Lukijat

perjantai 19. lokakuuta 2012

Joulun kulutusjuhla

Olen jouluihminen, kuten blogistani on varmaan monen monta kertaa selvinnyt. Kalenteriin on jo merkitty kylän joulunavaus - pitänee muuten etsiä naapurikaupungin joulunavauksen ajankohta myös, vaikka kylän omat juhlat ovat aina olleet tunnelmallisimmat.

Joululahjojen suunnittelu, tekeminen ja ostaminen on ihanaa, vaikka jossain vaiheessa stressiä aina pukkaa, kun osalle on niin hankalaa keksiä hyvää lahjaa. Heti kun pikkumiehen syntymäpäivät marraskuun lopussa on juhlittu, joulukoristeet valtaavat talon. Askartelen joulukortteja ja muita joulujuttuja. Ihastelen kauppojen jouluvalikoimaa.

Kääntöpuolena on, että minulle on hyvin helppo myydä mitä vaan, kun vaan mainostaa sanalla joulu!

Kauppareissut tekee tiukkaa tähän aikaan vuodesta, pieni kyläkauppakin on täynnä houkutuksia!

Joululehdet ovat yksi tiukka paikka, niitä tulee joka vuosi ostettua liian monta.
Kotivinkin joululehdet on jo tilattu tänäkin vuonna ennakkoon.

Novitalta on tulossa tänä vuonna erillinen joululehti, juuri sain sen selville kun postista kolahti uusi Novita talvi 2012, siitäkin löytyi jo monia ihania joululujuttuja. Sen ostan takuuvarmasti. 
Kaupassa tulvi askartelu, neulonta ja virkkauslehtiä täynnä jouluisia ohjeita. Vielä pidin pintani ja jätin ne hyllyyn, mutta osaan tulen varmasti sortumaan...


Viime vuonna sorruin heti, kun joulusuklaat ilmestyivät kauppoihin ja suklaakonvehteja tuli syötyä marraskuusta joulukuuhun niin paljon, että ei niihin enää jouluna ollut niin suurta himoa. Eikä alennusmyyntejäkään jaksanut suklaan osalta enää hyödyntää.
Tänä vuonna siis lupaan, etten ahmi joulusuklaita ennen aattoa. Julkinen lupaus, pakko pitää =) Huom. vain ahmiminen kielletty, ei kokonaan maistelu. Elikkä jos saan lahjaksi suklaata tai sitä minulle tarjotaan, voin maistella, mutta itse ostan itselleni suklaata vasta jouluksi. Joulukalenteria ei lasketa! Tiukkaa teki jo tänään kaupassa kun nälissään törmäsin sinne ihan yllättäen ilmestyneeseen joulusuklaa -hyllyyn.
Nautin ennakkoon vaikkapa glögistä ja kanelikaakaosta joulun makuina!BlueNun blogissaan arvuuttelee, paljonko glögiä heidän perheessään kuluu tästä joulun loppuun asti.
Minä varastan idean.

Elikkä arvatkaapas, kuinka monta suklaapalaa tai -konvehtia syön 23.12. mennessä? Alkaen tästä päivästä. Oikein vastanneiden kesken arvon yllätyspalkinnon. Tai lähimmäs arvannut voittaa. Arvailuja saa jättää kuun loppuun asti eli 31.10. Merkkaan syödyt suklaat sivupalkkiin, jotta voitte seurata tilannetta. Pakko julkistaa jokainen syöty suklaapala - tämän jos minkä pitäisi rajoittaa ahmimista. Uskallatko tehdä saman?

Kuvat: fazer

Jouluna syötyjä suklaita en takuuvarmasti kerro julkisesti =)

12 kommenttia:

 1. Minä arvaan, että joulukalenterin 24 palaa + 24 palaa muuten vain. :) Tuokin olisi kyllä jo aika tiukka suoritus, jolloin toivottavasti joulupukki muistaisi tuoda paaaljon suklaata aatoksi.

  VastaaPoista
 2. Mun hieno matemaattinen kaava tuotti tulokseksi 389 palaa ja usko pois sillon et edes paljon syö päivässä. ;D Paljolta se kuulostaa, mutta tässä on vielä aikaa niin päivä annos jää 5 palaan ja viikonloppusin pari enempi. ;P

  VastaaPoista
 3. 100 konvehtia. Ja en uskalla laittaa omaan samaa, en kehtais kertoo paljoko tulee ahmittuun.

  VastaaPoista
 4. Veikkaan 78 palaa. :) Itekin koitan vähän vähentää suklaan syöntiä. Katotaan onnistuuko.

  VastaaPoista
 5. 7 on täydellisyyden luku, joten jotakin 7-77 palan väliltä varmaan.. tai 7 suklaalevyä? Arvaus: 77 palaa. Suklaa nyt vaan on niin ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Epäilenpä, että vain 20 palaa. tv anoppi

  VastaaPoista
 7. Veikkaan 35 palaa.
  Sipi

  VastaaPoista
 8. En tiedä... 40
  Venla

  VastaaPoista
 9. Kiitos arvauksista!
  Vielä olen pysytellyt aika tiukkana, mutta saas nähdä miten tässä vielä käy. Arvauksia on laidasta laitaan, eiköhän joku mene lähelle =)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.