Lukijat

torstai 15. elokuuta 2013

Talolla askel eteen ja kaksi taakse

Talolla on etenemisen suhteen edetty hiljaiseloa, aikamoista soutamista ja huopaamista. Toisaalta lattiavalujen kuivumisessa kestää, joten aikaahan tässä on, ainakin meidän kannalta, mutta rakennusmiehillä taitaisi olla kiire jo toisaalle. Kuulemma tarvikkeetkin on loppumassa kesken.

Ensimmäinen porukka teki talon perustukset ja niistä ei ole tullut sanomista.

Toinen porukka pystytti talon rungon, yksi ulkoseinistä meni vinoon ja kattotuoli rikkoutui, mutta ne korjattiin pikaisesti, homma kunnossa.

Välillä tontilla on käväissyt putki- ja sähkömiehiä ja he ovat hoitaneet hommansa kunnolla, mitä nyt yksi pistorasia teknisessä tilassa oli jäämässä radon-putken taakse, joten meidän piti laittaa se vinoon (radon meidän vastuulla).  Myös ilmastointiputket saapuivat viikon myöhässä tontille, joten putkimiesten piti hakea kaupasta uudet, nyt ylimääräiset putket nököttävät parkkipaikan keskellä.

Tosin radonhuopa oli Deko talojen vastuulla ja rungon pystytysvaiheessa siihen tuli reikiä, joita useasta huomautuksesta huolimatta ei korjattu ennen lattiavalua. Nyt asialle ei voi tehdä enää mitään. Maksettiin Deko taloille ekstraa juuri sen takia, että huopa menisi oikein, muuten radon putkisto on ollut meidän vastuulla. Kyllä kannatti.Lattiavalun jälkeen aloitti kolmas porukka työmiehiä ja sanomista alkoi kertyä. Ulkoverhous oli jo lähes valmis, mutta siitä on suurin osa sittemin purettu ja tehty uudelleen, sillä saumat olivat huonosti, paneeleja ei oltu laitettu pohjaan asti kiinni ja yläreunan pystypaneelit oli sahattu väärin. Täysin oikeanlaiseksi korjaaminen olisi vaatinut runsaammin purkamista, joten mieheni hyväksyi korjauksen, jossa korjausten peitoksi asennetaan ylimääräinen rima vaaka- ja pystylaudoituksen rajakohtaan.
Talon sisällä on riittänyt myös huomauttamista. Varsinkin saunassa ja pesuhuoneessa on tullut virheitä, jotka olisivat sinne jäädessään aiheuttanut kosteusvaurioita, ja luultavammin aika nopeaan (vuosien ei vuosikymmenten aikana). Yksi sisäseinistä oli myös vino ja sisäseinien eristeitä oli asennettu huolimattomasti. Sähköjohdot oli määräysten vastaisesti eristeiden välissä (eivät pääse jäähtymään). Muutakin huomautetavaa on ollut. Osa korjauksista on tehty mukisematta, osasta on jouduttu sanomaan useampaan otteeseen ja rakenteiden jäädessä piiloon jää välillä epävarmuus onko korjauksia varmasti tehty.

Tosin ihmeteltiin, pari viikkoa sitten, kun porukan hommat piti olla viikon sisään loppuun tehtynä, mutta tontilla ei ketään moneen päivään näkynyt. Sitten paikalla saapui uusi työmies, joka kertoi, että edellinen porukka oli heittänyt hanskat tiskiin (syytä voidaan vain arvailla) ja työporukka numero 4 aloitti hommansa, alkuunsa korjaamalla edellisten virheitä, mutta ovat ehtineet tehdä jo ihan omiakin. Valvonnan kanssa saa siis olla tarkkana ja mies käykin aika lailla joka ilta töiden jälkeen tontilla, ettei virheet ehdi peittyä levyjen alle.Uusimpana jahkataan sitten etuterassin kanssa. Huomasin viime viikolla että kolmesta terassin tukipylväästä yksi on vinossa ja erilinjassa kahden muun kanssa, kuvassa etumainen. Asia tiedotettiin eteenpäin, mutta niin siellä on vaan terassi edennyt kera vinon pylvään. Linjaa pääsee ihastelemaan joka kerta talolle tullessa, sillä tie tulee talon sivusta, joten korjaamatta jäävä virhe ottaisi varmasti silmään käytössäkin. Huomenna ollaan varmasti viisaampia tämän asin suhteen.

