Lukijat

tiistai 15. syyskuuta 2015

100 yötä jouluun!

100 yötä jouluun! Juhlan kunniaksi syytytin kynttilät, join glögiä, kuuntelin ensimmäistä kertaa tälle vuotta levyllisen joululauluja sekä tein jouluisia käsitöitä.


Pikkumiehelle aloitin tekemään villapaitaa yli vuosi sitten, mutta malli ei innostanutkaan ja alkutekijöissään se yhä on, pienikin tulisi jos sitä jatkaisi. Purkuun siis menee.

Paita takaa

Mutta viime vuonna alekorista nappasin 4 kerää puna-violetti -sävyistä novita joki lankaa, joita olen pohtinut, mitä niillä tekisi. Mutta lopulta sen hokasin vanhasta Novitasta. Pikkukaverille villapaita ja vieläpä varsin nopeasti valmistuva. Ohjeen pienimpään kokoon eli 90 cm paitaan lankaa oli juuri passelisti. Isohan se meidän kirpulle on, mutta hihat käärittynä menee jo.


 Nappeja vaille valmiiksi sain paidan jo joku aika sitten, mutta se viimeinen homma... Lopulta useamman nappia vaille valmiin työn kertyessä tämäkin paita sai nappinsa...

.. ja aika suloiset napit saikin. Ripaus joulun taikaa hyppäsi tännekin näin satasten kunniaksi!


Varoitus, seuraava loppupohdinta voi ärsyttää ihmisiä, jotka valmistautuvat jouluun joulukuussa. Mutta jouluhullut voivat lukea =)

Elikkäs joululahjat minulla on jo suurimmaksi osaksi perheen ulkopuolisille hankittu ja osittain myös perheen sisällä, ideat ainakin ovat. Muutama juttu uupuu, osa itsetehtävistä on kesken ja joitain ruokajuttuja laittelen sitten lähempänä.

Mutta netin syövereistä olen bongannut kamalasti hyviä ideoita yön pimeinä tunteina (ei väsytä yhtään ei varmasti, usko nyt. ihan ei yhtään, (piitkä haukotus...).  Ja nyt sitten ongelma, kun lahjat jo on. Kaippa ne on listattava ensivuoden suunnitelmiin. Mutta toisaalta, jos teen jo tänä vuonna itselle/ omaan kotiin/ omille pojille, niin ideahan niistä leviää sitten tulevillekin lahjansaajille... Piilotanko vieraiden tullessa tekeleeni? Vai miten homma hoituu? Ainakin yhden lahjasuunnitelman osalta taidankin hypätä uuteen ideaani (kunhan toteutus onnistuu) ja jättää jo hankitut (pienet) lahjat odottamaan synttäreitä ym. ensivuodelle ja hyödyntää osin poikien joulukalentereissa.

Joulukalentereista tulikin mieleeni, etten tänä vuonna perusta blogiin joulukalenteria, vaan vaihdan siskoni kanssa adventtisunnuntai -kalenterit eli 4 luukkua, joista yhden saa avata aina joka adventtisunnuntai. Näin pyrimme vaihtamaan hitusen hienompia paketteja ja välttämään turhuuksia. Minulla onkin jo pari luukkua siskolle valmiina, yksi melkein valmis ja yksi vielä pohdinnassa. Teemoiksi sovimme joulu, käsityöt, hemmottelu(vai oliko se kauneus??) ja viihde.

Jätin tänä vuonna myös salaiset neule- ja jouluystävä vaihdot välistä. Houkutti kyllä, mutta säästän rahaa muihin tarkoituksiin. Aion kyllä osallistua muihin pienempiin jouluisiin vaihtoihin. Itse en aio tänä vuonna kuitenkaan joululahjavaihtoa järjestää viime vuonna tulleiden ongelmien takia. Pidän taukoa ainakin nyt, jospa myöhemmin oppisin toimimaan tehokkaammin jos olen emona, eivätkä kaikki saa paketteja eikä vastauksia kuulu...

Mutta onneksi eri blogeissa ja foorumeilla vaihtoja riittää, jokainen varmasti löytää omansa.

Joulukorttien askartelun olen jo aloittanut, mutta olen odotellut rauhallisempaa (lue pikkukaveri-vapaata) hetkeä projektin jatkamiseen.


Ihanaa alkanutta joulun odotusta kaikille! 100 yötä aattoon, vielä ehtii toteuttaa monta ihanaa projektia!

2 kommenttia:

  1. Jee sataset. Ihana paita pikkuiselle ja hankalia nämä jouluiset ideat aina kun ei ihan kaikkea voi toteuttaa. Taisin muuten yhden ideasi keksiä,mitä suunnittelet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotko arvauksesi nyt vai sitten kun selviää mitä olen tehnyt :) ?

      Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.