Lukijat

maanantai 26. elokuuta 2013

Ihana takka

Meillä on nyt ihana Tulikiven varaava takkaleivinuuni. Tykkään ja kovasti, kuvat sen kertokoon:

Tässä pieni osa takan osista, jotka kannettiin pienillä talkoilla sisään. Myönnetään, minä katsoin pikkumiehen kanssa vaan vierestä, kantaminen kun alkaa olla kiellettyjen hommien listalla toistaiseksi.
 

Hormi näyttää oikein kivalta myös ja takan korkeus oikein sopiva, että sen päälle voi halutessaan laittaa vaikka kynttilä-juttuja.

Ekat tuletkin on jo viritelty varovasti takkaan. Pienillä määrillä tietysti aloittaen. Olen kamalan tyytyväinen tähän. Ja ihanaa päästä ensi talvena opettelemaan leivinuunin käyttöä. Siihen pitänee siskolta kysellä vinkkejä sitten =) Myös isälleni tuli remontissa uusi Tulikiven uuni, varsin eri mallinen tosin, ja hekin ovat olleet tyytyväisiä.
 
 
Pieni ongelma tuli toki tässäkin. Ilmanvaihtoputkia kun ei oltu tehty suunnitelman mukaan, joten menivät sitten takan piipun kohdalta. Miehen oli pakko sahata ne poikki (Deko talon luvalla), jotta piippu saatiin laitettua. Nyt sitten väitellään, että kenen maksettavaksi putkien korjaus tulee. Deko-talojen mielestä meidän, kun piippu ei mene sentilleen piirustusten kohdalla, meidän mielestä korjaus kuuluu Dekolle, sillä sen lisäksi että piirustuksia ei oltu noudatettu, meillä oli sovittu takkavaraus niin, että siihen saadaan haluamamme lainen takka. Takkamallia ei siis piirustusteko vaiheessa oltu sovittu. Joten olisi putket pitänyt vetää niin, että piipun saa paikoilleen riippumatta onko piippu takan keskellä vai reunassa niin kuin meillä... Jos takkamallissa olisi piippu ollut keskellä, olisi putket sittenkin olleet tiellä. Saas nähdä miten tässä käy.
 
Dekolta luvanneet korjata saunan virheet (eristeet väärin, niin että saunasta karkaisi lämmöt tuvan puolelle...), vinon ikkunan ja vinon pylvään. Ulkoverhoilujen vikoihin ei olla saatu vielä kommenttia, joten pitää painostaa niistä lisää. Tällä viikolla pitäisi maalämmön laittajien saapua (tilattu paikalliselta itse) sekä deko taloilta seinien tasoittaja. Pian päästään oikeasti sisustuspuuhiin =)
 
ps. Kunhan mies kotiutuu tontilta ahertamasta lähdetään naapurikaupunkiin, mies pojan kanssa autoa huoltamaan ja minä pääsen ihan yksin käsityökauppoja kiertämään. Piti ihan ostoslista kirjoittaa, että muistan kaiken =)
 
Muoks: mies kotiutui juuri tontilta ja kertoi, että tasoitemiehet tulivat käymään, totesivat että seinät niin kehnosti tehty, etteivät he voi niitä ruveta tasoittamaan ja häippäsivät. Nyt siis odotellaan rakennusmiehiä korjaamaan seinätkin... Jospa tämä tästä joskus etenisikin, viimeinen kuukausi varmaan mennyt vuoron perään tehdessä ja purkaessa.

3 kommenttia:

 1. No onpas paljon sattunut. Voitteko vaatia hyvityksiä, jos koko ajan tulee virheitä ja muut työt viivästyy sen takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos koko talon valmistuminen viivästyy heidän takiaan pois lukien miljoona juttua niin pieni korvaus saadaan, sopimuksessa näin määritelty, mutta sillä taitaa juuri ja juuri vuokran maksaa nykyisestä.

   Poista
 2. Tosi kurja lukea, ettää teillä on ollut noin paljon vastoinkäymisiä. Koettakaa kuitenkin jaksaa ja pitäkää pintanne!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.