Pian talolle saapuvat myös takan- ja maalämmön asentajat, nämä on hommattu itse, ei Dekon yhteistyökumppaneiden kanssa. Takan osat on jo kannettu sisään mummo- ja ukkityövoimaa apuna käyttäen. Lattiavalujen kuivumisen jälkeen paikalle odotetaan porukkaa numero 5 eli sisustusporukkaa ja siinä vaiheessa pitää minunkin käydä tiheämpään vahtimassa että tekevät siistiä jälkeä, tässä vaiheessa saatan olla miestä tarkempi =)

Vaihto tiedossa

Lopuksi mainostusta kivasta vaihdosta. Phedra järjestää kivan, pienen tee-vaihdon, vielä ehtii ilmoittautua 6.9. asti. Lisätietoa löytyy täältä. Oman ilmoittautumiseni laitoin juuri matkaan.

Täältä löytyy silmukkamerkkiarvonnassa voittaneen Simpuran blogiteksti voitostaan.

ps. Täällä harmaita hiuksia kertyy talohuolien päälle kun näppärä pikkumies näperti kameran patterikotelon kannen irti, niin ettei se paikoillaan enää pysynyt ja kansi taisi kaiken päälle kadota. Pystyyköhän sitä korjaamaan? Kamera ei montaa vuotta vanha ole. Tuskaa elää ilman kameraa, blogin kuvien päivitys miehen puhelimen varassa... Jonkinlaisia kuvia sitä kautta sentään saan tänne, mutta uusimmat talokuvat kamerassa johon ei virtaa saa päälle. Meillä mies kun ei kovin innokas kuvaamaan ole, joten harmittaa olla ilman.
Muoks. Huomenna menen kysymään paikallisesta liikkeestä, joka ainakin tietokoneita mainostaa huoltavansa, että voiko asialle tehdä jotain.

10 kommenttia:

 1. No on teillä ollut kommelluksia:(
  Jospa se aurinko paistaisi vielä risukasaan:)

  VastaaPoista
 2. Voi kun teillä on ollut vastoinkäymisiä. :/ Toivottavasti talo lopulta valmistuu mieleiseksi! Ainakin omassa läppärissäni ja vanhempien pöytäkoneessa on muistikortin lukija, eli sellainen lovi, johon kameran muistikortin voi lykätä suoraan kiinni samaan tyyliin kuin USB-muistitikun. Eli kuvat ainakin saat pelastettua, toivottavasti kamerankin!
  Tsemppiä talon kanssa ja aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 3. Voi ei! meille on tulossa samanlainen dekotalo, eilen alotti työmiehet pystytyksen, kun talopaketin toimitus oli viivästynyt parilla viikolla. ihan tuntuu kauhealta, että minkähänlainen talo sitä lopulta valmistuu, jos nuin huolimattomia työmiehiä sitä tekee.. eka vastoinkäyminen meillekin ehti tulla jo ekan päivän aikana,ku radonhuopaa ei oltu laitettu ollenkaan! onneksi meidän valvoja asuu tontin vieressä ja käy siellä aika usein kattelemassa ja tämänkin asian huomasi.. toivottavasti teillä kaikki puutteet korjataan ja tulee hyvä talo,kaikesta huolimatta. ovatko kaikki työporukat muuten olleet niitä virolaisia??
  mukava lukea näistä talojutuista, kirjoittelehan aina päivitystä lisää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa teille tulee huolellisemmat työmiehet. Varsínkin sen sisäseinä ja ulkoverhoilu osuuden tekemään. Virolaisia ovat kaikki rakennusmiehet olleet, mutta sähkö- ja putkimiehet ovat olleet suomalaisia. Välillä hankalaa ollut, kun kukaan ei puhu suomea taikka englantia ja huomaa jonkin virheen joka pitäisi heti korjata ja deko talojen ihminen on 2 vk lomalla eikä sijainen osannut mitään sanoa... Ollaan muuten kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen nähty deko talojen työmaapäällikköä vai mikä titteli olikaan niin kerran ja edustajaa, joka talon kauppasi, ei ole kertaakaan meihin yhteydessä sen jälkeen ollut. Sähköpostitse saa harvoin vastauksia kaikkiin kysymyksiin. Joten hankalaa vähän on. Viimeisimmistä työmiehistä yksi puhui sen verta suomea että jotain selkoa sai, oli vähän helpompaa kanssakäyminen. Mutta olisi kyllä odottanut vähän enemmän valvontaa deko talojen puolelta vaikka oma valvoja meillä toki on. Miten teihin on pidetty kaupan teon jälkeen dekon puolesta yhteyttä? Entä miten sisustusvalinnat, sisäovien muutokset ym. sujuivat? Meillä edustaja sanoi sopimuksen teko vaiheessa, että niitä ei katsota vielä vaan kaikesta sovitaan myöhemmin. Myöhempää ei alkanut kuulua ja siinä vaiheessa kun itse alettiin kysellä valintojen perään se oli jo osittain myöhäistä... Yhteydenpidossa olisi siis melkoisesti korjattavaa...

