Lukijat

torstai 11. joulukuuta 2014

Luukut 10 ja 11: Omaa aikaa

Body shop muisti tällaisilla:


Punainen kynsilakka on varsin sähäkkä enkä entuudesta sellaista omistanutkaan. Lakkojen käyttö on varsin vähäistä, mutta kyllä tätä pikkuhiljaa tulee käytettyä varmasti. Tänään tuli jo kolmas pala saippuaa. Ainaskin puhdasta luulisi tulevan näillä. Puolet luukuista aukaistu, puolet jäljellä!

Kalenterista taas olen saanut seuraavia:

 Muorilta sain hänen ompelemansa kassin, jonne käsityön voi sujauttaa ja neuloa vaikka seisten =). Kassin kahva asettuu näppärästi käsivarrelle. Tämä on varmasti hyödyllinen poikien kanssa neulomis-puhuttamisleikissä (minä neulon ja puhutan jotain lelua, poika liikuttelee puhuttamaani lelua ja näyttelee itse jotain, kuten supersankaria). Ja kerä paksua punaista lankaa. Jotain jouluista tästä vielä valmistuu!
Tänään taas paketti oli astetta isompi. Linnunpönttö! Tämän on nikkaroinut mieheni. Miehelleni annoin vastaluukuksi kokonaisen joulukalenterin. Tähän mennessä sieltä on useimpinä päivinä löytynyt Dumle -karkki, välillä jotain muuta kuten muuta karkkia tai tulitikkuaski.

Kiitos molemmille!

Mutta eilen illalla huolestuin. Huomasin, että minulla on kaksin kappalein luukkua numero 23. Joten järjestelin luukkuni lattialle riviin tarkempaan tarkasteluun. Isosta viasta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan Kipa oli merkannut 24 päivän luukun numerolla 23. Numero korjattu. Mutta sitten hokasin, että luukku 15 puuttuu kokonaan. Aloin tarkastamaan, keneltä luukun piti tulla 13, 14, 16, 17... Hetkinen? Numero 15 puuttuu kokonaan! Miten on mahdollista etten ole huomannut mokaani, vaikka olen lukemattomia kertoja käynyt päivittämässä listaa!

Pikkumiestä kiinnostaa yhtälailla äidin luukku kuin omansa, joten taidan itse keksiä luukun itselleni. Ettei poika luule, että äiti on tuhmana ollut.

 Pikkukaveri ei haluaisi erota äidistään hetkeksikään, joten pienet hemmotteluhetket ovat kultaa. Jouluista saunatuoksua ja saunaöljyä ihon hemmotteluun saunassa, ihanaa.

En ole muuten sisäsaunaamme esitellyt. Silloin kun muutimme tänne vihjailin, että saunalle on vielä tarkoitus jotain tehdä, mutta melkein vuosi kului, ennen kuin toteutin uhkauksen. Seinät ja katon käsittelin harmaalla supi saunavahalla ja lauteet mustalla. Epätoivo meinasi seinien kanssa iskeä, kun seiniin oli isketty erilaisia lautoja - osaan vaha imeytyi tehokkaasti ja osaan ei sitten millään. Ja laudat tietysti sekaisin siellä sun täällä. Melkoisen monta kerrosta vahaa sai heittää ennen kuin lopputulos näytti yhtään tasaiselta. Lauteiden käsittely sen sijaan oli helppoa. Kesti tuossa silti varsin kauan, sillä pikkukaveri vastusti kovasti äidin puuhia.

Tässä vielä lähtötilanne.

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää kalenteriluukut ja sauna.
  Ja voi ei tuon sekaannuksen kanssa. Miten voikin yksi luukkua uupua välistä tyystin. Mutta tälläistä sattuu. Ompahan nyt varmaa että yhdestä luukusta tulee jotain supermieluisaa kun itse hommaat sen.

  VastaaPoista
 2. Sauna on hieno!
  Joulun hiipivää tunnelmaa sinne koti-Pohjolaan!

  VastaaPoista
 3. Kivoja luukkuja ja hyvältä näytää sauna. Upeat värit-
  Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.