Lukijat

maanantai 12. joulukuuta 2011

Lisää joulusukkia

Laitoin välillä lahjaneuleet syrjään ja tein itselleni viimein pitkävartiset sukat, joulun punaiset tietenkin. Sellaisia olenkin jo kaipaillut. Varresta tuli vaan hiukan löysä, joten vähän valuvat. Muuten olen tyytyväinen.
Malli: palmikkosukat, koko 36
Ohje: Novita
Tarvikkeet: 7-veikka, 3 mm sukkapuikot.
Paino: 178 g

Myös pikkumies tarvitsee tietenkin omat joulusukat, jotka valmistuivat omien sukkien jämälangasta. Lisänä hapsu-glitter lankaa, jonka nimi on unohtunut. Malli osittain Novitalta osittain oma. Silmukkamääriä katsoin 7-veljeksen sukkataulukosta ja palmikko on sama kuin omissa sukissa. Hapsulankaa neuloin sileänä oikein noin 3 cm, sitten tein punaisella 1o1n saman verran. Aloitin 9s/puikko, mutta kavensin palmikko osuudella pohkeiden kohdalla 2x2silmukkaa: 1 puikon alussa 2o yhteen ja 4 puikon lopussa ylivetokavennus. Eli terässä 8s/puikko.

Malli: 1-vuotiaan joulusukat, koko noin 22
Ohje: Oma/Novita
Tarvikkeet: 7-veikka, sukkapuikot 3 mm
Paino: 51 g

Sukkien teossa tuli vain yksi mutka matkaan tai oikeastaan solmu. Aloitin toisen sukan uudesta kerästä, jottei tule langanvaihtoja, mutta alkuun päästyäni kerältä tuli valtava sotkukasa. Aikani sitä selvitin ja kun aloin tarpeeksi kiukkuiselta näyttämään niin mies jatkoi. Lopulta lankaa oli myös pätkäistävä välistä. Sen verta harmitti, että laitoin Novitalle palautetta. Vastaus tuli nopeasti ja tänään hain postista korvaukseksi kerän punaista ja kerän valkoista 7-veljestä. Kiitos Novitalle, kerien myötä unohtui harmistus.

Nyt kiireellä tekemään paria viimeistä joululahjaa. Niiden lisäksi jotain pientä on vielä ostettava ja sitten joululahjaurakka on valmis. Eilen leivoimme pipareita ja joulukoristeitakin on meille pesiytynyt, vaikkakin aika maltillisesti, tämä on vasta toinen joulumme omassa kotona, joten hiljalleen tarvitaan lisää joulujuttuja meille...

3 kommenttia:

 1. Kurkkimassa SNY:ni blogia. Ja kiitämästäsaamistani paketeista ja ihanista sisällöisä :)
  Rauhallista Joulun odotusta!
  Terkuin BlueNun

  VastaaPoista
 2. Kauniita joulusukkia, varsinkin pikkumiehen sukat ovat tosi suloiset!

  VastaaPoista
 3. Sukat oli kieltämättä pikkumiehelle vaivan arvoiset, vaikka käyttöikä lyhyeksi jäikin =)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.