Lukijat

maanantai 16. syyskuuta 2013

Haasteeseen vastattu

Sain haasteen sekä Otavanmuorilta että Lauralta. Taidan tällä kertaa vastailla heidän kysymyksiinsä, mutta jätän haasteen jatkamisen tältä erää, kun se on jo niin moneen blogiin ehtinyt viime aikoina.

Otavanmuorin kysymykset ja minun vastaukset:

1.   Minkä värinen sinun joulusi on?
 
Punainen, vähän valkoista, vihreää, hopeista ja harmaata. Tosin kulta on hiipinyt viime aikoina mukaan.

2   Sopiiko joulusi väri muuhun sisustukseesi vai revitteletkö jouluna?
 
Punaista ei niin normaalista meiltä löydy, joten pientä revittelyä taitaa olla =)

3.  Lähetätkö perinteisiä joulukortteja?
 
Lähetän kaikille joiden osoite vaan osoitekirjasta löytyy, tällä hetkellä se tarkoittaa ehkä vajaata 30 henkeä, pitäisi osoitteita paremmin keräillä talteen... Yleensä askartelen kortit itse, tämän vuoden kortit onkin jo pitkälle tehty, pitääkin esitellä askartelut pian!

4.   Milloin laitat jouluvalot ikkunaan tai ulos.  Vai onko sinulla erikseen syysvalot, ja jouluvalot ovat sitten omajuttunsa.
 
Ehkä loka-marraskuussa ekat valot. Tänä vuonna menee marraskuuhun kun olen jo pakkaillut kaikki valot muuttoa odottamaan, uuteen kotiin sitten heti ekana =)

5.     Mitä tekisit jos jouluaattona ei olisi sähköä?

Aiempina vuosina olisin ollut ihmeissäni. Ehkä olisi pitänyt lähteä evakkoon jollekin, jolla on takka edes.... Tänä vuonna meillä tulee olemaankin takkaleivinuuni, joten tekisin laatikot ja muut siinä. Sytyttäisin paljon kynttilöitä sisälle ja ulos. Veisin ruokia tarvittaessa hankeen jäähtymään. Söisin paljon suklaata - ai niin - niin teen joka tapauksessa =)

6.  Käykö teillä joulupukki?

Luultavasti ei meillä vaan isomummolassa aattoiltana.
 
7.      Joulu kotona, vai vieraisilla, vai kenties kaukamailla?

Kotona pääasiassa. Aattona muuten kotona, mutta illasta miehen sukulaisten kanssa perinteisesti isomummolaan. Aina ei ruuan ja lajojen jälkeen jaksaisi lähteä, mutta toistaiseksi näin. Aina siellä on ihanaa ollut käydä. Joulupäivänä ja tapanina kierretään sitten mummolat ja ukkilat yleensä.

8.  Mikä on joulussa parasta?

Valmistautuminen =) Aloitan ajoissa, suunnittelen, hankin lahjoja, teen koristeita, luen joululehtiä ja kirjoja... Osallistun jouluisiin vaihtoihin! Joulukuussa on ihana avata kalenteria, maistella joulun makuja, paketoida lahjoja...
 
9.  Entä ikävintä?

Stressi kun ei keksi millään jollekin henkilölle kivaa lahjaa. Ikävää on myös jos aatolle on erehtynyt liikaa jättämään tekemistä ja stressaa sitä. Sitä vältellessä siis!

10.   Joko hermostuit jouluaiheisiin kysymyksiin?

En, mukavia nämä on =)

11. Milloin aloitat jouluun valmistautumisen
 
Jaa'a, säästän nykyisin suurimman osan lahjaksi menevistä neuleista ja muista käsitöistä jouluksi ja synttäreillä annan ostettua, joten jopa tammikuusta =) Yleensä tässä elo-syyskuussa alkaa joulu enemmän mielessä olla.
 
Lauran kysymykset ja minun vastaukset:
 
1. Näetkö paljon unia ja muistatko ne?
Riippuu kuinka pitkään nukun, mitä pidempään, sitä enemmän muistan unia nähneeni. Yleensä unet unohtuu aika nopeasti, mutta aamusta ne muistaa, ainakin osan.
 
2. Oletko jouluttaja eli joulufani?
Kyllä

3. Minkälaista kirjallisuutta tykkäät lukea?
 
Fantasiaa eniten, välillä romanttisia kirjoja.
 
4. Mistä voisit puhua loputtomiin?
 
Aina siitä mikä on mielessä eniten sillä hetkellä, tällä hetkellä siis talon rakentamisesta ja sisustamisesta, joulusta ja tietenkin vauvoista ja raskaudesta.

5. Paras vuodenaika? Miksi?
Talvi, ei ole tukalan kuuma, silloin on joulu, ulkoa kylmästä on ihana tulla sisälle juomaan jotain lämmintä ja poltella kynttilöitä. Ei ole ötököitä. Lumiseen aikaan ei ole niin pimeä kuin syksyllä. Kevättalvi on myös ihana, aika ennen loskaa, mutta kun alkaa valaistumaan ja aurinko lämmittämään.

6. Onko elämäsi sellaista, kuin sen nuorena ajattelit olevan?
Enpäs muista mitä nuorena elämältä kuvittelin... Aika pitkälle varmaan kyllä, perinteisesti mennään: aviomies, lapset, koira ja omakotitalo tulossa =) Tosin karatessa kuvittelin olevani aktiivisempi, mutta pakkotauko tässä tietysti taas on, mutta aika vähälle se jää taukojen ulkopuolellakin, ekasta raskaudesta lähtien. Ja työpaikka tietysti puuttuu, sellainen josta saisi palkkaakin.

7. Mistä haaveilet?
Tällä hetkellä marraskuusta ja että kaikki menee silloin täydellisesti, talo valmistuu ja voimme olla siihen tyytyväisiä, saan haluamani sisustusjutut taloon ja ehdimme muuttaa ja laittaa tavarat paikoilleen siinä viikon parin verran kunnes pikkukaveri syntyy ja hänellä kaikki hyvin ja synnytys menee ok. =) Nämä haaveet voivat siis toteutua, mutta tuskin täydellisesti haaveilu-mielikuvan mukaan.
 
Ja menoja olisi nyt talon päälle valtavasti kaikkea pientä, joten mukavan kokoinen lottovoitto piristäisi kummasti päivää =) Tai edes ylimääräinen 500-1000 euroa shoppailurahaa, niin pääsisin ostamaan harrastejuttuja, sisustusjuttuja, joululahjoja ja loput jutut vauvaa ajatellen. Huonekalut pitäisi tietysti eri budjetissa olla.

8. Pahin korvamato? Minkä et siis haluaisi soivan päässäsi?
Jaa'a... Nuppi, nuppi, lipputangon nuppi, isoisän päähän puu-uutooosi!

9. Tykkäätkö marjastaa?
 Tykkään, jos saan rauhassa marjoja poimia ja niitä löytyy kohtuullisesti edes. Tänä syksynä jäi kyllä välistä.

10. Paras lapsuuden muistosi?
en osaa päättää.

11. Uskotko yliluonnolliseen?
Vaihtelevasti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.