Lukijat

maanantai 10. elokuuta 2015

Välipalaksi virkkausta

Paitaprojektit ovat menossa niin minulle kuin pikkukaverillekin. Mutta välipalaksi haukkasin ihanat alpakkavyyhdit, jotka sain viime syksyn salaiselta neuleystävältäni.

 Virkkuukoukun kanssa hetken touhuttuani valmistui lippapipo ja kämmekkäät samaa sarjaa. Lippapipo Novitan ohjeella, tosin lippaa muokkasin hieman. Ohjeessa oli ohuemmalla koukulla lippa, jolloin sain reunan kiristämään. Sen sijaan teinkin sitten lipan kaksinkertaisella langalla ja samalla koukulla kuin muun pipon. Toimii paremmin ainakin minulla.


Kämmekkäät tein ihan oman pään mukaan pituussuunnassa virkkaamalla.

Ketjusilmukoita vain kunnes pituus on sopiva niin että rannetta peittyy vähän matkaa ja sormien alut. Sitten kiinteitäsilmukoita ja käännökseen aina ketjusilmukka. Väliin 2 kerroksen paksuisia ruskeita raitoja.
Puolessa välissä sitten peukalolle paikka  tekemällä ketjusilmukoita (tässä tapauksessa 7 kjs) ja saman verran hypätään edellisen kierroksen silmukoita välistä. Kun kappale yltää kämmenen ympäri niin lopuksi aloitus ja lopetusreuna yhdistetään ja lankojen päättely.

Sama kohtalo näilläkin. Vaikka itsellänikin olisin voinut pitää niin pääsevät joulua odottamaan. Jospa saaja tykkää näistä yhtä paljon kuin minä!

Nyt menossa tokaksi välipalaksi lisää joululahjoja, mutta niitä en teille taida vielä esitellä, jos saajat vaikka tänne kurkkimaan. Mutta loppukesän pihan ilmeen tulen pian teille esittelemään! Ompelukonettakin olen vähän käyttänyt, sieltäkin suunnasa tulossa esiteltävää. Pysykää siis kuulolla ;)

1 kommentti:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.