Lukijat

torstai 29. joulukuuta 2011

Annettuja Joululahjoja osa 3

Vielä muutama esiteltävä joululahja, mitä sain aikaiseksi.

Esittelin saaduissa lahjoissa Novitan neulomon joululahjavaihdon pakettini. Samassa vaihdossa minulta lähti matkaan tällainen nimimerkille Merja81.


Kokeilimme tehdä itse liköriä. Likööriin tarvittiin yksi osa kirkasta viinaa, yksi osa sokeria ja yksi osa marjoja. Laitoimme satsin mustikka-vaniljalikööriä ja satsin tyrnilikööriä tulemaan. Seosta pidetään kuukauden verran jääkaapissa ja pulloja pitää ravistella päivittäin. Tyrnikööristä en ole saanut vielä palautetta, mutta mustikkalikööri oli kuulemma hyvää varsinkin glögiin sekoitettuna. Itse en alkoholia käytä, joten omaa arviota ei tule =)


Vaihdon paketissa oli vihreä pussi, sen sisältä löytyi tällaisia. Näitä meni vino pino myös sukulaisille, joilla on sauna. Tämän joululahjan teko piti aloittaa jo kesällä. Keräsin koivunlehtiä, kuivasin ne saunassa ja pussitin ne suodatinpusseihin, joihin (osaan) olin kangasväreillä painanut koivunlehden kuvan (ainakin yritin, suurimpaan osaan tuli epämääräinen vihreä läikkä). Nämä ovat siis saunatuoksuja. Pussia liotetaan lämpimässä löylyvedessä saunan lämpiämisen ajan ja otetaan pois ennen löylyjä, ettei pussi päädy vahingossa kiukaalle. Käytössä tosin huomasin, että pussin suun lisäksi olisi kannattanut ommella ympäri pussin, sillä suodatinpussin liimaukset menevät helposti rikki pussia liottaessa.

 

2 kommenttia:

  1. Vettä likööriin?? Tarkoitat varmaan sokeria? Itsekin olen monta kertaa ajatellut likööreitä, mutta en koskaan ole saanut aikaiseksi niitä itse tehdä. Kerrohan sitten kun tiedät mille se tyrnilikööri maistuu =) sitä voisin vaikka tehdäkin takapihan tyrnipensaista.

    VastaaPoista
  2. Hups... Sokeriahan siihen tietenkin laitettiin. Korjasin virheen tekstiin.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.