Lukijat

perjantai 16. lokakuuta 2015

Tervetuloa Korvatunturin sivupisteelle

Totesin yöpakkasten myötä, että pakko se on ryhtyä pihaa järjestelemään talvikuntoon. No, se projekti on yhä kesken, kun yhtäkkiä projekti muuttuikin muotoon pihan valmistelu jouluun... (pitäähän se ajoissa aloittaa, että ehtii kaiken ja pakkasella ikävä sormet jäässä näpertää yksityiskohtia ja...)

 Paleltuneet salaatit ja ruohosipulit eivät ole hehkeä näky, joten niiden tilalle pääsi havukerros, jossa jouluvalot (puoliksi melkein palaneet, olivat jo tuomion saaneet, mutta tähän upposivat vielä kivasti kun havujen alle sai piiloon sammuneet yksilöt), käpyjä ja pikkumiehen maalaamat tontut ja hänen tekemänsä risukoriste koivunoksista ja rautalangasta. Pikkumies myös asetteli tontut ja koristeet tarkasti.


Mies teki minulle kesällä pitkään haaveilemani heinäseivästikapuut, niihin kieputettiin sininen valosarja. Ja koristeita tulenee lisää kun joulua lähemmäs päästään.

 Etukuistin syysasu. Havuköynnös, jääpuikkovalot (viime vuoden joulun jälkeen alesta) ja muuta härpäkettä heinäseipäästä roikkumassa. Vanha hevosenkello ja lehmänkello, käpykoriste ja risutuulikello. Liiterin seinälle pääsi kukkakori täynnä havuja. Jotain koristusta voisi yrittää tännekin keksiä lähempänä joulua.

Etupihalle muutti pari pientä poroa. Saisimmekohan houkuteltua näitä kavereita lisääkin meille ennen joulua?


Meillä on vielä sekalaista pientä laudanpätkää varastossa rakennusajalta. Muutaman kipaleen etsin ja pyysin miestä sirkkelillä tekemään nuolipäät näihin. Vähän spray-maaleja lautoihin ja pikkuisen tarkkaa työtä mustan maalin ja pienen siveltimen kanssa...Koivunrungon istutus parkkipaikkojen viereen kukkapenkin tyhjään kohtaan.


Ja mies hetkeksi apuun porakoneen kanssa (oikeasti, minun on opeteltava käyttämään vekottimia itsekin!) Ja tadaa! Meidän kotimme onkin Korvatunturin sivuasema. Etupihalla on porojen laskeutumisalue, pari poroa sinne olikin jo saapunut. Postiasema osoittaa kohti postilaatikoita tietenkin. Talven ihmemaa viittaa takapihalle. Lunta on pyydetty joulupukilta, jotta pääsemme sitä rakentamaan, lumiukkoja vaikkapa. Tai lottovoittokin käy, selainen miljoonaluokan, niin hankimme lumitykin. Tonttujen puuhapaja viittaa sisälle, ovelta löytyykin sitten joulun alla tämä kyltti

Myös kuumaa kaakaota luvataan sisätiloista löytyvän.

Viimeisenä karkkikauppa, joka näyttää olevan auki 10-15. Kyltti osoittaa poikien majaa kohti ja kaupan pitäjänä tietenkin pikkumies. Mutta älkää hoppuilko, maja yhä tämän näköinen.

Kaupan avajaiset ovat siis vähän myöhemmin =) Kuulemma maksuksi tarvitaan pikkuisen vanhaa rahaa.


6 kommenttia:

 1. Ihanan jouluinen piha tulossa. Jos saatte tilattua
  Lunta sinne niin lähettäkää meillekkin. Tai lainatkaa lumitykkiä.

  VastaaPoista
 2. sovittu =)
  ps. Talven ihmemaa kyltti on kuorrutettu kimalteilla, kuvista se ei välity. Tekstin luona mustaa ja muualla valkoista kimalletta.

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo porot! Löytyykö niihin ohje jostain?

  VastaaPoista
 4. Jostain kirjaston joulukirjasta nappasin idean, mutta lähinnä omasta päästä tein taittelun ja keksi sitä mukaa kun tein ..

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea laittaa valoja säiden aikaan.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.