Lukijat

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Varaslähtö kesään

Mikä kuuluu olennaisena kesään?


 No tietysti ihanat kesähameet. Mutta näillä keleillä ei vielä hentosilla hameilla pärjää, mutta tällä pärjää! Eli viimein valmistui pitsineulehame, jonka tekoa olen jo pitkään suunnitellut. Syksyllä aloitin hameen, mutta liian lyhyen kaapelin myötävaikutuksesta pyöröneule teki kiepin. Alku meni purkuun ja loppuvuosi meni kokemuksesta toipuessa. UWA-projektin myötä aloitin neulomaan hametta uudestaan ja eilen se valmistui.

Malli: Pitsineulehame
Ohje: Novita
Tarvikkeet: Nalle-lankaa, pyöröt muistaakseni 3,5 mm
Paino: punnitsematta vielä... reilu 300 g arviolta

Saatuani hameen valmiiksi sovitin sitä ja totesin, että mahdun vaikka kaksinkerroin siihen, vaikka tein kokoa pienempänä tarkoituksella hameen ja mittailujeni mukaan neuletiheydenkin piti olla ok. Purin joustoneulevyötärön, tein sen alkuun runsaasti kavennuksia ja neuloin uusiksi. Tein vyötäröresoria varten vielä kujan, joten nyt pysyy hame päällä vaikka pikkumies vähän hameenhelmasta nykäisisikin.

Tänään hame on ensimmäistä kertaa päällä ja tyytyväinen olen. Nyt on ostoslistalla vaan alushame, sen verta reikäinen hame kyseessä. Kyllä tämä lengginsienkin kanssa menee, mutta alushameen kanssa olisi astetta tyylikkäämpi.

Olen kyllä mahdottoman tyytyväinen, että sain tämän valmiiksi. Vielä on 4 UWA työtä kesken ja niissä riittää hommaa. Nähtäväksi jää, valmistuvatko vappuun mennessä.

1 kommentti:

  1. Itsekin olen suunnitellut hameen neulomista, mutta itsellä on ollut mielessä lähinnä talveen valmistautuminen. :P Lopputulos näyttää kivalta. :)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.