä, mistä aita on matalin ja tilannut nuo nettikaupoista.

  VastaaPoista
 2. Kaunis käsityötarvikepussukka.

  Ja taloasioissa ei kannata hätiköidä, vaan suunnitella huolella jne. Ettei sitten tule jossain vaiheessa sitten katumapäälle, että eihän tällaista haluttukaan. Vaikka olisihan se toisaalta kiva, jos heti löytyisi se mieleinen.

  VastaaPoista
 3. Jopas on tosi käytännöllisen näköinen puikkotilaihme! Vau.

  VastaaPoista
 4. Kiitosta kaikille. Hyvä tuo pussi on ollut käytössä, kunhan saa aikaiseksi puikot laittaa sinne käytön jälkeen =)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.