Lukijat

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Tutkimusmatka raakasuklaan maailmaan

Sain äidiltäni tuliaisiksi pussillisen Cocovin raakakaakaojauhetta. Jauhetta on tullut ripoteltua sinne sun tänne sekaan. Olen monesti miettinyt, että haluaisin kokeilla raakasuklaata ja pussin myötä innostus lähti lentoon. Selattuani raakasuklaareseptejä innostus tosin vaimeni. Mistä ihmeestä kaikkia omituisia aineksia muka hommaa? Jotain maca- ja lucuma-jauheita, agave-siirappia tai luomuhunajaa ja päälle vielä raakakaakaon lisäksi kylmäpuristettua kaakaovoita ja päälle muita omituisuuksia, joita ei kyllä meidän pikkukaupassa myydä.

Mutta sitten löysin Terveysapilan nettikaupasta raakasuklaan valmistuspaketin. innostuin heti tilaamaan ja ostoskoriin tarttui paketin lisäksi kaakaonibsejä eli murskattuja kaakaopapuja ja raakakaakaomassaa. Lisäksi vielä valmis suklaalevy, jotta voin verrata sen ja oman tekeleen makua.Ensin maistelin nibsejä ja massaa, mutta ei ne paljaaltaan hirmu hyviä ole, kaipaan enemmän makeutta. Ehkä tummasta suklaasta pitävät nauttivat tästä ihan sellaisenaan enemmän? Sitten kokeilin dipata massaa hunajaan (netistä luin vinkin) ja ehkä vähän parempi maku niin. Suklaalevy oli jo parempaa, mutta ei sekään ollut riittävän makeaa kaupan tavan suklaisiin tottuneelle.

Lopulta aloitimme pikkumiehen kanssa valmistamaan raakasuklaata.Neitsytkookosöljy sulatettiin vesihauteessa.

Sitten öljy ja agave-siirappi sekoitettiin keskenään ja lopuksi lisättiin jauhot: lucuma-, kaakao- ja macajauhe, himalajan suola ja kaakaovoi. Jauhot olivat kätevästi sekaisin yhdessä pussissa, ei tarvinnut mittailla mitään. Halutessaan sekaan voi heittää vielä goji-marjoja. Mutta missä marjat? Pienen etsintätuokionkaan jälkeen sellaisia ei löytynyt: täytyy laittaa palautetta. Ei se nettikaupan vika kuitenkaan ollut, kun valmis Cocovin paketti kyseessä, mutta kuiteskiin.Maistoin vielä massaa ja päätin omin lupineni lisätä sekaan juoksevaa hunajaa (eikä edes ollut luomua, mutta suomalaista markkinoilta ostettua, ihan riittävän hienoa minulle), jota tutkimusteni mukaan suklaan tekoon myös käytetään. Jospa nyt tulee tarpeeksi makeaa.

Lopuksi suklaa muotteihin, jotka tulivat paketin mukana. Tein vielä pientä kokeilua ja pudotin parin kupin pohjalle nibsejä ja loppuun suklaaseen sekoitin vaniljasokeria (tiedetään, pitäisi olla aitoa vaniljatankoa tai -uutetta tai jotain sellaista, mutta mie vasta kokeilen).
Sitten jääkaappiin ja kärsimätöntä odotusta... Osan siirsin pakastimeen, että nopeutuu. Kirjoittelen tätä odotellessa.Hätäiseen napsasin tumman kuvan ennen kuin aloin maistelemaan. Alkutestien jälkeen odotukset eivät olleet hirmu korkealla, mutta suklaa yllättikin sitten iloisesti. Sehän olikin ihan hyvää. Ei se samalta maistu kuin kaupan suklaat. Ihan täydellistä se ei vielä ollut, mutta vähän kun harjoittelee ja etsii omaan makuun sopivaa reseptiä, niin hyvä tulee. Seuraavan kerran voisin kokeilla pelkällä kaakaovoilla ilman kookosöljyä, sillä en hirveämmin ole ikinä kookoksen makuisista jutuista tykännyt.

 Onkohan pyhäinhäväistys, jos käytän tavan voita sen sijaan?


Mitenkäs työ muut? Oletteko kokeilleet raakasuklaata tai muita superfoodeja? Onko hyvää? Onko kukaan käyttänyt pidemmän päälle, että huomaisi vaikuttaako ne olotilaan mitenkään. Suositteletko jotain tiettyä superfoodia, mitä kannattaisi kokeilla?

Vai etkö ole kokeillut, kiinnostaako yhtään vai onko ihan rahan tuhlausta?

Minä olen maistanut goji-marjoja, mutta ei ne kovin hyviö olleet. Superfood tietoni muuten ovat valtavirtamedia-tasoa, mitä nyt viime päivinä olen enemmän tutustunut.

Pikkumiehen mielestä isin kaappi tarvitsi koristelua. Varmuuden vuoksi teki kuitenkin taideteoksen taululiidulla.

2 kommenttia:

  1. Suklaan himoinen SNY17. maaliskuuta 2012 klo 22.07

    Mie sain jouluna lahjaksi raakasuklaata. Ensimmäinen suklaanappi ei riemun kiljahduksia aiheuttanut. Itseasiassa tuntui, että kannan suklaat harakoille. Otin kuitenkin toisen, maistui jo vähän paremmalle ja siinä vaiheessa kun olin päivien mittaan syönyt kaikki niin jäin kaipaamaan suklaita =) Ehkä seuraan esimerkkiäsi ja teen joskus itsekin! Sen verran houkuttelevalle tuo kuvan suklaa näyttää...

    VastaaPoista
  2. Minä olen vasta tutustunut noihin goji-marjoihin. Tykkään vaikka eivät niin hyviltä maistukkaan. Tuota suklaan tekoa olen joskus vähän miettinyt mutta en ole päässyt asiassa eteenpäin. Kait ne kaikki superfoodit terveellisiä olisivat mutta aineiden kalleus hirvittää.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.