Lukijat

perjantai 20. syyskuuta 2013

Talon tilanne paranee - toivottavasti

Talolla ei suurta melskettä viime aikoina ole ollut. Virheitä on hiljalleen korjattu ja sisätilat pitäisi nyt olla kunnossa.

Kertaalleen valmis ulkoverhoilu on osittain purettu ja taitaapi odottaa nyt uusia lautoja, jos toinen yritys onnistuisi paremmin. Sivuoven kuisti on vielä purkamatta, tilalle tulee 70 cm leveämpi.

Etukuisti on jo saanut kaiteet, hyvältä näyttää.

Tekniseen tilaan on ilmestynyt täytettä ja talossa toimiikin jo maalämmitys.


Talon sisällä on hiljalleen aloitettu sisustustöitä. Sisäkatto on jo lähes valmis ja seiniä on käyty tasoittelemassa moneen otteeseen. Milloin hyvänsä, jos ei jo ole, ilmestyy seiniin maalit ja tapetit, sen lopputulos jännittää kovasti. Koko talon väritys kun on aika hankala päättää pienistä malliväreistä. Laatat ovat jo tontilla, pian niidenkin asentaja varmaan saapuu paikalle.

Ensi kuun alusta pitäisi sisustushommat käynnistyä kunnolla, kun kiintokalusteet ja keittiön koneet saapuvat tontille. Tarkoitus olisi myös ensi kuussa lähteä huonekaluja ostamaan.


9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Kiva nähdä kuvia.
  Ny voi vain toivoa että korjaavat kaikki virheet kunnolla eikä uusia tule.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että hommat alkaa lutviutua. Kävin tänään hakemassa postista kirjeen, kiitos siitä! Katsotaan, kauanko maltan olla avaamatta sitä:D Yritän laittaa sinunkin paketin pian matkaan.

  VastaaPoista
 3. Hei, muistatko tarkemmin mitä ongelmaa teillä oli saunan/pesuhuoneen kanssa? kerroit siitä aikaisemmin.
  meillä rakentajat olivat jättäneet kylpyhuoneen ulkoseinään höyrynsulkumuovin seinälevyn alle, vaikka se olisi pitänyt ottaa pois! noh, työmaapäällikkö olikäynyt paikan päällä ja lyönyt seinälevyyn reiän vasaralla, josta näkyi että siellä muovi oli. oli hoksannut asian kokeilemalla pistorasiasta josta muovi tuntui sormella. muuten muovi olisi jäänyt sinne piiloon ja seinä melko mukavasti homehtunut kun kosteus ei olisi päässyt pois.
  toivottavasti teillä sujuu loppurakennus paremmin kuin alku!
  kivoja myös nämä sinun käsityösi! itsekin aina haaveilen niitten tekemisestä, mutta hitaasti ne minulla valmistuvat jos valmistuvat.

  t.vierailija, joka aikaisemmissakin kommenteissa kertoi deko-talon rakennusprojektista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun eksyit taas tänne! Pitäisikin päivittää taas uusia talojuttuja, pitää vaan uusia kuvia saada ensin.

   Meilläkin oli ylimääräistä sulkumuovia suihkun seinissä. Itse huomattiin asia. Ensi alkuun korjasivat asian laittamalla vielä uuden kerroksen muovia... Lopulta homma meni oikein. Siitä tosiaan saisi kunnon ongelman jos ne olisi jääneet. Kumma kun ei oppineet jo meidän tapauksesta, osasivat nyt sentään tarkkailla. Liekköhän jonnekin taloihin virhe jäänytkin, jos useammin saman virheen tekevät? Saunan puolella taas oli eristeet väärin, jolloin lämmöt olisi karanneet saunasta. Sekin on korjattu.

   Nyt talolla ulkoverhoilua tekemässä kokonaan uusi porukka, 2 seinälle tehneet vaakalaudoituksen kokonaan uusiksi ja oikein hyvää jälkeä tekevät. Todella selkeä ero yhteen sivuun, jota ei ole purettu, vaikka se sivu oli parhaiten onnistunut aiemmista. nämä tyypit kun olisi ollut alusta lähtien meidän tontilla niin oltaisiin säästytty monilta harmailta hiuksilta.

   Kodinkoneet saapuivat tällä viikolla ja ensi viikolla tulevat kiintokalusteet. Sisällä on myös maalattu ja tapetoitu, siistiä jälkeä teki kuopiolaisfirma siinä.

   Poista
 4. Moikka!
  Pakko kysyä, että minne teidän talo on tulossa? Meillä on myös meneillään projekti nimeltä Deko, joten siksi kiinnostaa. Kuulostaa, että ongelmia on ollut, kuten myös meilläkin. Ihan vahingossa eksyin tänne blogiin toisen dekoblogin kautta, mutta arvokasta "vertaistukea" on täältä blogista saanut! :)

  -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tänne on eksynyt muitakin talon rakentajia =) Vieremälle rakennetaan, pohjois-savoon. Minne päin te ja mikä malli teille on tulossa?
   Tänään oli laatoittajat hommissa ja hyvää jälkeä näyttävät tekevän, vielä pari päivää menee että saavat homman tältä osin tehtyä. Tänään kannettiin kiintokalusteet sisään ja varmaankin ensi viikolla alkaa niiden asennus. Jännittäviä aikoja siis eletään kun näkee millainen kokonaisuus näytepaloista arvottujen sisustusratkaisujen jälkeen taloon ilmestyykään. Pian laitan blogiin kuvia =)

   Poista
 5. Meidän talo nousee Iisalmeen ja on malliltaan 133 moderni. Tosin ulkoisesti taloon ei juuri modernia jäänyt kaavamääräysten takia :(
  Laitahan kuvia ja kertomusta sisustustöiden etenemisestä! Meillä elellään nyt hiljaiseloa talolla, kun odotellaan lattian kuivumista. Samalla väännetään työpäällikön kanssa muutamista asioista. Tuntuu, että projekti on sisältänyt ihan liikaa epäselviä asioita, jotka osaltaan johtuu huonosta informaation kulusta. Meei olla nähty työpäällikköä kuin kerran ja loppu yhteydenpito suoritetaan sähköpostitse. Not good...

  -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta ongelmat tiedonkulun kanssa ja epäselvyyksistä...
   Kuvia otettu =) Vielä kun saan ne koneelle asti niin etenee homma. Meillä ei ehtinyt kamalaa hiljaiseloa tulla kun lattioiden kuivuessa piti korjailla koko ajan jotain... Mutta eipähän siinä varsinaisesti etenemään päässyt, kun purettiin ja tehtiin uusiksi. Nyt etenee taas näkyvästi.

   Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.