Lukijat

tiistai 19. helmikuuta 2013

Top 5 -kirjasarjani

Ajattelin toimia tänään kirjavinkkarina ja esitellä 5 parasta kirjasarjaa, jotka hyllystäni löytyvät, ainakin osittain.

1. Stephenie Meyer: Houkutus, Uusikuu, Epäilys ja Aamunkoi.
Kukaan ei ole varmaan voinut välttyä kuulemasta vampyyriromantiikan tarinan perusideaa. Uppoaa minuunkin, sekä kirjat että leffat. Suosittelen myös muita kirjailijan kirjoja. Keväällä myös elokuviin tuleva avaruusolento -juttu Vieras on tutustumisen arvoinen.2. Terry Pratchett, Kiekkomaailma -sarja. Tätä sarjaa olen pääasiassa kirjaston avulla lukenut, mutta joku osa löytyy myös omana. Huumorifantasiaa, mukana velhoja, peikkoja, kääpiöitä, ihmissusia, posteljooneja ja lehtimiehiä, vartiostoa unohtamatta. Listaa voisi jatkaa pitkään, kirjoja on varsin monen monta ja päähinkölöt vaihtuvat välillä. Osa seikkailee lähinnä yhden kirjan, osa pysyy sitkeämmin mukana. Ilmestymisjärjestyksessä lukeminen voi avata asioita paremmin, mutta ei ole välttämätöntä.3. Suzanne Collins: Nälkäpeli osat 1-3. Tulevaisuuteen sijoittuva trilogia täynnä jännitystä ja ripaus romantiikkaa. Ekan osan lainatttuani kirjastosta en voinut laskea kirjaa käsistäni ennen kuin luin sen loppuun asti, väsytti muuten töissä seuraavana päivänä. Onneksi olin silloin töissä kirjastossa, joten helppo oli kertoa syy väsymykseen. 2 ekaa osaa omana, kolmas hankintalistalla. 1. osa tullut myös elokuvana, suosittelen sitäkin.4. Charlaine Harris, TrueBlood. Veristä, seksikästä vamppyyrikirjallisuutta, mukana tietysti romantiikkaa. Pari ekaa osaa nappasin Tampereella vielä asuessani kirjakaupasta mukaan heräteostona. Silloin sarjaa ei vielä tullut telkkarista eikä kirjoja suomennettu. 12. osa (englanniksi) julkaistaan keväällä. Kalenteriin merkattu jo ylös. Kaikki aiemmat osat hyllyssä jo pitkän rivin muodostavat.
muoks. kyseessä onkin jo 13. osa, 12. osa oli väärässä kohtaa hyllyssä ja unohtui laskuista. Varsin kovasti jo odottelen jatkoa juoneen, vaikka vahvat epäillykset on mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta sarja osaa aina yllättää.5. J. R. Ward: Mustan tikarin veljeskunta. vampyyriromantiikkaa. Jokaisen kirjan nimessä on rakastaja ja se kertoo oleellisen sarjasta: jännitystä ja toimintaa, mutta ennen kaikkea kiihkeitä romansseja. Joka osassa vaihtuu päähenkilöt, mutta aiempien osien päähenkilöiden juonikuviot jatkavat mukana. Miinuspuolena kirjoissa on, että pääjuoni toistaa vähän itseään joka kirjassa. Muista myös kirjailijan muut kirjat.Listani on siis varsin fantasia-, vampyyri- ja romantiikka painoitteinen. Jos joku muu innostuu tekemään omaa listaa, niin käy vinkkaamassa. Uusia mielenkiintoisia kirjoja ja sarjoja on aina etsinnässä. Tai jätä vinkkisi kommenttikenttään. Nyt kaipaisin erityisesti oikein kunnon romantiikkaa, mielellää  fantasialla höystettynä, mutta se ei pakollista ole.

Hyllyssä odottaa nyt lukuvuoroaan Thomas E. Sniegokin: The Fallen. Viime aikoina olenkin lukenut useammankin mielenkiintoisen enkeleihin liittyvän kirjan, usein tosin kyseessä langenneet enkelit ja mukana toimintaa ja romantiikkaa. Saas nähdä mitä tämä sarja tuo tullessaan...Kuvat: bookplus

ps. Näitä kun miettii kasvaa innostus esitellä lisää ja lisää hyviä kirjoja, mutta lopetetaan tällä kertaa tähän.

9 kommenttia:

 1. Oletko lukenut Diana Gabaldonin Outlander/Matkantekijä-sarjaa? Olen itse aivan koukussa siihen. :) Kantavana ideana on Jamien ja Clairen rakkaustarina, sijoittuu 1700- ja 1900-luvuille ja sisältää vähän mystiikkaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Ei kuulosta tutulta, mutta kunnan kirjastosta näyttäisi löytyvän, perjantaina siis kirjastopäivä.

   Poista
  2. Huono muisti minulla. Kirjastossa käyty ja ihan tuttu sarja löytyi. Olen sittenkin siis tämän lukenut. Tykkäsin varsinkin ekasta osasta, loputkin mielenkiintoisia.

   Poista
 2. Sujata Masseyn Rei Shimura - sarja on kans hyvä. Se sentään taitaa olla kokonaan suomeksi julkaistu.

  Tuostapa löytyy lisää
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Rei_Shimura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki laitettu suosikkeihin, pitää jossain vaiheessa etsiä kokeiluun.

   Poista
 3. Entäs aikamatkustajan vaimo? En ole lukenut sitä, mutta leffa oli ihan hyvä.

  Fantasiapuolelta oletko lukenut Alvinin tarua? Ei niinkään romanttinen sarja, mutta luettava kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffaa en ole nähnyt, mutta kirjan olen lukenut. ihhan luettava oli, mutta ei päässyt suosikkeihini.
   Alvinin taru ei soita mitään kelloa, pitää tutustua asiaan.

   Poista
  2. Mulla on kaikki Alvinit omana. Saat lainaan, jos ei kirjastosta löydy.

   Poista
 4. Aikamatkustajan vaimon on kirjoittanut Audrey Niffenegger. Hänellä on muitakin hyviä kirjoja :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.