   Poista
  2. Hei! En tiedä onko meillä eri porukka ollut nyt töissä kuin teillä. kolme miestä ja kuulema tekevät taloa väliseinien levytykseen ja katon laittoon asti. Sitten tulee toinen porukka. Yksi työmiehistä puhuu jotenkin suomea niin että voi jutella. mutta kaikki reklamaatio on soitettu suoraan työmaapäällikölle (Pasi) joka on kyllä ottanut asiat todesta. kerran on jo käynytkin raksalla kun tuli sanottavaa. Työmaapäällikkö oli sanonut että täällä savossa päin on huono maine dekotalolla, että koittavat nyt parannella jälkiään. mutta teidän talon kohdalla ei kyllä siltä näytä.. meillä on pikku sanomisista huolimatta valvojamme sanonut että hyvää jälkeä osaavat tehdä.
   meilläkin tuossa ulkoverhoilussa oli vähän heittoa, mutta johtui kuulema siitä että paneelit ovat pikkusen eri levyisiä, mutta kunnolla ne on sentään paikalleen asennettu.

   ei ole meihinkään kaupan tekojen jälkeen tainnut myyjä ottaa juuri yhteyttä. tässä ootellaan että millon tulis sisustusmateriaalit että päästäis valihteen. tuliko teillekin siis sisustusvalintapaketti liian myöhässä?? käsittääkseni seon juuri myyjän tehtävä toimittaa.. talopaketti on tullut reilu kaks viikkoa sitten(2 viikkoa myöhässä), ja täll viikolla tulee putkimiehet ja maanantaina lattian valu. mutta kaikki muutokset mitkä meillä on tullu mieleen, niin ollaan soitettu tai mailattu Nissilälle, ja hän on kyllä vastannut. ei siis ole myyjä vaan joku asiakaspalveluinsinööri ja tietää kyllä asioista.

   Huono maku jää kyllä rakentamisesta ja Dekotalosta, jos ei homma toimi. mutta toivotaan että rakenteet olisivat kuitenkin kunnossa ettei tule myöhemmin ongelmia.


   Poista
  3. Hyvä että teillä sujunut, ja jospa ei ongelmia ala tullakaan.

   Sisustusmateriaalit piti tosiaan tulla kotiin, ja ne kuului myös dekon omien ohjeiden mukaan esitellä meille. Myyntivaiheessa luvattiin näytteiden tutkimiseen 3 vk aikaa. Näytteet ilmestyivät tontille ilman että meille mitään ilmoitettiin ja listoista puuttui näytekappaleet. Lisäksi aikaa oli muistaakseni mukana tulleen ohjeen mukaan jäljellä vajaa viikko jos en väärin muista, vai olisiko peräti ollut vain viikonlopun yli... Jep, sen asiakaspalveluinsinöörin kanssa olen sisustusasioista paljon viestejä laitellut ja hän on pääosin hyvin ja nopeasti vastannut, ongelmia lähinnä aiheutti myyjältä tullut väärä tieto sisustusvalintojen tekemisestä. Hän siis sanoi, että sisäpintoja ym. katsotaan jossain vaiheessa yhdessä jonkun kanssa ja ne ohitettiin pikaisella vilkaisulla, mutta hiljalleen selvisi, että ne mitä ei olla sovittu myyjän kanssa pitää itse ottaa yhteyttä deko-taloon. Käytännössä siis, vähän huonolle katsannolle jäi eri vaihtoehdot, kun mitään ei meille kunnolla esitelty sitten.

   Poista
 4. Taitavat työmiehet tarvita lahjaksi vatupassin. Meillä oli vähän samanlaista omana raksa-aikana, kotimaiset tekijät kuitenkin asialla eikä pakettitalo laisinkaan. Sisustusvaiheessa revenneitä tapettivuotia jätettiin seiniin ja muuta vastaavaa. Iltasella kävin aina tussilla vetämään ruksin niihin vuotiin, jotka vaadin vaihdettavaksi. Kovana saa olla, jos haluaa kunnollista työn jälkeä.

  VastaaPoista
 5. On kyllä hankalaa. Mutta toivotaan että lopputulos on vaivan arvounen ja hieno tulee varmasti. Jaksatte vain vahtia ja natkuttaa.

  VastaaPoista
 6. Vaatikaa vaan korjaamaan. Talon teko on kuitenkin niin kallista, että ei kannata hyväksyä huonoa jälkeä. Alan kyllä itse kallistua vaan enemmän ja enemmän siihen, että itse tehdään mahd. paljon, kunhan rakennetaan. Ja kirvesmieskin valitaan huolella...

  VastaaPoista
 7. Kovasti vaaditaan kyllä korjauksia, hankalaa vaan kun vastauksia ei meinaa saada ja virheet ehtivät peittyä piiloon tai ei saada varmistusta onko niitä korjattu... Jospa tämä tästä. Hyvinkin talo on valmistuneena hyvän näköinen, kunhan rakenteisiin ei jäisi mitään muhimaan...

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.