Lukijat

maanantai 4. helmikuuta 2013

Talon julkisivu

Talon julkisivun malli oli meille helppo valinta: perinteinen. Mutta talon värin ja katon värin valitseminen aiheuttaa enemmän pohdintaa. Myös laudoituksen suuntaa ja ikkunoiden ruudutusta on pitänyt pohtia.

Talonmyyjät ovat perinteiseen malliin tarjonneet automaattisesti pysty-vaaka-pysty laudoitusta, mutta minua se jostain syystä ärsyttää. Haluan joko kokonaan vaaka laudoituksen tai vaaka-pysty. Tällä hetkellä olemme päätymässä vaaka-pysty laudoitukseen.

Varsinkin keittiöön olen haaveillut pieniruutuisia ikkunoita. Toisaalta en tiedä haluanko niitä koko taloon, sillä niiden peseminen on vähän työläämpää. Mitä mieltä olet, pitäisikö talon kaikki ikkunat olla samaa mallia vai voiko ruudutusta olla vaikkapa kahta eri tyyliä?

Tällä hetkellä molemmat olemme hyväksyneet vaaleansinisen ulkoverhoilun maalauksen ja valkeat puitteet. Vielä on hetki aikaa muuttaa mieltä, mutta rakennuslupaa hakiessa sekin tieto pitäisi olla paperilla. Alun perin olin varma, että haluan punaisen katon. Googlen kuvahaun tuloksella tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että keltaisissa taloissa punainen katto näyttää hyvältä, mutta vaaleansinisissä musta tai tumman harmaa katto on parempi.


Kuva Deko-taloilta.

Tässä talossa ulkoverhoilu, talon- ja katon väri sekä ikkunoiden ruudutus ovat aika lailla sitä mistä haaveilen. Laudat voisivat tosin olla leveämpiä. (ja jos rahaa olisi, lisäilisin erkkereitä ym. =) )


Tämä talo taas edustaa sitä päästä josta kumpikaan meistä ei tykkää, eikä tämä maalaismaisemaan kovin hyvin taitaisi istuakaan. Tuollainen eri tasoista lähtevä katto ja verhoilun vaihtuminen ikkunoiden kohdilla ei ole meidän juttumme. Jotenkin nuo ikkunatkin näyttävät tylsiltä ja kaiteita kaipaisin pylväiden väliin.

Terassiakin olemme pohtineet, mutta sen taidamme rakentaa itse jälkikäteen kodinhoitohuoneesta (jossa saunatilat) lähtevän oven yhteyteen. Päädyimme 2 ulko-oveen. Kolmannen oven olisi voinut lisätä olohuoneeseen takapihalle, mutta se hankaloittaisi kalustusta ja olisi kovempi homma varmistaa, että kaikki ovet ovat lukossa.

Millaisesta talon ulkoverhoilusta sinä pidät? Millainen katon ja seinien väriyhdistä käy silmiisi? Entä millaisesta tykkäät? Montaako ulko-ovea kaipaat omakotitaloon ja kuinka isosta terassista on iloa?

4 kommenttia:

 1. Minä taas kuvittelin, että haluan sinisen talon, mutta nyt en enää tiedäkkään. :D Hirsitalo ois kyllä ihan paras. Puun värisenä. Joskus oon nähny punasia hirsitaloja eikä ne oo yhtään hyvännäköisiä.
  Siniselle talolle ois harmaa katto paras.
  Kauhein yhdistelmä on punainen talo ja vihreä katto. Arvaa missä sellanen on? ;) (vinkki; me asutaan semmosessa...)

  VastaaPoista
 2. Varmasti ihanaa suunnitella omaa kotia.

  VastaaPoista
 3. tuo sininen talo tummalla katolla näyttää kyllä hyvältä.

  Mie tykkään ikkunoissa ruudukoista, ei niitä nyt niin usein joudu pesemään.
  Isoja päätöksiä kyllä teillä.

  VastaaPoista
 4. Minä olen aina ihmetellyt, että miten noita kaikkia kukaan pystyy päättämään järkevästi siinä kohtaa kun koko talo on vasta paperilla.. Hienosti on projekti kyllä edennyt ja tsemppiä myös jatkoon! Meillä asustellaan maalämmöllä lämpiävässä talossa ja se hivelee kyllä vihreitä ajatuksia. Takan suhteen piti tehdä kompromissi ja sitä ei nyt ole vaikka oltaisi kovasti haluttu, mutta jäähän sitä haaveiltavaa sitten seuraavaa kotiakin varten. Vaikka toivottavasti ei tarvitse muuttopuuhiin ihan heti ryhtyä, kun ei ole vielä kolmen kuukauden jälkeenkään kaikki tavarat paikoillaan täälläkään.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.