Lukijat

tiistai 17. helmikuuta 2015

Pandoja rivissä edestä ja takaa

Viime kesänä sain melkoisen haasteen pikkumieheltä. Panda -paita bambu langasta kuului tilaus. Pandojen tulee seistä ja niiden tulee näkyä kokonaan.

Valmista ohjetta en löytänyt, joten ei auttanut kuin etsiä millimetripaperia ja kynä. Piirsin mallin ja tein mallikappaleen. Pientä hiomista. Pojan mittailua ja silmukoiden laskemista. Vaikka vähän hyödynsin Novitankin ohjetta hiha-aukkojen ja kauluksen suhteen.

Mutta sitten iski uskon puute omiin kykyihin. Kirjoneuleet kun eivät ole vahvinta alaani. Homma jäi seisomaan. Joulukuussa tein onnistuneen kirjoneule tonttupipon ja siitä itseluottamusta saaneena - ja pojan muistellessa lupaustani - ryhdyin viimein hommiin.

Paita onnistui kuin onnistuikin! Ainakin saaja on tyytyväinen ja sehän on tärkeintä. Keskiosan valmistuttua sovituksessa tilaaja teki vielä viime hetken muutoksen ja paita jäikin hihattomaksi.

Takana näkyy tietenkin pandojen selkäpuoli...... ja edessä etupuoli.Painoa paidalle tuli yllättävän vähän: 130 g, mutta plussaa sain 60 g kun anoppi lahjoitti nalle -langan jämät. Eli helmikuulla on miinusta 70 g. Alku se on sekin. Ja odottaa tuolla yksi pieni käsityö päättelyä. Mutta mennään jo 17. päivää, joten kauaksi taitaa kilon tavoitteet jäädä tässä kuussa. Neulominen kun vieläkin maistuu hitaanlaisesti, mutta välillä kuiteskiin.


ps. Viideltä ei ole enää pilkkopimeää ja välillä harvinaiseksi jäänyt ilmiö auringon paiste on jälleen nähtävissä ajoittain!

5 kommenttia:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.