Lukijat

lauantai 6. joulukuuta 2014

6. Luukku: runsas itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivänä oltiin ensialkuun ahkeria, siivottiin ja kokkailtiin. Iltapäivällä saapuivat odotetut vieraat eli isäni  puolisonsa kera sekä pikkuveljeni. Heidät oli siis kerrankin kutsuttu meille syömään (Yleensä toistepäin).

Päätin testailla uusia herkkuja.

Paistin valmistimme edellisyönä leivinuunissa. Ihan sumarissa totta puhuen, mutta tulos oli kuulemma erittäin onnistunut. Uunijuurekset tein  kalenterista saamani kirjan Hyvää Joulua - reseptillä. Ja tuli muuten maukasta!

Lisukkeena oli itse keittelemääni omenasinappia. Tätä tein vähän koeluontoisesti joulua ajatellen ja sinappi läpäisi makutestit. Tätä lisää aatoksi!
Täytetyt avokadot, punasipulipiiraat, kotijuusto ja luumuinen salaatti ovat Kaikkien aikojen Jouluherkut 2014 lehdestä.

 Jälkiruuaksi oli pipareita, suklaavaahtoa, valkosuklaalla kuorrutettuja hedelmävartaita ja vaniljarullia vaniljasiirapin kera. Ähky meinasi tulla kun kaikkea piti päästä maistamaan! (vähän vahingossa laajeni näin montaa lajia).


Toki saimme aamusta ilahtua jälleen kalenterin luukuista. Pojat saivat mieluisat kirjat, tästä kiitos keltaisen talon emännälle!  Varsinkin merirosvovihko aiheutti suurta iloa saajassaan.

 Itsekin lahduin kovin luukuista. Lauralle kiitos sydämellisestä tervehdyksestä. Näille löytyy kyllä käyttöä! Ja hemmottelukalenteristani löytyi savusilmien tekoon meikkikynä, tykkään tykkään kovasti.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


2 kommenttia:

  1. Herkkuillallinen näyttää todella herkulliselta. Nuo punasipulipiiraat ovat kauniita, vähän kuin kukkia. Millä avokaadot ovat täytetty?
    Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa teille.

    VastaaPoista
  2. Tuorejuustolla, jossa mausteita, olisiko ollut sinappia, mustapippuria, yrttejä.. En muista varmaksi...

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.