Lukijat

tiistai 9. lokakuuta 2012

Deko 133

Neuvottelimme juuri puolitoista tuntia Deko-talojen edustajan kanssa. Pikkumies nukahti saman tien kun edustaja lähti ja yhtä nopeasti mies häipyi tontille moottorisahan kanssa (raivaussaha ei ole vieläkään tullut!). Tontilla on niin mahdoton pajukko sun muuta pöhelikköä, että ei voi mitään suunnitella ennen kuin siitä pääsee eroon.

Minulla on siis sopivasti aikaa tuoreeltaan kertoa neuvottelu kuulumisia. Samalla vilkuilen ikkunasta, josta näkee peräti kaksi omakotitalon rakennusprojektia kerralla!

Deko 153 C läjällä muutoksia on pitkään ollut suosikkini, mutta hintaa isolla talolla kuitenkin on. Viime hetken hinta- ja pohjakuvavertailujen jälkeen pudotimme 20 neliötä ja samalla 20 000 euroa pois eli siirryimme malliin deko 133.

Haaveilemastani erkkeristäkin jo luovuin, sellainen tekee heti 10 000 euroa lisää hintaa. Välillä tuntuu, että talonrakennussuunnitelmissa on kyse unelmista luopumisesta eikä niiden saavuttamisesta (missä mun lottovoitto?!). No, kaikkea ei voi saada ja koen tärkeämmäksi hoitaa pikkumiehen kotona kuin töissä käymisen erkkerin ja muiden hienouksien takia. Ja riittää maksamista näinkin, riippumatta kuinka kauan siihen menee, että työelämän aloitan. Kahdesta asiasta kuitenkin kiinni pidän: 4 makuuhuoneesta ja avokeittiöstä. Ja kyllähän tässä kaikkea kivaa on tiedossa.Listahinta Deko 133 perinteinen - mallille on 147 220 € ja rahti 2 800 e. Muutostoiveet menivät kaikki heittämällä läpi eikä niistäkään pyydetty hirveitä. Tähän päälle tulevat takka, hormi ja lämmitysjärjestelmä (heiltä otettuna ja sähkölämmitteisenä noin 15 000 e) , vesikiertoinen lattialämmitys kuuluu perus hintaan. Maatöille, pihatien rakentamiselle ja liittymille tulee omat hintansa. Ja rakennusvalvojakin haluaa palkkansa.

Ja tietenkin kaikki sisustusratkaisut, jotka ottaa perusvaihtoehtojen yli (jos minä päätän, niin tähän tarvitaan runsaasti lisärahaa, jos mies, niin ei varmaan paljoakaan - saas nähdä mihin päädytään). Kyllähän noita menoja kertyy kun asiaa miettii.

Pakko vielä lisätä, että oma summmansa tulee huonekalujen uusimisesta, kalusteet on hommattu kotoa opiskelemaan muuttaessa ja pienellä budjetilla. Sohva on karmeassa kunnossa, sängyn jousitus patjojen reunoilta mennyt, ym.
Rakennuspuoli kuulosti järkevältä eikä se tuntunut olevan ongelma, jos otamme osan eri paikasta kuin heidän yhteistyökumppaneiltaan. Esim. takkaahan tähän ei kuulu ja sen otamme varmaan toista kautta, siitä lisää toiste. He hoitavat myös rakennusaikaisen rakenteiden sun muiden suojauksen, mikä on tärkeää. Siivoushommia ja tavaran kantamista jää meille.


Pikkumies ehti lisäillä omat merkintänsä tähän luonnokseen, mutta jospa tästä vähän ideaa saa muutoksista (kaikkea selostamaani ei ole piirretty). Suunnitelmissa olisi siis lisätä vaatehuone mh 1 ja 2 väliin sekä kaapit eteiseen, makuuhuoneiden väliin. Eteisessä ei voi liikaa kaappeja olla. Keittön ja olohuoneen välistä väliseinä pois, keittiönkaappeja lisää ja keittiönpöytä pois keittiön sisältä. Mh 3 voisi lisätä kapean ikkunan (370 e). Kodinhoitohuoneen ulko-ovi aukeamaan toiselle kädelle, jotta ovi ei avaudu terassin tielle. Sen voisi rakentaa tuohon talon seinän myötäisesti. Terassi maksaa 120 e neliö Dekon kautta otettuna. Sen voi myös rakentaa myöhemmin. Katsotaan miten sen kanssa tehdään...

No, tässä vasta ensi katsaus, asiaa ja pohdintaa riittää, mutta kaikki ei mahdu yhteen tekstiin. Huomenna tapaamme Desing talojen edustajan.

Lopuksi vielä päivän piristys snyltäni: kortti ja neuloja. Totta, kynttilöitä kuluu tähän aikaan vuodesta. Meillä tosin hitaanlaisesti, koska pikkumies on oppinut puhaltamaan...

3 kommenttia:

  1. Mukava lueskella näitä.

    Itse, kun tosiaan miettii, että jos joskus rakennettaisiin, niin onneksi isännällä ja itselläni on samat toiveet, mitä talossa pitää olla :D.

    Mukavaa, kun saa itse suunnitella ja kuitenkin on oma koti tulossa :).

    Voimia rakennusurakkaan <3

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen talo tuo siltikin tuntuu olevan, vaikka ei kaikkea olekaan mitä haluaisit. Hommaa teillä tulee olemaan ja paljon päätöksiä, mutta palkinto siitä on sen arvoinen, oma talo. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tuo kiva. Minulla taitaa olla kallis maku =) Ei sitä taida kovin monella olla varaa kaikkeen mitä keksii haluta ja hiljalleen voi päästä lähemmäs. Erkkerin tilalle voipi rakentaa joskus tulevaisuudessa lasitetun terassin ja lisäneliöitä saa lisarakennuksilla, ulkosaunalla saunatupineen ja varastorakennuksilla, sitten kun joskus selviää lainasta. Pikkuhiljaa, ei sitä kaikkea kerralla voi hommata.

      Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.