Lukijat

tiistai 14. elokuuta 2012

Apua ompelukoneen ostamiseen

Eksyisikö joku ompelukoneisiin perehtynyt lukemaan blogiani?

Markettikone on käytetty ja todettu että hermot sen kanssa vain menee. Viime aikoina se ei ole suostunut toimimaan enää ollenkaan, joten uuden koneen paikka olisi nyt.

Ompelukoneliikkeessä kävin kyselemässä koneista ja jätin vielä harkintaa. Vaihdossa voisi viedä vanhan koneen sinne.

Kolmea konetta myyjä esitteli. 350 euroa, 450 euoroa ja 600 euroa oli koneilla hintaa, vaihtohyvityksen sun muiden alennusten kanssa. 5 vuoden takuu kaikilla.

Kallein oli Jamone-merkkinen, en muista enää varmaksi oliko molemmat edullisemmat myös, toinen ainakin.
350 euron koneessa oli ihan vain perustoiminnot, niin kuin nykyisessä koneessa, mutta kuten esittelyssä tuli ilmi, paremmin se kuitenkin pelittää kuin markettikoneet.

Kalliimmalla sai paljon lisäominaisuuksia, mutta mitä hienouksia perusompelija tarvitsee?
Yksivaiheinen napinläpi, mutta toisaalta aika harvoin  nappeja tulee kuitenkaan ommeltua.
Kierrosten hidastus tarkkoja töitä varten, mutta toisaalta polkimellahan sitä enemmän säädellään.
Kalleimmassa neulan sai säädettyä menemään lopuksi joko alas tai ylös, kätevää, mutta ei nyt välttämätöntä, saahan sen puolasta säädettyä.

Painoa en älynnyt vielä verrata, kone pitää kuitenkin ainakin toistaiseksi siirtää käytön jälkeen aina kaappiin.

Mitä pitäisi vielä huomioida?
Jousto-ompeleesta en älynnyt kysyä, sen myyjä esitteli kalleimman koneen kohdalla, mutta miten kahden muun kanssa.

Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon? Minkä koneen olet havainnut hyväksi, minkä huonoksi? Paljon koneeseen pitäisi laittaa rahaa, että sillä hurruttelee useamman vuosikymmenen?

Mitä sanoisitte tästä? Omistaako kukaan, että käyttökokemuksia osaisi kertoa. Ulkonäköön ihastuin ainakin. Ominaisuudetkin vaikuttivat ihan kivoilta.



Kiitos kaikille, jotka oman neuvonsa minulle jättävät!

5 kommenttia:

  1. Hei,

    Minun ammattikoulun ompelun opetteja antoi ohjeeksi, että koeaja kone ja jos se kuulostaa leikkuupuimurilta niin ei kannata ostaa.

    Itselläni on Husqvarna enkä muuhun vaihtaisi, mutta se onkin ihan maku asia. Periaatteessa perus ompelija ei tarvitse kuin suoran ja siksakin, sillä trikoota pystyy ihan hyvin ompelemaan loivalla siksakilla. Joustin tikki on ihan hyvä lisä. Omassa koneessani on 3 erilaista napinläpeä, mutta siinä on jo 2 liikaa.

    Kannattaa kauppaan mennessä ottaa omia erilaisia tilkkuja mukaan esim, farkku-, trikoo-, lakana- ja vaikka jotain tosi ohutta kangasta ja kokeilla kaikkia. Farkkukangastakin kannattaa ommella moninkertaisena ja testata miten menee poikittain sauman yli (kuten esim lahkeensuissa joutuu ompelemaan) Monissa ompelukonekaupoissa on huollettuja hyviä koneita edullisesti myynnissä ja jos ne on ko. kaupassa itse huoltama niin niihin usein saa jonkin takuun myös.

    Parhaat koneethan on niitä metallirunkoisia vanhoja peruskoneita, sillä niissä on nuo sisäosatkin metallia ja vähemmän muovia. ne vain painavat aika paljon, mutta usein niissä on hyvät suojalaatikot, kun näissä uusimmissa on vain ohuet huput suojana.

    Olikohan tästä yhtään apua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta, on apua.

      Ongelmana on, että en täältä päin tiedä kuin yhden ompelukonekaupan, eikä siellä kovin montaa mallia ollut. Tuota konetta, josta kuvan lisäsin ei ainakaan ollut, joten joutuu nettikaupan kautta tilaamaan. Siskokin etsii konetta, joten sähköpostia tänä iltana laitetaan, jos saataisiin koneesta lisätietoja.

      Metallirunko on kieltämättä plussaa, saisihan se kone kestää kun sen on kerran ostanut. Ja tärkeää tosiaan, että koneella saa ommeltua paksut saumat sun muut.

      Poista
  2. Mullakin olisi ompelukoneen hankinta edessä. En vaan hirveän kallista raaski. EHkä 500e on maksimi, minkä voisin veronpalautuksista uhrata.

    Itse ihastuin koulun koneeseen. Avoimella yliopistolla on siis yksi kone oppilaitten käyttöön. Merkkiähän en tietenkään muista, mut se oli sellanen tosi hieno, jossa oli digitaalinen näyttö ja kaikki... Se mm. kirjoo ym... Vaan on se näppärä, varsinkin verrattuna äitin rupukoneeseen, jonka meinasin jo viimeksi nakata roskiin, kun se herkesi ompelemasta jopa perussuoraa...

    Kerro toki mihin koneeseen päädyt ja onko hyvä. Itsekkin nimittäin kaipaan apua sen koneen hankintaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjova kone olisi kyllä ihana, mutta sellaista tuskin löytyy alle 1000 euron, eikä minullakaan niin isoa budjettia ole. Mutta voisihan sitä ihania kirjontoja ilmestyä joka nurkalle sellaisen koneen hankinnnan jälkeen =)
      Onneksi meillä on s-bonus tilille kertynyt hiljalleen sen kokoinen summa, että saapi ompelukoneen ostettua. Ainakin jonkinmoisen =)
      Nyt kysellän lisätietoa tuosta Singerin mallista. Kärsimättömänä odottele vastausta. Jospa konenn ominaisuudet miellyttäisivät, kun tuo ulkonäkö on vaan niin ihana.

      Poista
  3. Tähän osaan sanoa että ÄLÄ osta Janomea! Itsellä on kokemusta Janomen ompelukoneesta sekä saumurista ja täysiä susia jo ostaessa.
    Berninaa voin suositella, hintakin on toki suurempi, mutta ainakin saa toimivan koneen. Kannattaa kysyä tarjouksia, itse olen ostamassa uutta saumuria ja viikonloppuna kädentaitomessuille menen ihan vartavasten tarjousten perään.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.