Lukijat

perjantai 18. syyskuuta 2015

Pojille paitoja tuplana

Pojat ovat saaneet uudet ja uudistetut paidat. Ja tyytyväisiä uusien paitojen omistajia ovatkin.Olipa kerran pikkumiehen vaatekaapissa valkoinen paita, äidin mielestä ihan tyylikäs, mutta pojan mielestä niin tylsä, ettei sitä koskaan tahtonut käyttää.

Löytyipä pursuilevasta käsityökaapista vanhoilta projekteilta jääneet kangastussit ja -maalit. Ja löytyipä pikkukaverinkin kaapista valkoinen paita.

Pojat päästivät luovuutensa valloilleen.

Pikkumiehen paita.


ps. kangasvärit lähtevät ihan hyvin sekä laminaatista että iholta... Mutta paidasta aika huonosti, vaikkei sitä silittäisi värin kiinnittämiseksi...


Lähdettiinpä sitten isomman kerhon aikaan kurkkaamaan, josko paikallisesta liikkeestä löytyisi pienemmälle kengät. Ei siellä valitettavasti noin pieneen jalkaan kenkiä löytänyt, mutta ihana kettukangas huuteli ja pyyteli mukaan päästä, edes puolisen metriä...

 Ja seuraavana aamuna palanen olikin jo muuttunut paidaksi.

Kooltaan oikein passeli käyttäjälleen ja kuosikin niin ihana, ettei kukaan minun pieniä ompeluvirheitä huomaakaan.

Kauppojen valmiit hiuspannat eivät istu minun päähän ikinä hyvin, tuppaavat takaraivolle valumaan. Joten ylijäämäsuikaleesta surautin oman pannan. Pikkukaverikin oli ihan innoissaan, kun äitillä oli samanlainen panta kuin hänellä paita.

Valitettavasti näiden jälkeen ei kangasta jäänyt kuin pipon päällispuoleen, mikä odottaa yhä ompelua. Pikkumieskin kun mielellään olisi paidan tästä ottanut.

Mutta harmistus taisi unohtua kun eksyin toiseen kauppaan, josta lähti puolen metrin palanen upeaa avaruuskangasta.


Isi nimitettiin yhteistuumin jälleen nukuttajaksi, jotta äiti pääsi toisena iltana putkeen ompeluhommiin. Pakkohan se paita oli aamuksi valmiiksi saada kun poika sitä niin odotti. Ja heti aamusta paita sujahtikin päälle ja oli täydellisen sopiva hoikalle pojalle, slim fit mallia =)


Kaupan päälle valmistui pipo pojalle. Ihan hitusen tuli iso, mutta käyttökelpoinen kuitenkin jo on.


Ja kaistale jäi tälläkin kertaan yhteen pantaan, joka päässäni tälläkin hetkellä on. Ja juuri passeli, pysyy päässä eikä yritä karata koko ajan.

1 kommentti:

  1. Onpas valkoisesta paidasta tullut huippuhieno. Samoin tuo kettukangas on muuttunut upeaksi paidaksi. Olet ollut todella ahkerana. Tuohon avaruuspaitaan sopii v-kaula-aukko kauniisti. Olet taituri ompelemaan.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.