Lukijat

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Keltaista, pehmeää ja rouheaa

Täällä on kärsitty vieroitusoireista netin puutteessa. Vanha kone on pitkään mennyt alamäkeä ja lopulta ei ole yhdistänyt nettiinkään. Lauantaina haettiin uusi kone ja päivitettiin nettiliittymä. Ihana astua nykyaikaan. Voin katsoa netistä videoita! Kuunnella musiikkia tietokoneelta! Koneen käynnistäminen ei kestä 10 minuuttia! Avaan koneen ja siirrän kuvat nettiin blogi-tekstiä varten muutamassa minuutissa - viimeisin yritys vanhoilla vehkeillä vei tunnin! Itseasiassa pelkkä vanhan koneen käynnistäminen on ollut jännitysnäytelmä, puhumattakaan siitä että se saattoi sammua milloin tahansa.

Tauon aikana on ehtinyt valmistua sitä sun tätä ja tapahtua vaikka mitä.

Tein syksyn snyltä saamastani langasta pikkumiehelle lapaset: Novitan kevät 2013 ohjeella varret ja  lapasten terä muksuekstrasta (isompaa kokoa), sillä pikkumies on tykästänyt keltaiseen. Tosin tupsut olisi kannattanut jättää pois, pikkumies kyllä tykkää niistä, mutta tarttuvat kaikkeen ja koira rikkoi jo osan... Neuleen tiheys osui juuri sopivasti ohjeen nalle-lankaa vastaavaksi, joten loput langat käytin vähän isompaan työhön.

Keltainen villaliivi pikkumiehelle, kokoa 90-100 cm. Novitan muksuestran kirjoneuleliivin ohjetta hyödyntäen. Lanka oli ihana neuloa ja lopputulos mukavan pehmeä eikä vaikuta kutittavan, kyseessä oli Vuorelman Veto -lanka, ja tätä voisin hankkia lisääkin.

Vanhoista langoista vanhimmasta päästä varastoissani ovat olleet Novitan Palma langat, joten annoin niille kyytiä lopulta.

Ihana, pehmoinen villatakki leppäkerttunapeilla (jotka varsin epätasaisesti sijoiteltu). Valitettavasti pikkumies ei halunnut sen enempää sovittaa kuin olla mitattavana, joten arvioni meni pieleen ja tästä tuli liian pieni. Toimi tämä kuitenkin yöpaitana yhden yön =)

Loppulangasta tein pehmoisen kaulahuivin, jota pikkumies on jopa suostunut käyttämään!

Valitettvasti olin huolimaton ja jätin työtä päätellessä tarvikkeet sohvalle  ja näin siinä kävi:
Kevään snyltäni saamat kivat puikot napsaistiin noin vaan kolmeen osaan. Vieressä istuin mutta tajusin liian myöhään mitä pikkumies puuhailee. Itselle nootti olla tarkempi ja pikkkumiehelle viikoksi saksien käyttö kielto (sisältäen viikon ajan muistutuksia, miksi saksiin ei saa koskea).

Syksyn sny:ni taisi olla vastuussa myös näistä langoista, rouheita harmaita lankoja, joista virkkasin kämmekkäitä. Näihinkin ideaa sain Novitan ohjeesta, mutta itse soveltaen. Pääsevät lahjoiksi.
Muutakin juttua olisi, mutta jätetään huomiselle, kun pituutta on runsaasti jo näinkin.

ps. talohaaveissa edetään hiljalleen. Tällä viikolla pyritään jättämään rakennuslupahakemus.


3 kommenttia:

  1. Toimiva kone on aika kiva juttu. Ihania olet taas neulonut. Keltaiset niin keväisiä.

    VastaaPoista
  2. Keltainen on todella kaunis näissä neuleissasi. Pikku Miehen saksien käyttö kuvaa terven lapsen intoa tehdä ja touhuta, samaa kuin aikuiset, mutta tarkka valvonta on joskus vaikeaa. Kissa tykkäisi katkenneista puikoista, lahjoita kissaperheeseen! Onneksi Pikku Mies ei katkaissut mitään korvaamatonta saksillaan...

    VastaaPoista
  3. Paljon kauniita neuleita! On kokemusta tietsikan reistailuista, uusi toimiva kone on upea juttu.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.