Lukijat

torstai 29. joulukuuta 2011

Joulu 2011

Tähän mennessä kaikki joulukuun tekstit ovat käsitelleet joulua ja niin vielä tämäkin. Seuraavaksi vähän tietoa meidän joulun vietosta.

Aaton vietimme iltaan asti kotona. Söimme aamulla uuniriisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa. Kuusen koristelimme jo edellisenä iltana. Sen jälkeen ulkoilimme Örkin ja pikkumiehen kanssa jä kävimme katsomassa millainen vilinä keskustassa näyttikään olevan, aika monella oli tainnut ostokset jäädä viime tinkaan. Sen jälkeen päiväkahveilla herkuttelimme joulupullilla, pipareilla ja maustekakulla. Päivällä otimme ihan vaan rennosti, kunnes mies lähti vuorostaan ulkoiluttamaan otuksia ja minä valmistelin jouluruokaa. Söimme ajoissa, jo kolmen maissa, koska illalla oli tiedossa vielä toinen ruoka.


Jälkiruuan säästimme lahjojen avaamisen jälkeen. Lahjat avattiin rauhassa, pikkumies niin rauhassa, että avasi viimeisen paketin vasta tänään. Pikkumies sai niin paljon leluja, ettei vieläkään ole ehtinyt kaikilla rauhassa leikkiä. Jälkiruuan jälkeen lähdimme mieheni isovanhempien luo, jonne kokoontuu koko suku aina aattoiltana. Sinne saapui myös joulupukki, tosin pikkumies ei mokomasta juuri välittänyt. Lahjoja tuli taas lisää, mutta ensimmäisen avattuaan pikkumiehelle riitti sieltä löytyneet lelut, hauskat helistimet, joten loput paketit jäivät odottamaan.


Illan päätteeksi saimme vähän jännitystä, sillä sähköt katkesivat ja talosta tuli pilkkopimeä. Onneksi pikkumies oli vain metrin päästä minusta, niin sain haparoitua hänet syliin. Taskulamppujen sytyttytä häntä ei enää pelottanutkaan yhtään vaan lähti juoksentelemaan sinne tänne, piti vaan olla tarkkana, että ei jäänyt aikuisten jalkoihin pimeässä.

Joulupäivänä kyläilimme mummien ja ukkien luona ja Tapaninpäivän vietimme kotona.


PS. Saimme valtavasti joulusuklaita. Vinkkinä jos jollekin muulle kävi niin. Olen pussittanut suklaita pieniin annoksiin ja yhden pussin saa aina lauantaisin ottaa. Näin meille riittää joka viikonlopuksi suklaata ainakin 3-4 kuukaudeksi.

2 kommenttia:

  1. Onko vinkkiä siihen mitä niille konvehtirasioille tekee silloin jos niitä ei tykkää syyä? Ennen sain skipattua ne työpaikan kahvihuoneeseen, mutta ammatinvaihdoksen jälkeen ei oo enää työkavereita...

    VastaaPoista
  2. Jos niitä ei saa lahjoitettua, niin onko teillä jotain juhlia? Jos laittaa sitten tarjolle tai tarjoaa aina vieraille, kun sellaisia eksyy kotiin?
    Pikkumiehen synttäreillä vieraisiin upposi kilo suklaakonvehteja!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.