Lukijat

maanantai 7. syyskuuta 2015

Täyteläinen kaakao ja muita herkkuja

Miten tehdään täyteläistä kaakaota ilman kermaan keittämistä?
no tietenkin suurustamalla!



Täyteläinen kaakao
1/2 l maitoa (kevyttä tai täysmaitoa maun ja kaloriseurannan mukaan)
1 kanelitanko
2 tl maissijauhoja sekoitettuna pieneen tilkkaan kylmää maitoa
ripaus vaniljaa/ 2 tl vaniljasokeria
3 tl van houten kaakaojauhetta ( tai mitä nyt omistat)
2-3 rkl kidesokeria

Päälle kermavaahtoa, vaahtokarkkeja, suklaarouhetta, nomparelleja ym.

Kuumenna maito, jossa kanelitanko. Lisää kylmään maitoon sekoitettu maissijauho ohuena norona. Sekoita kokoajan noin 3 min. Varo pohjaanpalamista! Lisää loppuvaiheessa vanilja, kaakao ja sokeri.

Pidin pienet kutsut aiemmin ja tällaisia herkkuja oli tarjolla:

 Vesimelonikakku. Reunoilla mansikoita, vihreitä ja keltaisia kiiwejä ja päällä tummia viinirypäleitä. Muutama grillitikku oli tukemassa. Hankalinta oli vesimelonin leikkaaminen siististi. Vinkki: leikkaa se kuin kuorisit appelsiinia, älä yritä leikata melonia kuoren sisältä (niin että kuori jäisi ehjäksi).
Whoopies vaahtokarkkitäytteellä ja nutella-vaahtokarkkitäytteellä. Lisäksi tein marenkeja, joihin laitoin samoja täytteitä (gluteenittomia!). Näitä on tehtävä myös poikien synttäreille!
ps. Pikkumies koristeli osan näistä sokerikuorrutteella =)

Ohje kinuskikissan



2 kommenttia:

  1. Hieno idea tuo kaakaon suurustaminen. Pitää ehdottomasti kokeilla joskus. Ei ole tullut mielenkään moinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin nappasin idean jostain, mutten tarkempaa ohjetta niin piti kehitellä oma =) Kannattaa varmasti suurusteen määrääkin testailla, kuinka sakean version haluaa, kärsii enemmänkin suurustetta varmasti laittaa kuin tässä ohjeessa.

      Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.