Lukijat

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Puutarhaportti heinäseipäistä

Minä ideoin ja mies toteutti. Aikasta ihana tästä tuli. Kuvittelen vaan mielessäni kuinka nätti etupiha on, kunhan sinne saadaan tuota kasvillisuuttakin.

Portilta lähtee kivipolku tulevaisuudessa, vähän tuota on jo mallailtu.

Puutarhaportteja myydään valmiina noin 150 euron hintaan. Heinäseipäitä taasen noin 2 euron kappalehintaan, niitä kului 7-8 kpl tähän. Päälle 4x 3,90 e  tukijalat ja muutama ruuvi. Toki jonkinlaisia työkaluja tarvitaan. Eli sellaiset 110-120 euroa säästää helposti jos osaa vähän nikkaroida ja saa vielä oman näköisensä.Tuohon on sitten kiva ripustella kaikenlaista härpäkettä koristeeksi.


Tässä toinen rakennelma, jonka mieheni nikkaroi pyynnöstäni. Maalia tähän varmaan voisi joskus lisätä. Ikkunan alle vähän yrttejä kasvamaan ja toistaiseksi ovat kasvaneet ihan hyvin minun hoidostani huolimatta. Haluaisin olla viherpeukalo ja ehkä vielä joskus sellaiseksi kehitynkin. Saahan sitä haaveilla. Haluaisin myös itse osata puutöitä, mutta toistaiseksi kaikki tuotokseni ovat vinoja. Hakkaan myös naulat vinoon. Mutta pitää aina silloin tällöin harjoitella eikä tilata kaikkea mieheltä.

Tässä vielä takapihan nykytilannetta...Ja ihastuttavat aurinko-löhöily -tuolimme. Toistaiseksi ainoat pihatuolit.... Jospa tämä katastrofi tilanne saadaan ennemmin eikä myöhemmin korjattua. Onneksi on trampoliini, siellä on hyvä hengailla ja pikkukaverikin voi ryömiskellä vapaasti.

Hiekkalaatikkokin valmistui rakennukselta ylijääneistä paloista pikkumiehen iloksi.

Mutta kesä taitaa loppua ennen pihatöitä. Ensikesänä taitaa jatkua yhtä touhukkaana urakka.

7 kommenttia:

 1. Onpa tuo portti kaunis. Vanhoista heinäseipäistä saa näköjään upeuksia aikaan.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Siskon kanssa värkkäiltiin hänen puutarhamökille saman tyyppinen kehikko. Siinä kasvaa köynnöstä, on kivan näköinen.

  VastaaPoista
 3. Ihana portti! Mistä löysit seipäät? Äiti on nimittäin haaveillut sellaisista jo hetken. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töllöttimessä oli viime kesänä ilmoitus ja kävin ostamassa läjän. Näistä tulee muutakin =) Myyjällä kuulemma niitä yhä jäljellä jos iisalmessa olette.

   Poista
 4. Oi kivaa! Odotan innolla kuvia uusista tuotoksista! Jaksaisitko laittaa myyjän yhteystiedot vaikka fb:ssä? Vanhemmat tulevat syksyllä peräkärryn kanssa niin voivat silloin soitella myyjälle, onko seipäitä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laitan jos vaan löydän tiedot vielä jostain... weba

   Poista
 5. Kiitos paljon! Äiti oli jo ihan innoissaan ajatuksesta, että saisi mummonmökilleen muutaman heinäseipään. :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.