Lukijat

maanantai 20. elokuuta 2012

Kuin sieniä sateella

Olen viime aikoina hiljalleen sisustanut tätä meidän koloa. Nyt on tullut tehtyä useampikin hankinta.

Eteiseen päätyi tällainen lokerikko Suomalaisesta kirjakaupasta kaiken maailman pikkutavaroille, aurinkolaseille ja muille sellaisille. Nyt ne eivät pyöri enää tiellä ja löytyvät ulos lähtiessä helposti - jos lokerikkoa on vain muistanut käyttää.

Vanha puinen taittotuoli sai somistukseksi ja pehmusteeksi röyhelöisen istuintyynyn, joka on Novita koti – mallistoa. Tuolin selkänojalla ennakkokurkistus käsitöistä, jotka pian esittelen...

Pikkumiehelle tilasin niitä sieniä, elikkä tällaisen ihanuuden erään facebook-ryhmän kautta. Kyseessä on siis juuri sopivan pikkuinen, perinteisen mallinen sienituoli. Tykkään kovasti ja pikkumies näyttää myös tykkäävän, ilahtui varsinkin huomatessaan pikkusienet suuremman juurella.
 

Keinutuoli-projektin aloitin jo viime kesänä, mutta silloin en vielä omistanut hiomakonetta ja oma-aika oli rajatumpaa kuin nyt, joten projektin valmistuminen viivästyi talven yli. Hioin vanhan, vihreän maalin pois ja käsittelin puuosat valkealla Supi-saunavahalla. Tuoliryijyn ostin torikauppiaalta ja se on suomalaista käsityötä.

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä, uusi ompelukone. Ja tätä kehtaa pitää vaikka sisustusesineenä, vai mitä sanotte?
Kone on aivan ihana ja toimii kun unelma, varsinkin kun vertailukohteena on viimeisiä vetänyt markettikone.  Koneella on painoa reilut 8 kg, eli aika sopivasti. Ommellessa pysyy vakaasti paikoillaan eikä liikoja melua, voin siis ommella pikkumiehen nukkumaan menon jälkeen. Ompeleita on riittävästi ja ohjekirja selkeä ja suomenkielinen. Koneessa on metallirunko ja muovikuori. Jos joku ihastui tähän, nyt on aika toimia, sillä kuukauden sisällä tehtaalta tulee viimeinen erä tätä mallia kauppoihin ja sen jälkeen tätä ei enää saa. Koneen ostin naapurikunnan ompelukoneliikkeestä, joka oli mukavampi vaihtoehto kuin nettikauppa, niin pääsi näkemään koneen ja sen toiminnat ennen ostopäätöstä.
Omakotitalo-haaveet eivät ole minnekään edenneet, mutta nykyisestä on sentään hiljalleen tulossa enemmän itseäni miellyttävä ja jospa nuo perheen miehetkin tykkäisivät. Uusia projekteja on monta jonossa sisustuksen saralla, niistä lisää kunhan valmistuvat.

3 kommenttia:

 1. Kiitokseni vierailusta blogissani. Hiukan alussa on tuo" uusi elämä "kun vanha jäi Vuodatukseen =( Ihana löytää uusia blogeja ja nyt alankin tutkimaan sinun =))

  VastaaPoista
 2. Ihana sienituoli pikkumiehellä :)

  VastaaPoista
 3. HEP HEP Weba!!!
  Mistä tuollaisen sienituolin saa???
  Ihan hirmuisesti tahtoo tuon kanssa :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.